عضو شورای عالی فضای مجازی با اشاره به مباحثی پیرامون اعمال حکمرانی در شبکه های اجتماعی خارجی، به بررسی شیوه رفع فیلترینگ در ایران پرداخت.
در روزهای اخیر مبحث برداشته شدن فیلترینگ شبکه های اجتماعی خارجی به نقل محافل خبری کشور تبدیل شده است. مدتی پیش نیز رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان در جریان هشتمین کنگره ملی این حزب عنوان کرد که فیلترینگ در سه مرحله تا پایان سال حذف خواهد شد. حال طبق آخرین اخبار داخلی، محمد سرفراز، بهعنوان یکی از اعضای شورای عالی فضای مجازی از شروط و جزئیات شیوه رفع فیلترینگ در ایران خبر داده است. در ادامه این مطلب همراه گجت نیوز باشید.
رفع فیلترینگ در ایران تدریجی و مشروط خواهد بود
محمد سرفراز، عضو شورای عالی فضای مجازی گفت: «دولت ایران در امور داخلی هم نمیتواند بطور کامل اِعمال حکمرانی کند چه برسد به اموری که مبدأ آن در خارج از کشور قرار دارد. برای حکمرانی در فضای مجازی بهتر است دولت در ابتدا حکمرانی خود را در شبکه ملی اطلاعات کامل کند و جلوی حملات سایبری و تهاجم هکری دشمن را بگیرد تا امنیت اطلاعات مردم و کاربران حفظ شود.»
وی در ادامه عنوان داشت: «در مورد حکمرانی در فضای مجازی باید توجه کرد که هیچ کشوری در دنیا نمی تواند مدعی باشد بطور کامل در فضای مجازی حکمرانی می کند. حتی در آمریکا که مبدأ اینترنت جهانی است هنوز با شبکه اجتماعی چینی تیک تاک، اختلاف نظر دارد و دولت آمریکا نتوانسته اِعمال حاکمیت کند.»
به گفته این عضو شورای عالی فضای مجازی، طرح وزارت ارتباطات برای فیلترینگ بطور رسمی به شورای عالی فضای مجازی ارائه نشده است اما بر اساس گزارشی که از این طرح ارائه شده، رفع فیلترینگ بصورت تدریجی و مشروط پیشبینی شده است. محمد سرفراز در انتها افزود: «دراین خصوص که چه کسانی با رفع فیلترینگ مخالفت میکنند، هنوز رأی گیری به عمل نیامده و استدلالی صورت نگرفته است.»