نرم‌افزارها و اپلیکیشن های مایکروسافت

۷ اپلیکیشن ساخت مایکروسافت که هرگز نباید از آن‌ها استفاده کرد!

اگر اعصابتان برایتان مهم است، هرگز شما نباید از این ۷ نرم افزار و اپلیکیشن مایکروسافت برای انجام امور مختلف خود استفاده کنید! اما چرا؟

در اوایل قرن بیست و یکم، مایکروسافت به خاطر پرونده‌های ضدانحصار به گوریل سنگین‌وزن صنعت فناوری معروف شده بود. این غول نرم‌افزاری با قدرت زیاد و گاهی تهاجمی، از موقعیت مسلط خود در بازار برای نابودی رقبا استفاده می‌کرد. نمونه بارز آن، نابودی مرورگر Netscape توسط Internet Explorer بود. مایکروسافت به جای ساخت محصولی بهتر، اینترنت اکسپلورر را به ویندوز اضافه کرد و استفاده از مرورگرهای دیگر را سخت‌تر کرد.

حتی امروزه هم مایکروسافت به ساخت اپلیکیشن‌هایی معروف است که شاید بهترین نباشند، اما به خاطر تلاش شرکت برای تبدیل آنها به گزینه پیش‌فرض، همه جا حضور دارند. اگر شرکت شما از Teams استفاده می‌کند چون بخشی از یک بسته سازمانی بوده، یا اگر بخشی از دوره سواد کامپیوتری شما در مدرسه به Word و Excel اختصاص داشته، می‌دانید منظورم چیست.

نرم‌افزارها و اپلیکیشن های مایکروسافت

اما خبر خوب این است که برای بدترین اپلیکیشن‌های مایکروسافت، جایگزین‌های زیادی وجود دارد! شاید سال‌ها مجبور به استفاده از اپلیکیشن‌های مایکروسافت بودیم و با اینکه بعضی از آنها را دوست داریم، به بعضی دیگر حساسیت پیدا کرده‌ایم! ما جایگزین‌های زیادی برای آزاردهنده‌ترین اپلیکیشن‌های مایکروسافت را آزمایش کرده‌ایم و گزینه‌های بهتری نسبت به آن‌ها پیدا کرده‌ایم.

مضخرف‌ترین اپلیکیشن های مایکروسافت و جایگزین آن‌ها

در اینجا ۷ اپلیکیشن مایکروسافت را که به نظر ما باید از آنها اجتناب کنید، همراه با جایگزین‌های آنها را معرفی خواهیم کرد.

۱. OneDrive: سردرگمی در ابرها

اپلیکیشن های مایکروسافت - OneDrive

ذخیره‌سازی ابری راهی عالی برای پشتیبان‌گیری از اطلاعات و انتقال آنها بین دستگاه‌هاست. اما OneDrive مایکروسافت، با وجود تمام تبلیغات و تلاش‌های مایکروسافت برای تبدیل آن به گزینه پیش‌فرض، به هیچ وجه انتخاب خوبی نیست!

مشکلات همگام‌سازی در OneDrive به شدت رایج است و ممکن است فایل‌هایتان را از دست بدهید. حتی کاربران MacOS هم از عملکرد ضعیف و گاهی مخرب آن شکایت دارند. اگر گزینه دیگری مثل Dropbox یا Google Drive دارید، به هیچ وجه خودتان را اذیت نکنید و دور OneDrive را خط بکشید.

۲. Clipchamp: ویرایشگر ویدیوی مایکروسافت که به درد هیچ‌کس نمی‌خورد

اپلیکیشن های مایکروسافت - Clipchamp

Clipchamp، ویرایشگر ویدیوی مایکروسافت، با وجود قیمت بالای اشتراکش، یکی از ابتدایی‌ترین و ناامیدکننده‌ترین ابزارهای ویرایش ویدیو است. با Clipchamp فقط می‌توانید کارهای ساده‌ای مانند برش، اضافه کردن فیلتر و تنظیم رنگ را انجام دهید و برای استفاده از تمام قابلیت‌هایش باید پول زیادی پرداخت کنید!

به جای هدر دادن پول برای Clipchamp، از کپ‌کات (CapCut) استفاده کنید که رایگان است و امکانات بیشتری هم دارد. CapCut روی موبایل و دسکتاپ کار می‌کند و با آن می‌توانید کارهای جالبی مانند اضافه کردن نسخه هوش مصنوعی خودتان به ویدیو را انجام دهید. همچنین اگر هم به دنبال یک ویرایشگر ویدیوی حرفه‌ای هستید، Adobe Premiere همیشه یک گزینه عالی است.

