گنج گمشده داریوش سوم

گنج گمشده داریوش سوم؛ واقعیت یا توهم؟

به تازگی زمزمه‌های زیادی از گنج گمشده داریوش سوم شنیده می‌شود که صحت و کذب آن‌ها محل ابهام است. آیا واقعا چنین گنجینه‌ای وجود دارد؟

از زمانی که انسان‌ها به ارزش آثار باستانی پی بردند و به دنبال آن‌ها افتادند، سوداگران و حفاران به صورت غیرقانونی شروع به کندن زمین کردند تا بتوانند با دستیابی به اشیاء و فلزات گران بها، بار خود را برای همیشه ببندند. در زمان‌های گذشته احتمال کشف سکه‌های قدیمی و اشیاء قیمتی زیاد بود، اما امروزه به دلایل متعدد مثل سختگیری دولت‌ها، فرآیند حفر غیرقانونی دشوار است.

به دنبال گنج گمشده داریوش سوم

گنج گمشده داریوش سوم

اخیرا به ادعای گروهی از حفاران غیرقانونی، محل دفن گنج داریوش سوم که آخرین پادشاه دوران هخامنشیان بوده، یافت شده است و همین بهانه‌ای شده تا بسیاری از سودجویان با بیل و کلنگ به کندن زمین مشغول شوند. گنج گمشده داریوش سوم، موضوع تازه‌ای نیست و مدت‌هاست که اخباری به صورت پراکنده راجع به آن شنیده می‌شود.

رسانه‌هایی که راجع به این گنج گمشده صحبت کرده‌اند، هیچ سند و مدرکی ندارند و معتقدند که گنجینه داریوش سوم یکی از رموز باستان بوده که تا به امروز کشف آن به نتیجه نرسیده است. به نقل از این رسانه‌ها، گنج مذکور شامل طلا، نقره و جواهراتی می‌شود که داریوش قصد داشته به کمک آن‌ها یک ارتش قوی علیه اسکندر مقدونی تشکیل دهد.

بعد از اینکه داریوش به واسطه خیانت افراد نزدیک خود شکست می‌خورد، گنجینه خود را با هگمتانه (همدان امروزی) منتقل و در این شهر دفن می‌کند و این گونه است که سرنوشت گنج بزرگ داریوش سوم به دست سرد خاک سپرده می‌شود.

گنج گمشده داریوش سوم

بیشتر بخوانید:

کشف شهر مدفون در شن های ۵ هزار ساله توسط هوش مصنوعی

صحت سنجی وجود گنج داریوش سوم

شکی نیست که پادشاهان زمان‌های دور به هر شهری که نقل مکان می‌کردند، همراه خود جواهرات و سکه‌های طلا و نقره فراوانی می‌بردند و خزانه‌های آن‌ها مملو از اشیاء گران بها بوده، اما آیا می‌توان با این تفکر ادعا کرد که داریوش سوم صاحب یک گنج بزرگ بوده است؟

گنج گمشده داریوش سوم

با استناد به متون معتبر تاریخی مثل نوشته‌های پلوتارک، اسکندر مقدونی پس از اینکه در نبرد با داریوش سوم پیروز می‌شود، به خزانه‌های مهمی از گنجینه‌های ارزشمند دسترسی پیدا می‌کند که شامل خزانه ساردیس و غنائم نبرد ایسوس خواهد شد. با این اوصاف، بخش عظیمی از آنچه داریوش داشته به دست اسکندر افتاده است.

بررسی کتب و دست نوشته‌های قدیمی، وجود یا عدم گنجینه داریوش سوم را رد یا تأیید نمی‌کنند و هیچ اثری از یک دفینه ارزشمند وجود ندارد. قطع به یقین آنچه امروزه نقل محافل شده، آب و تاب رسانه‌هاست تا بتوانند به روایت‌های خود رنگ و لعاب دهند. با این حال بدیهی است که از دوران هخامنشیان، دفینه‌هایی ارزشمند به یادگار مانده که همچنان کشف نشده‌اند. با این اوصاف، تا سندی نباشد، گنجینه‌ای نیز وجود نخواهد داشت.

در گجت نیوز بخوانید:
تکامل انسان در تبت: چگونه بدن ما با کمبود اکسیژن سازگار می‌شود؟ راز اولین دایناسورها در صحرای آفریقا و جنگل‌های آمازون نهفته است این کتیبه های ۵ هزار ساله هندی را رمزگشایی کنید و ۱ میلیون دلار جایزه بگیرید کشف بیش از ۱۳۰۰ سکه باستانی از دوران حکومت نرون روم در انگلیس

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*