آسفالت بی کیفیت ایران

بحران آسفالت بی کیفیت در ایران؛ جاده های کشور کمتر از سه سال عمر می‌کنند

طبق اعلام رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، بحران آسفالت بی کیفیت در ایران باعث شده تا بر خلاف رویه معمول، عمر جاده ها کمتر از سه سال باشد.

با عنایت به آخرین اخبار داخلی، غزال راهب، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به بحران آسفالت بی کیفیت در ایران و عمر پایین آسفالتی که در کشور بر جاده اجرا می‌شود، عنوان داشت که معمولا جاده در خارج از کشور بین ۱۰ تا ۱۲ سال عمر می‌کنند اما این رقم در ایران کمتر از سه سال است و در زمینه آسفالت نیازمند بهبود کیفیت تولید هستیم.

تلاش برای بهبود آسفالت بی کیفیت ایران

آسفالت بی کیفیت ایران

غزال راهب، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، با اشاره به اهمیت صنعت قیر و آسفالت در کشور، بر لزوم افزایش عمر و دوام جاده‌ها تاکید کرد. وی حمل و نقل جاده‌ای را یکی از مهم‌ترین شقوق حمل و نقل مسافر و کالا در ایران دانست و کیفیت جاده‌ها را به دلیل وسعت و گستردگی راه‌های کشور، بسیار حیاتی برشمرد.

راهب با بیان اینکه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، کیفیت را در دو حوزه قیر و آسفالت به صورت جدی دنبال می‌کند، به تفاوت قابل توجه بین عمر مفید رویه‌سازی جاده‌ها در ایران و استانداردهای جهانی اشاره کرد. وی تصریح کرد: «در حالی که در نُرم جهانی، عمر مفید رویه‌سازی جاده‌ها بین 10 تا 12 سال است، این رقم در ایران متاسفانه کمتر از سه سال است. یکی از اهداف اصلی ما این است که از طریق کنترل کیفیت قیر در کارخانجات و همچنین بهبود کیفیت آسفالت، عمر مفید رویه‌سازی جاده‌ها را افزایش دهیم.»

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، کیفیت قیر تولیدی در کشور را بسیار بالا ارزیابی کرد و افزود: «بیش از یک سوم کارخانجات تولید قیر در کشور که این مرکز به آنها گواهی فنی ارائه کرده است، دارای درجه A هستند. این درجه‌بندی بر اساس شاخص‌ها و استانداردهای جهانی انجام می‌شود و گواهی فنی بر همین اساس به شرکت‌ها ارائه می‌گردد.»

آسفالت بی کیفیت ایران

با این وجود، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در مورد کیفیت آسفالت‌های تولیدی در کشور ابراز نگرانی کرد و گفت: «متاسفانه در موضوع کیفیت آسفالت‌های تولیدی، به خوبیِ کیفیت قیر در کشور نیستیم. به طوری که از بین بیش از یک‌ هزار کارخانه تولید آسفالت در کشور، فقط 300 مورد موفق به اخذ گواهینامه فنی شده‌اند و هیچ یک از آنها گرید A ندارند.»

به گفته وی کیفیت خوب قیر الزاماً به کیفیت خوب آسفالت منجر نمی‌شود و در این زمینه نیازمند کار بیشتر و بهبود کیفیت تولید آسفالت هستیم. رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، مواد افزودنی و فناوری‌هایی که در تولید قیر و آسفالت به کار می‌روند را به عنوان عوامل موثر در دوام و طول عمر روکش‌های جاده‌ای معرفی کرد و از قیر پلیمری و آسفالت گوگردی به عنوان نمونه‌هایی از این فناوری‌ها نام برد.

آسفالت بی کیفیت ایران

وی همچنین به اهمیت فرایند حمل قیر و کنترل کیفیت آن اشاره کرد و استفاده از جی پی اس برای رصد مسیر و تجهیزاتی که می‌توانند شرایط حمل را از نظر مدت زمان، دما و شرایط آب و هوایی بسنجند را تاثیرگذار دانست.

علیرضا سیاهپور، مدیرکل دفتر نگهداری رویه و ابنیه فنی راه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای مدتی قبل اعلام کرده بود: «طی 10 ماهه امسال، اقداماتی در راستای بهسازی و نگهداری 17 هزار و 282 کیلومتر از شبکه راه‌های کشور اجرایی شده است.» همچنین، رئیس انجمن قیر ایران اعلام کرد که سال گذشته صادرات قیر ایران 7.5 میلیون تن به ارزش 2 میلیارد و 350 میلیون دلار بوده است و پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال جاری به 8.5 میلیون تن برسد.

همچنین بخوانید:
آیا خرید لاستیک دست دوم برای خودرو کار منطقی و مطمئنی است؟ ماشین برقی های وارداتی بدون نیاز به مجوز سازمان محیط زیست پلاک می‌شوند واریز سهمیه سوخت خودروها به کارت بانکی در سال آینده تایید شد