۳. Copilot مایکروسافت: دستیار هوش مصنوعی که ارزش پولتان را ندارد

اپلیکیشن های مایکروسافت - Copilot

دستیار هوش مصنوعی مایکروسافت به‌نام Copilot با وجود اینکه به برخی مدل‌های هوش مصنوعی رایگان دسترسی می‌دهد، اما برای استفاده از تمام قابلیت‌هایش باید هزینه اشتراک بالایی پرداخت کنید. در واقع، مایکروسافت برخی از مفیدترین ویژگی‌های Copilot، مانند Copilot در Word، Excel و PowerPoint و همچنین گفتگوهای زبان طبیعی و تولید سریع تصویر را پشت دیوار پرداخت قرار داده است.

به جای پرداخت هزینه برای Copilot، می‌توانید از جایگزین‌های رایگان و بهتری استفاده کنید. برای گفتگوهای زبان طبیعی، Google Gemini Live گزینه مناسبی است. اگر در نوشتن به کمک نیاز دارید، Apple Intelligence روی Mac و iOS یا Grammarly روی اکثر پلتفرم‌ها در دسترس هستند. در حال حاضر، بهترین چت‌بات همه کاره Google Gemini است که از ChatGPT هوشمندتر است و قابلیت بررسی واقعیت هم دارد. البته فراموش نکنید که تمام مدل‌های هوش مصنوعی هنوز هم ممکن است اطلاعات غلط ارائه دهند، پس با احتیاط از آنها استفاده کنید.

۴. این برنامه پیام‌رسان تجاری از Teams بهتر است

نرم‌افزارها و اپلیکیشن های مایکروسافت - Teams

اپلیکیشن Teams مایکروسافت

اگر در شرکتی کار می‌کنید که از Microsoft Teams برای ارتباطات داخلی استفاده می‌کند و شما هم کارمند سطح پایینی هستید، چاره ای جز تحمل آن ندارید! اما اگر قدرت تصمیم‌گیری دارید، به جای Teams از Slack استفاده کنید. Slack مزاحم نیست و مانع ارتباط نمی‌شود. همچنین، به راحتی به برنامه‌ها و پلتفرم‌های دیگر متصل می‌شود و مثل Teams مجموعه‌ای کامل از برنامه‌های بهره‌وری را به شما تحمیل نمی‌کند.

با اینکه Slack گزینه بسیار بهتری است، اما متاسفانه قیمت آن باعث می‌شود شرکت‌هایی که قبلا در Microsoft 365 سرمایه‌گذاری کرده‌اند و Teams را به صورت رایگان در اختیار دارند، به سراغ آن نروید. در هر صورت، اگر به دنبال بهترین برنامه برای ارتباطات تجاری هستید، Slack را به شما توصیه می‌کنیم.

۵. Zoom، سلطان اسکایپ و بلامنازع تماس‌های ویدیویی

اپلیکیشن های مایکروسافت - Skype

در سال ۲۰۲۰، وقتی همه‌گیری جهانی بخش بزرگی از مردم را مجبور به ماندن در خانه کرد، مشخص بود که تماس‌های ویدیویی به شدت رواج پیدا می‌کنند. به نظر می‌رسید Skype گزینه مناسبی برای بهره‌مندی از این موقعیت باشد. این نرم‌افزار از اواسط دهه ۲۰۰۰ به یک نام آشنا تبدیل شده بود و بسیاری از مردم را با رابط کاربری آبی آسمانی و نمادین خود (که به طور عجیبی پر از جلوه‌های صوتی نامطلوب بود) با تماس ویدیویی آشنا کرده بود. اما طبق داده‌های EmailToolTester، در حالی که Skype در آغاز سال ۲۰۲۰ بیش از ۳۲ درصد از بازار تماس‌های ویدیویی را در اختیار داشت، سهم آن تا سال بعد به تنها ۶.۶ درصد کاهش یافت. Zoom در سال ۲۰۲۱ با ۴۸.۷ درصد سهم بازار به اوج خود رسید و در بین کسب‌وکارها، دانشگاه‌ها و گروه‌های اجتماعی به شدت محبوب شد. حتی گوگل که به ناتوانی در تعیین استراتژی بلندمدت برای محصولات پیام‌رسان خود معروف است، در این مدت پلتفرم Google Meet خود را از ۱.۶ به تقریباً ۲۲ درصد بازار رساند.

