به اعتقاد مدیرعامل شرکت مخابرات، ارزانترین اینترنت جهان در ایران است، اما آیا این موضوع دلیلی برای گران کردن تعرفهها در سال آینده است؟
همه ما میدانیم که اینترنت ایران تا چه اندازه ضعیف و بیکیفیت است و بارها طی سالیان اخیر شاهد قطع شدن آن بودهایم. حتی در رتبهبندی میزان قطعی هم نام کشور ما در صدر جدول است و اگر از نظر کیفیت بخواهیم بررسی کنیم، اوضاع فرقی نخواهد کرد. متاسفانه در ایران، نمایندگان مردم و مسئولان بالادستی مدام به فکر افزایش قیمتها هستند و روزی نیست که بیدار شویم و مقامی از فلان وزارتخانه، به دنبال گران کردن یک کالا یا خدمت نباشد!
ارزان ترین اینترنت جهان در ایران است
مدیرعامل شرکت مخابران ایران با اشاره به ارزان بودن اینترنت ایران در میان کشورهای دنیا، خواستار افزایش قیمتها شده است. به عقیده محمد جعفرپور، در حال حاضر به خاطر ارزان بودن اینترنت و پایین بودن تعرفهها، اپراتورهای کشور امکان توسعه ندارند و برای اینکه کیفیت سرویس و خدمات ارائه شده بالاتر برود، باید به فکر افزایش قیمت اینترنت باشیم.
جعفرپور در حاشیه بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال، به نقش مهم و موثر شرکت مخابران در صنعت ICT اشاره کرد و عصر فعلی را عصر جولان دادن هوش مصنوعی خواند. به گفته این مقام مسئول، رویکرد توسعه در همه اپراتورهای مخابراتی وجود دارد و بر همین اساس شرکت مخابرات در سه حوزه به دنبال توسعه است. ایشان ادامه میدهد:
حوزه اول توسعه فیبر نوری منازل و کسب و کارهاست و قرار است سالی یک میلیون اتصال فیبر نوری داشته باشیم. در حوزه دوم توسعه شبکه انتقال استانها را در پیش رو داریم و توسعه شبکه انتقال خراسان جنوبی تا 8 ماه آینده به اتمام میرسد. در نهایت در حوزه سوم، سرویسهای جدید در پیش داریم و ابر مخابرات را به عنوان ابر ما به زودی عرضه خواهیم کرد.
تنها راه چاره، گران کردن اینترنت است
به گفته مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، در حال حاضر کاربران از سرویسهای قدیمی به ظرفیتهای جدید در حال انتقال هستند و در شرکت در تلاش است تا بتواند از این فرصت برای توسعه مراکز داده استفاده کند. یکی از اتفاقات مهمی که قرار است در شرکت مخابرات ایران بیفتد، افزوده شدن هوش مصنوعی و برندسازی و ثبت دامنههای مربوطه است.
محمد جعفرپور در ادامه نشست خبری ایران تلکام 1403 به ظرفیت محدود شبکه موبایل اشاره کرد و فیبر نوری را تنها راه حل برای برون رفت از این مشکل دانست. به عقیده ایشان، توسعه شبکه نیاز به زیرساخت دارد، اما صنعت فقیر ما به علت ارزان بودن تعرفههای اینترنت، به اپراتورها اجازه نمیدهد تا به فکر توسعه باشند. ایشان معتقد است:
ارزانترین اینترنت دنیا متعلق به ایران است و باید کیفیت سرویس را بالا ببریم و برای این کار ناچار به افزایش تعرفه هستیم. حدود 420 هزار اتصال FTTH داریم و سعی میکنیم سالانه یک میلیون نفر به متصلان اضافه شود. افزایش قیمت خوب نیست، اما امروز موضوع ضرر و زیان صنعت مطرح است. هزینه تجهیزات ICT به دلار محاسبه میشود و البته ما تلاش بر استفاده از تجهیزات داخلی داریم، اما مسئله این است که امروزه آی سی تی جایی در سبد خانوار ندارد.
از مجموع صحبتهای مدیرعامل شرکت مخابرات ایران میتوان فهمید که قرار است به زودی اینترنت ایران گران شود. دولت همواره به بهانه افزایش کیفیت سرویس و خدمات ارائه شده و بهبود سرعت، تعرفهها را افزایش داده، اما متاسفانه تغییری در وضع اینترنت احساس نشده است. آیا با فیلترینگ فعلی و استفاده از فیلترشکنها و قیمتهای گران فعلی، قیمتها افزایش مییابد؟