فیلترشکن در ایران

20 هزار میلیارد تومان؛ این رقمی است که مردم برای فیلترشکن در ایران هزینه می‌کنند

وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات در اظهاراتی به حجم مالی ۲۰ هزار میلیارد تومانی بازار فیلترشکن در ایران و پشت پرده آن پرداخت.

با عنایت به آخرین اخبار داخلی، رضا تقی‌پور انوری، وزیر سابق ارتباطات در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد و نماینده فعلی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگویی با محوریت فروش فیلترشکن در ایران عنوان داشت که حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان برای خرید فیلترشکن هزینه می‌شود و این موضوع یکی از عوامل اصلی نارضایتی مردم در کشور است.

حجم مالی فروش فیلترشکن در ایران باور نکردنی است

فیلترشکن در ایران

وزیر اسبق ارتباطات و نماینده مردم تهران در مجلس، در اظهاراتی به موضوع فیلترشکن‌ فروشی در کشور پرداخت. وی با اشاره به اینکه سرورها و درگاه‌های ورود و خروج داده‌ها به کشور تحت کنترل نهادهای اجرایی مانند وزارت ارتباطات قرار دارند، اعلام کرد که دولت این توانایی را دارد که پشت پرده این بازار را شفاف‌سازی کند.

وی با اشاره به نامه‌ای که پیش‌تر با موضوع فیلترشکن‌ فروشی خطاب به اعضای شورای عالی فضای مجازی ارسال شده بود، گفت: «این نامه توسط گروهی از نمایندگان مجلس تهیه و به امضای 136 نفر از نمایندگان رسید و متن آن نیز در وب‌سایت خانه ملت منتشر شده است.»

فیلترشکن در ایران

رضا تقی‌پور انوری، در ادامه اظهارات خود به محورهای مطرح‌شده در نامه به شورای عالی فضای مجازی اشاره کرد و گفت که موضوعاتی نظیر قانونمندی فضای مجازی و فیلترشکن‌ فروشی در این نامه مورد بررسی قرار گرفته است. وی همچنین تأکید کرد که یکی از چالش‌های اصلی و مشکلاتی که موجب نارضایتی عمومی شده، هزینه‌هایی است که مردم برای خرید فیلترشکن‌ها پرداخت می‌کنند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: «حجم مالی بازار فیلترشکن‌ها را شخصاً نمی‌دانم ولی هم وزیر ارتباطات و هم رئیس‌جمهور این عدد را 20 هزار میلیارد تومان را اعلام کرده‌اند. این رقم عدد کمی نیست که از جیب مردم می‌رود و یکی از عوامل نارضایتی مردم هم همین است.»

فیلترشکن در ایران

وی در ادامه اظهار داشت: «این‌طور که به نظر می‌رسد، نهادهای اجرایی که تحت امر دولت هستند، باید پاسخگو باشند. در برنامه گفتگوی ویژه خبری نیز گفتم که زیرساخت‌های اینترنت در اختیار دولت است. سرورها و درگاه‌های ورود و خروج داده‌ها به کشور، در اختیار نهادهای اجرایی و امنیتی هستند. بنابراین، در آن برنامه از رئیس‌جمهور خواستیم که جزئیات این ۲۰ هزار میلیارد را برای مردم شفاف‌سازی کنند.»

تقی‌پور انوری در ادامه صحبت‌های خود بر لزوم پیگیری جدی موضوع فیلترشکن‌ها و امنیت فضای مجازی تاکید کرد. وی اظهار داشت که فیلترشکن‌ها به خودی خود عامل ناامنی هستند و این احتمال وجود دارد که اطلاعات مردم، به ویژه در ابعاد امنیت ملی و اجتماعی، مورد سوء استفاده قرار گیرند. وی وزارت ارتباطات را مسئول پاسخگویی در این زمینه دانست و خواستار شد این وزارتخانه با نهادهای امنیتی برای ارائه اطلاعات لازم به مردم همکاری کند.

همچنین بخوانید:
افتخاری دیگر برای اینترنت ایران؛ سومین کشور جهان در محدودیت‌های اینترنتی واکنش تند مدیر پیام رسان داخلی: تمام فیلترشکن ها را فیلتر کنید واکنش مومن نسب به رفع فیلترینگ: خنجر به کمر انقلاب زدید