معاون وزیر نفت از تدوین و بهرهبرداری یک سامانه هوشمند برای واریز سهمیه سوخت خودروها به کارتهای بانکی در سال ۱۴۰۴ خبر داد.
با عنایت به آخرین اخبار داخلی، محمد صادق عظیمیفر، معاون وزارت نفت دولت چهاردهم با اشاره به عدم ابلاغ مصوبه انتقال سوخت به سیستم بانکی کشور، از برگزاری جلسات متعددی با شرکت پخش فرآوردههای نفتی خبر داد و عنوان داشت که واریز سهمیه سوخت خودروها به کارت بانکی در سال آینده صورت خواهد گرفت. در ادامه با انتشار جزئیات این خبر همراه ما باشید.
جزئیات سیستم سهمیه بندی سوخت از طریق کارت بانکی
معاون وزیر نفت در آخرین اظهارات خود به موضوع انتقال سوخت به سیستم بانکی کشور پرداخت. به گفته وی جلساتی با هدف بررسی و تسریع در اجرای طرح انتقال سوخت به سیستم بانکی برگزار شده و تدوین سامانه هوشمند سوخت نیز همکاری نهادهای مرتبط و نظام بانکی در حال توسعه است. این سامانه به منظور بهبود مدیریت توزیع سوخت، افزایش شفافیت و کاهش مشکلات موجود در این حوزه طراحی شده است. وی اعلام کرد که بهرهبرداری نهایی از این سامانه در سال آینده انجام خواهد شد.
محمدصادق عظیمیفر، در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه همکاری در خصوص مدیریت هوشمند زنجیره تأمین سوخت کشور، به تشریح نقش و مسئولیتهای وزارت نفت در تأمین و توزیع فرآوردههای نفتی پرداخت. وی اشاره کرد که سالانه ۱۰۰ میلیارد لیتر انواع فرآورده نفتی به ارزش بالغ بر ۵۵ میلیارد دلار در کشور توزیع میشود، که به تعبیری امانت مردم است.
طبق صحبتهای معاون وزیر نفت کشور، پس از انقلاب در حوزه تولید فرآوردههای نفتی مانند بنزین و نفتگاز پیشرفتهای قابل توجهی داشتهایم. بهعنوان مثال تولید نسبت به قبل از انقلاب چند برابر شده است. اما به دلیل تمرکز بر عرضه یارانهای فرآوردهها، در مدیریت مصرف با چالشهایی روبرو بودهایم و شدت مصرف انرژی در کشور ۲.۵ برابر میانگین جهانی بوده است.
لزوم مقابله با قاچاق سوخت در کشور
وی یکی از مشکلات اصلی را قاچاق سوخت ناشی از تفاوت قیمت قابل توجه سوخت در داخل و کشورهای همسایه دانست. وی اظهار داشت که دولت چهاردهم نسبت به این مسئله نگاه فعالانهای دارد و برنامه دارد تا با استفاده از تمامی امکانات و ابزارهای ممکن، به حداقل رساندن قاچاق سوخت را دنبال کند.
در گجت نیوز بخوانید:
قیمت بنزین سهمیه ای در سال ۱۴۰۴ احتمالا یکی از این ۳ گزینه خواهد بود
وی بیان داشت: «یکی از ابزارها برای کنترل قاچاق تجهیز تاسیسات و زیرساختها به سیستمهای پایش لحظهای و هوشمندسازی زنجیره تولید، انتقال و توزیع فرآوردههای نفتی است که با استفاده از بروزترین فناوریها، ارتقای سیستمهای اندازهگیری و انتقال تمامی دادههای موجود در زیرساختهای سوخت و تولید سوخت و جمع کردن دیتاها در مجموعه مانتیورینگ شرکت پخش فراورده این امکان را خواهیم داشت که با استفاده از مدیربت مبتنی بر داده هم گلوگاهها را شناسایی کنیم و هم جایی که اتلاف وجود دارد و قاچاق صورت میگیرد شناسایی کرده و هم اینکه بهرهوری سیستم تامین و توزیع فراروده را بالا ببریم.»
به گفته مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، در راستای اجرای جلوگیری از قاچاق از ابزارهایی مثل هوش مصنوعی در خلال هوشمندسازی زنجیره هم استفاده خواهد شد. این طرح با همکاری ایرانسل، مپنا و طراحی ساختمان نفت به اجرا در میآید و هدف از آن اجرای بزرگترین پروژه هوشمندسازی در صنعت نفت کشور است. عظیمیفر ابراز امیدواری کرد که این همکاری بتواند به شکل موثری در جلوگیری از قاچاق سوخت و بهبود مدیریت انرژی کشور کمک کند.
جزئیات پروژه مدیریت هوشمند زنجیره تأمین سوخت
محمدصادق عظیمیفر، در ادامه توضیحات خود در مورد پروژه مدیریت هوشمند زنجیره تأمین سوخت به چالشهای موجود در مصرف و قاچاق سوخت پرداخت. وی تأکید کرد: «یکی از اهداف اصلی این پروژه کاهش قاچاق سوخت است و منشا قاچاق سوخت از نظر ما عمدتا به مصرف برمیگردد. در بخش مصرف تخصیص سهمیههایی که توسط دستگاههای مختلف صورت میگیرد بعضا متناسب با نیاز نیست و از سوی دیگر وقتی سهمیه تخصیص داده میشود نظارتی در عملکرد مصرفکنندگان وجود ندارد به عبارت دیگر ۹۰ درصد قاچاق در بخش مصرف است.»
وی ابراز امیدواری کرد که با تأکید رئیسجمهور، دستگاههای مسئول در زمینه مصرف نظارت بیشتری داشته باشند و با هماهنگی ستاد مبارزه با قاچاق، دستگاههای امنیتی، فراجا، قوه قضائیه و دیگر نهادهای مرتبط، به کاهش قاچاق سوخت کمک کنند. او همچنین به میزان ذخایر استراتژیک سوخت اشاره کرد و بیان داشت که ذخایر بنزین نسبت به سال گذشته بهبود یافته و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.