به طور خلاصه، Skype همیشه محبوب بوده اما محبوبیت آن به معنی کیفیت خوب آن نیست. حتی زمانی که سهم بسیار زیادی از بازار تماس‌های ویدیویی را در اختیار داشت، به خاطر تماس‌های با تأخیر و پر از قطعی معروف بود. علاوه بر این، هرزنامه‌های بی‌پایان که بیشتر آنها کلاهبرداری‌های جنسی و فیشینگ بودند، به محض شل شدن تنظیمات حریم خصوصی کاربر ظاهر می‌شدند. در واقع، Skype در آغاز همه‌گیری افزایش کاربران را تجربه کرد، اما به سرعت توسط Zoom کنار زده شد، زیرا مردم به دنبال گزینه‌ای بودند که به این اندازه بد نباشد. تماس‌های Zoom بدون مشکل بودند و این به آن یک مزیت بزرگ داد.

۶. OneNote: وقتی یادداشت‌برداری به یک معضل تبدیل می‌شود

اپلیکیشن های مایکروسافت - OneNote

در ظاهر، OneNote یک اپلیکیشن یادداشت‌برداری معمولی به نظر می‌رسد. ایراد خاصی ندارد. مجموعه ویژگی‌های نسبتا خوبی دارد، روی دستگاه‌ها و پلتفرم‌های مختلف کار می‌کند و به‌طور مداوم به‌روزرسانی می‌شود. با این حال، در عمل کند و آزاردهنده است. گاهی اوقات به‌درستی کار نمی‌کند و نسخه موبایل آن هم بسیار شلوغ و بی‌نظم است. پیدا کردن یادداشت‌ها در آن به یک معضل تبدیل می‌شود و اصلا تجربه خوبی از یادداشت‌برداری را به شما نمی‌دهد.

به جای OneNote که شما را خسته و ناامید می‌کند، از Evernote برای یادداشت‌برداری ساده و از Obsidian برای یادداشت‌برداری پیشرفته‌تر و حرفه‌ای‌تر استفاده کنید. Evernote رابط کاربری ساده‌ای دارد و به راحتی می‌توانید یادداشت‌های خود را سازماندهی کنید. Obsidian هم با وجود پیچیدگی بیشتر، بسیار مفید و کاربردی است و امکانات زیادی در اختیار شما قرار می‌دهد.

۷. Microsoft To Do: برنامه‌ای که کارهایتان را انجام نمی‌دهد

اپلیکیشن های مایکروسافت - Microsoft To Do

Microsoft To Do، بدترین اپلیکیشن مایکروسافت

Microsoft To Do یکی از آن برنامه‌هایی است که من همیشه می‌خواستم دوستش داشته باشم، اما نتوانستم. ویژگی‌های خوبی دارد، مثل امکان تنظیم یادآوری قبل از مهلت انجام کارها، کپی کردن کارها و غیره. علاوه بر این، اگر سازمان شما از Outlook استفاده می‌کند، به طور یکپارچه با آن ادغام می‌شود و بخش به من واگذار شده در برنامه، هر کاری را که دیگران به شما محول کرده‌اند نشان می‌دهد. اما با وجود اینکه To Do ممکن است ویژگی‌های کافی برای راضی کردن برخی از افراد را داشته باشد، برای بسیاری دیگر، این برنامه مدیریت کارهای شخصی مایکروسافت به زحمت از نوشتن کارها روی تکه‌های کاغذ بهتر است.

اگر به دنبال یک برنامه خوب برای مدیریت کارهایتان هستید، Todoist و Any.do را امتحان کنید. Todoist می‌تواند یک لیست کارهای ساده یا یک مدیر پروژه با اطلاعات زیاد باشد، بسته به نحوه استفاده شما. همچنین با برنامه‌های دیگری مانند Google Calendar و Slack ادغام می‌شود. Any.do هم ویژگی‌هایی مانند هوش مصنوعی برای تقسیم کارها به زیر کارها و همچنین نمایش به سبک Kanban دارد که مرور کارهایتان را آسان می‌کند. هر دو برنامه نسخه دسکتاپ و افزونه مرورگر هم دارند تا انعطاف‌پذیری آنها را بیشتر کنند.

در گجت نیوز بخوانید:

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*