آیا تا کنون از خود پرسیدهاید که صاحب لامبورگینی، این خودروساز خوشنام و سرشناس ایتالیایی کیست؟ اینجا قصد داریم با نگاهی به تاریخچه لامبورگینی به این سوال پاسخ دهیم.
برند خوشنام ایتالیایی لامبورگینی یکی از سرشناسترین تولیدکنندههای خودروهای سوپر اسپرت در دنیا به شمار میرود که طرفداران پروپاقرصی در سرتاسر دنیا دارد. خودروهای این کمپانی علاوه بر این که با ظاهر خشمگین خود شناخته میشوند، در شمار سریعترین اتومبیلهای جهان هستند و نام این برند را همچون فراری، پورشه، بوگاتی و استون مارتین در تاریخ صنعت اتومبیلسازی مدرن جاودانه کردهاند. اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید صاحب کمپانی لامبورگینی واقعا کیست و مدلهای مختلف خودروهای این گاو خشمگین ایتالیایی در کجا تولید میشوند.
چه کسی صاحب برند لامبورگینی است؟
در حال حاضر سبد خودروهای سوپر اسپرت لامبورگینی با در اختیار داشتن محصولات بسیار محبوبی چون لامبورگینی روئلتو 2024، هوراکان، شاسی بلند اوروس و البته مدل تمراریو که بهزودی روانه بازار میشود کاملا پربار است. با این وجود بسیاری خودروهای قدیمی این کمپانی مثل مدل میورا، کونتاش، دیابلو، مورسیلاگو، گالاردو و رونتون همچنان در شمار محبوبترین اتومبیلهای اسپرت تاریخ هستند.
تاریخچه لامبورگینی از ابتدای تاسیس تا کنون فراز و نشیبهای بسیاری به خود دیده؛ بهطوری که طی مدت سی سال، مالکیت این کمپانی چندین بار تغییر کرد. در عین حال، این تغییرات مدیریتی و چالشهایی که پیش روی لامبورگینی قرار داشته هرگز نتوانسته مانع درخشش این کمپانی شود و طی دهههای اخیر این کمپانی همواره عملکردی خیرهکننده از خود به نمایش گذاشته است. همچنین نکته جالب دیگر در خصوص لامبورگینی این است که طی تمامی این سالها و با وجود دست به دست شدنهای متعدد، محصولات این کمپانی همواره در یک کارخانه تولید شدهاند.
در حال حاضر مالکیت لامبورگینی در اختیار گروه فولکس واگن است و این ابرخودروساز آلمانی از سال 1998 لامبورگینی را به زیرمجموعه برند آئودی خود تبدیل کرده است. این اتفاق البته بهشدت بهسود هر دو کمپانی تمام شده؛ زیرا طی دو دهه اخیر، لامبورگینی همانند یک جواهر در گنجینه برندهای زیرمجموعه فولکس واگن درخشیده است!
اما بیایید نگاهی کوتاه به تاریخچه لامبورگینی داشته باشیم. موسس اول این کمپانی پس از گذشت حدود پنج سال از تاسیس آن و بهدنبال بروز بحرانهای اقتصادی و چالشهای سوخت در دنیا چارهای جز فروش اکثریت سهام این کمپانی به یک تاجر سوییسی به نام جورجس هنری روزتی ندید. همچنین، پس از گذشت حدود دو سال از این اتفاق، موسس لامبورگینی 49 درصد سهام باقیمانده این کمپانی را نیز به یک سوییسی دیگر به نام «رنه لایمر» فروخت تا مالکیت این برند خوشنام بهطور کامل از دست موسس اولیه آن خارج شود.
البته این مالکان جدید نیز نتوانستند لامبورگینی را نجات دهند تا این کمپانی در سال 1978 اعلام ورشکستگی کند.
بهدنبال این ورشکستگی، دولت ایتالیا به صاحب جدید لامبورگینی تبدیل شد و آن را به دو برادر، ژان کلود و پاتریک میرمن واگذار کرد. این دو برادر تا حدی در بازگردانی لامبورگینی به شکوه گذشتهاش موفق بودند؛ زیرا مدل Jalpa و نسل جدید Countach هردو در زمان مالکیت آنها معرفی شدند. با این وجود پس از گذشت حدود هفت سال، برادران میرمن نیز کمپانی لامبورگینی را به خودروساز سرشناس آمریکایی، کرایسلر واگذار کردند.
مالکیت کرایسلر بر لامبورگینی نیز تنها 7 سال به طول انجامید و پس از آن، آمریکاییها این کمپانی را به یک هلدینگ عجیب و ناشناخته تحت نام «مگاتک» واگذار کردند. این هلدینگ حاصل همکاری کمپانی مالزیایی Mycom Setdco و گروه اندونزیایی V’Power Corporation بود و به صاحب لامبورگینی بین سالهای 1994 تا 1998 تبدیل شد. در سال 1998 اما لامبورگینی توجه آئودی، یکی از زیرمجموعههای فولکس واگن را به خود جلب کرد و در نتیجه، این برند خودروسازی مطرح با رقم 110 میلیون دلار به فولکس واگن فروخته شد.
خودروهای لامبورگینی کجا تولید میشوند؟
داستان تاسیس برند لامبورگینی ماجرایی بسیار جذاب دارد که شاید برای شما نیز جذاب باشد. پیش از آن که «فروشیو لامبورگینی»، موسس برند لامبورگینی کمپانی خودروسازی خود را پایهریزی کند، یک تاجر موفق بود که در زمینه ساخت تراکتور به شهرت فراوانی رسیده بود.
در آن زمان فروشیو صاحب یک خودروی اسپرت فراری بود؛ اما آنطور که داستانها روایت میکنند با مشکلات متعددی در آن روبرو شده بود. در نتیجه این مشکلات، لامبورگینی تصمیم گرفت نزد «انزو فراری»، موسس و صاحب کمپانی فراری، رفته و شکایت خود را بهطور حضوری با او مطرح کند. با این وجود ظاهرا در آن زمان فراری نه تنها به پیشنهاد لامبورگینی گوش نکرد؛ بلکه او را بهخاطر ساخت تراکتور مسخره نمود! در نتیجه این اتفاق، لامبورگینی تصمیم گرفت برند خودروسازی اسپرت خود را تاسیس کرده و حاصل آن، Automobili Lamborghini بود!
فروشیو برای سرخت برند خودروسازی خود، طی مدت هشت ماه یک کارخانه اختصاصی در Sant’Agata Bolognese ایتالیا بنا کرد و نخستین مدل از خودروهای خود را نیز در آنجا تولید نمود. این کارخانه تا به امروز پابرجا مانده و به ساخت مدلهای مختلف لامبورگینی مشغول است. حتی در سال 2015، این کارخانه همچنین تحت بازسازی قرار گرفت و ظرفیت تولیدش از حدود 3500 دستگاه خودرو در سال به 7000 دستگاه رسید.
در حال حاضر ابرخودروهای لامبورگینی در کنار شاسی بلند اوروس تماما در این کارخانه تولید میشوند.