براساس مصوبه شورای شهر تهران، تردد خودروهای پلاک شهرستان در پایتخت شامل محدودیت 7 روزه است. دلیل اعمال چنین محدودیتهایی چیست؟
حجم انبوه خودرو در پایتخت و ازدحام و ترافیک بیش از حدی که گریبان تهران را گرفته، شورای شهر را وادار کرده از سال آینده برای ماشینهای پلاک شهرستان، محدودیت یک هفتهای برای تردد در نظر بگیرد. از سال 1404 به بعد، تمامی خودروهایی که پلاک تهران نیستند، فقط 7 روز مجاز به تردد در پایتخت خواهند بود و پس از آن مشمول جریمه میشوند.
محدودیت تردد خودروهای پلاک شهرستان در تهران
براساس آخرین اخبار خودرو، یکی از اهداف عمده تصویب این طرح توسط شورای شهر تهران، آلودگی هوا و ورود سالانه 415 تن آلودگی است که به ریههای پایتخت نشینان آسیب میزند. بررسیها نشان میدهد که در یک بازه زمانی 30 روزه، 28.7 درصد از خودروهای ترددکننده در تهران، پلاک شهرستان بوده و به همین خاطر قوانین سختگیرانه برای رفت و آمد شهرستانها در نظر گرفته شده است.
طی سالهای اخیر، خودروهای شهرستانی به صورت رایگان و بدون پرداخت یک ریال عوارض، در خیابانهای پایتخت جولان داده و باعث بروز اتفاقات ناگواری همچون تشدید آلودگی هوا و ترافیکهای بیحد و مرز شدهاند. اگر از سال آینده خودروهای پلاک شهرستان بیش از 7 روز در تهران تردد کنند، باید 1.5 برابر ماشینهای پلاک تهران، عوارض بپردازند. همچنین در صورتی که تردد آنها بیش از 10 روز شود، عوارض تردد سه برابر خواهد شد.
آمارهای مطالعات شهرداری تهران حاکی از این است که سهم ماشینهای پلاک شهرستان از آلایندههای گازی 75 هزار تن و در بخش ذرات معلق، 415 تن است. به گفته یکی از کارشناسان شهری، میزان آلایندگی خودروهای پلاک شهرستان در قبال تاکسیهای فرسوده چیزی نیست و پلاک این خودروها در سامانه تهران من جریمه میشوند.
در مقابل، یکی از کارشناسان ترافیک پایتخت تأکید کرده که از هر سه خودرو عبوری در تهران، یکی متعلق به شهرستان است که در صورت جریمه شدن هم فرد میتواند از شهر دیگری عدم خلافی خودرو را دریافت کند. در واقع مشکل از سیستم غیر یکپارچهای است که بین شهرها وجود دارد و ابتدا باید همین چالش حل شود. از طرفی طرح ترافیک هم باید به گونهای اصلاح شود که دیگر پلاک شهرستانیها به عنوان یک مزیت به آن نگاه نکنند.