موشک کروز هواپرتاب جنرال اتمیکس

موشک کروز هواپرتاب جنرال اتمیکس با قیمت ارزان‌، قدرت جدید آمریکا در آسمان است

آمریکا به‌تازگی از موشک کروز هواپرتاب جنرال اتمیکس رونمایی کرده که با قیمت ارزان‌ خود تبدیل به یک سلاح جذاب برای نیروی نظامی این کشور شده است.

شرکت جنرال اتمیکس تصویری از یک موشک جدید هواپرتاب منتشر کرده است. این پروژه در زمانی رونمایی می‌شود که تقاضا برای تسلیحات تهاجمی هواپرتاب، به ویژه موشک‌هایی با هزینه تولید کمتر و ساختار ساده‌تر، به خصوص در ارتش ایالات متحده، رو به افزایش است.

نگاهی به موشک کروز هواپرتاب جنرال اتمیکس

نمونه‌ای از این سلاح جدید که در حال حاضر با نام ساده Strike Missile شناخته می‌شود، در غرفه شرکت جنرال اتمیکس در سمپوزیوم سالانه انجمن نیروی دریایی به نمایش گذاشته شده است. نماینده شرکت در نمایشگاه از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرده و هشدار داده است که نام این موشک ممکن است در آینده تغییر کند.

موشک کروز هواپرتاب جنرال اتمیکس

همان‌طور که تصاویر نشان می‌دهند، بدنه این موشک صاف بوده و دو برجستگی در قسمت بالایی آن دیده می‌شود. سیستم پیشران این وسیله ظاهراً از نوع هوا تنفس بوده و ورودی هوای آن در بخش شکمی قرار دارد. یک نوار مستطیلی بلند نیز در طول بدنه امتداد یافته و چهار بالک کوچک در انتهای دم تعبیه شده است. تاکنون اطلاعات دقیقی در مورد ابعاد، کارایی و سایر مشخصات فنی این موشک منتشر نشده است.

جنرال اتمیکس پیش از این در زمینه توسعه موشک‌های هوا به زمین سنتی سابقه‌ای نداشته است. با این حال، وب‌سایت این شرکت به تجربه طولانی‌مدت آن در طراحی و تولید موشک‌های زمین به زمین، و زمین به هوا ازجمله طرح‌های کم‌هزینه و ماژولار اشاره می‌کند. بخش سیستم‌های هوافضای این شرکت نیز سابقه درخشانی در زمینه پهپادهای هواپرتاب دارد.

موشک کروز هواپرتاب جنرال اتمیکس

مرز میان سامانه‌های هوایی بدون سرنشین، به‌ویژه پهپادهای کامیکازه دوربرد، و موشک‌های کروز و همچنین پرنده‌های حامل محموله‌های جنگ الکترونیک، روزبه‌روز مبهم‌تر می‌شود. افزون بر این، یک طرح ماژولار می‌تواند برای انجام مأموریت‌های گوناگون، پیکربندی شود.

ارتش ایالات متحده به شدت علاقمند به دستیابی به موشک‌های تهاجمی هواپرتاب جدید است؛ به‌ویژه انواع کم‌هزینه‌ی آن که قابلیت تولید انبوه آسان داشته باشند، اما همچنان برد قابل‌توجهی ارائه دهند. این نوع سلاح‌ها در درگیری‌های آینده، به‌ویژه در سناریوهای بزرگ‌مقیاسی مانند جنگ در منطقه اقیانوس آرام، از اهمیت حیاتی برخوردارند. توانایی تولید سریع و جایگزینی این موشک‌ها، عاملی کلیدی در حفظ برتری نظامی محسوب می‌شود.

موشک کروز هواپرتاب جنرال اتمیکس

نیروی دریایی و هوایی ایالات متحده به دنبال توسعه‌ی نسل جدیدی از موشک‌ها هستند که هم قدرتمند باشند و هم از نظر اقتصادی مقرون‌به‌صرفه. پروژه‌هایی مانند Multi-Mission Affordable Capacity Effector (MACE) در نیروی دریایی و Extended Range Attack Munition (ERAM) در نیروی هوایی، گام‌هایی در این جهت هستند. علاوه بر این، نیروی هوایی و واحد نوآوری دفاعی پنتاگون (DIU) در حال کار روی پروژه دیگری به نام Enterprise Test Vehicle (ETV) هستند که هدف این پروژه، توسعه‌ی موشک‌های کروز کم‌هزینه است.

با توجه به رشد چشمگیر بازار این نوع تسلیحات، ورود جنرال اتمیکس به این حوزه کاملاً منطقی به نظر می‌رسد. علاوه بر این، افزودن چنین سلاحی به سبد محصولات این شرکت، امکان ارائه یک بسته جامع‌تر به مشتریان جدید و فعلی را فراهم می‌آورد و می‌تواند به ویژه در کنار پهپادهایی مانند MQ-9 Reaper که در مواجهه با سیستم‌های دفاع هوایی نسبتاً ساده نیز آسیب‌پذیری‌هایی از خود نشان داده‌اند، بسیار مؤثر باشد.

موشک کروز هواپرتاب جنرال اتمیکس

جنرال اتمیکس پیش‌تر Reaper را به عنوان یک پلتفرم بالقوه برای حمل محموله‌های سنگین و دوربرد توصیف کرده است. این رویکرد می‌تواند یکی از راهکارهای کلیدی برای حفظ برتری در میدان‌های نبرد آینده باشد. موشک  Strike Missile قابلیت استقرار در محفظه‌های داخلی و همچنین زیر بال‌های سایر طرح‌های پهپاد، از جمله طرحی که جنرال اتمیکس برای برنامه هواپیمای جنگی مشارکتی (CCA) نیروی هوایی توسعه می‌دهد، را داراست.

با وجود اطلاعات محدودی که در خصوص موشک کروز هواپرتاب Strike Missile جنرال اتمیکس در دست است، انتظار می‌رود جزئیات بیشتری در آینده منتشر شود. صرف‌نظر از کمبود اطلاعات فعلی، این موشک نمونه‌ای جدید از گرایش رو به رشد در صنعت دفاعی ایالات متحده به سوی توسعه‌ی سلاح‌های هواپرتاب پیشرفته محسوب می‌شود.

در گجت نيوز بخوانيد:
چین با تست موفق موشک هایپرسونیک هوا به هوا خود، قدرت مطلق آسمان می‌شود بازتاب وسیع رونمایی از موشک ۳۵۹ ایران در رسانه های غربی معرفی انواع موشک های ضد رادار در جهان و نمونه های بومی ساخت ایران