قطع برق شهرک های صنعتی

برق شهرک های صنعتی کشور یک روز در میان و هر بار 17 ساعت قطع می‌شود

وضعیت برق شهرک های صنعتی کشور در این روزها بسیار آشفته است. این شهرک‌ها یک روز درمیان و به مدت ۱۷ ساعت برق ندارند!

به‌گزارش گجت نیوز، قطع برق به معضلی جدی برای صنایع ایران به ویژه در شهرک‌های صنعتی تبدیل شده است. به گفته رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته‌بندی دارویی، این قطعی‌ها به‌صورت متناوب و هر بار به مدت ۱۷ ساعت، فعالیت واحدهای تولیدی را مختل کرده است.

فرامرز اختراعی در گفتگو با خبرگزاری‌ها، وضعیت دشوار صنایع دارویی و سایر واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی را تشریح کرد. بر اساس اظهارات وی، تمامی شهرک‌های صنعتی در سراسر کشور با قطعی برق یک روز در میان مواجه هستند و این وضعیت، شرکت‌های داروسازی را نیز شامل می‌شود. اختراعی تاکید کرد که با وجود اهمیت حیاتی تولید دارو و نیاز مداوم جامعه به این محصولات، هیچ تمهیداتی برای استثنا قائل شدن برای این شرکت‌ها اندیشیده نشده است. او پیشنهاد کرد که برای جلوگیری از اختلال در تولید دارو، باید خطوط برق جداگانه‌ای برای این واحدها در نظر گرفته شود، که تاکنون این اقدام صورت نگرفته است.

شهرک های صنعتی با تأمین سوخت ژنراتورهایشان هم مشکل دارند!

این قطعی‌های طولانی مدت، شرکت‌ها را مجبور به استفاده از دیزل ژنراتورها کرده است، اما تأمین سوخت این ژنراتورها نیز با چالش‌های جدی روبرو است. به گفته اختراعی، دریافت گازوئیل دولتی با موانع و محدودیت‌های زیادی همراه است و تهیه آن از بازار آزاد، هزینه‌های بسیار سنگینی (حدود ۱۵۰۰۰ تومان به ازای هر لیتر در مقابل ۳۰۰ تومان دولتی) را به صنایع تحمیل می‌کند. علاوه بر این، منابع تامین گازوئیل آزاد نیز شفاف نبوده و احتمال تهیه آن از طریق قاچاق و در نتیجه، بروز مشکلات حقوقی برای شرکت‌ها وجود دارد.

قطع برق شهرک های صنعتی

قطع برق شهرک های صنعتی

مشکلات صنایع به قطعی برق محدود نمی‌شود. همزمان با قطعی برق، قطعی گاز نیز آغاز شده که هرچند هنوز به شدت قطعی برق نیست، اما با توجه به استفاده از گاز در دیگ‌های بخار، چالش مضاعفی برای تولیدکنندگان به شمار می‌رود. رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی اظهار داشت که صنایع در هر دو فصل گرما و سرما با مشکلات مربوط به انرژی دست و پنجه نرم می‌کنند و این وضعیت منجر به افزایش هزینه‌های تولید و تعطیلی مکرر واحدهای تولیدی و در نتیجه، کاهش انگیزه و بهره‌وری نیروی کار می‌شود. او هشدار داد که اگر دولت برای این مشکلات چاره‌ای نیندیشد، وضعیت صنایع وخیم‌تر شده و شاهد تعطیلی بیشتر واحدهای تولیدی خواهیم بود.

اختراعی با اشاره به وجود ۳۰۰ کارخانه داروسازی در ایران که ۷۰ درصد مواد اولیه خود را در داخل کشور تولید می‌کنند، تاکید کرد که چالش انرژی در شرایطی به این صنایع تحمیل شده که آن‌ها با مشکلات دیگری از جمله افزایش نرخ ارز، دشواری در تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه، کمبود سرمایه در گردش و عدم همکاری بانک‌ها در ارائه تسهیلات نیز مواجه هستند.

او همچنین به بدهی دولت و بیمه‌ها به صنعت دارو اشاره کرد. با این حال، او تاکید کرد که خوشبختانه تولید دارو در کشور همچنان با مازاد همراه است و حتی با ۳۰ درصد ظرفیت نیز می‌توان نیاز بازار را تامین کرد، البته این موضوع در مورد همه انواع داروها صادق نیست.

در گجت نیوز بخوانید:
قطعی برق گریبان خطوط تولید خودرو در ایران را هم گرفت قطعی برق دوباره شروع شد؛ این بار بدون اعلام قبلی جزئیات کامل تعرفه جدید برق در ایران اعلام شد

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*