اشکودا اکتاویا در برابر مزدا ۳ پریمیوم ادیشن

اشکودا اکتاویا در برابر مزدا ۳ پریمیوم ادیشن؛ مقایسه امکانات، مشخصات، تفاوت ها و ارزش خرید

در این مطلب اشکودا اکتاویا را در برابر مزدا ۳ پریمیوم ادیشن قرار می‌دهیم تا برنده از میان این دو سدان وارداتی جذاب مشخص شوند.

امروزه گرچه بازار کراس اوورهای وارداتی داغ شده و اغلب مشتریان ترجیح می‌دهند به سراغ خرید خودرو از این سگمنت بروند، اما همچنان بازار سدان‌های کشیده و بلندقامت به سر نرسیده است. همزمان با رونق گرفتن بازار ماشین‌های وارداتی، سدان‌های به روز و مدرنی از بهترین برندهای دنیا به بازار کشورمان راه یافته‌اند که در این مطلب به مقایسه دو نمونه از آن‌ها می‌پردازیم.

فهرست محتوا

اشکودا اکتاویا در برابر مزدا ۳ پریمیوم ادیشن

جوان ترها و خانواده‌هایی که جمع و جور و کم جمعیت هستند، تمایل زیادی به سدان‌ها نشان می‌دهند، زیرا قدرت مانورپذیری و شتاب گیری این گروه، بیش از کراس اوورها یا شاسی بلندهاست. امروز یک سدان از شرکت مزدا ژاپن و یک سدان قوی از فولکس واگن آلمان را روی کفه ترازو قرار می‌دهیم تا ببینیم که کفه به نفع کدام یک سنگین‌تر می‌شود.

دو سدان مزدا 3 پریمیوم ادیشن و اشکودا اکتاویا، بهترین گزینه برای خرید از میان انبوه وارداتی‌ها و مونتاژی‌های چینی هستند، اما اگر شما بخواهید یکی از این دو محصول را خریداری کنید، انتخابتان کدام است؟ بیایید ابتدا نگاهی مختصر به هر دو ماشین بیندازیم و در ادامه طراحی ظاهری و داخلی، مشخصات فنی و امکانات رفاهی و ایمنی آن‌ها را با یکدیگر مرور کنیم.

مختصری از مزدا 3 پریمیوم ادیشن

اشکودا اکتاویا در برابر مزدا ۳ پریمیوم ادیشن

سال‌ها پیش اولین نمونه‌ها از مزدا 3 که نسل‌های اول و دوم بودند به بازار ایران راه پیدا کردند و توانستند جای خود را در پارکینگ خانه مشتریان محفوظ نگاه دارند. اولین نسخه‌های مزدا 3 به صورت مونتاژی به بازار عرضه شد و خوشبختانه استقبال بی‌نظیری از این سدان اسپرت به عمل آمد. این خودرو در واقع نسخه جایگزین مزدا 323 در ایران به شمار می‌رفت و از سال 2006 میلادی به سبد خانوارها راه یافت.

سال 2019 میلادی بود که ژاپنی‌ها تصمیم گرفتند از چهارمین نسل این سدان خشن و اسپرت رونمایی کنند. حالا شرکت آفتاب خودرو با آخرین نسل این ماشین که مدل 2024 است به بازار آمده و اوایل بهمن سال جاری بود که در نمایشگاه خودرو تهران به نمایش گذاشته شد.

مختصری از اشکودا اکتاویا

اشکودا اکتاویا در برابر مزدا ۳ پریمیوم ادیشن

برای مشتریان ایرانی، نام و آوازه برند اشکودا ناشناخته است، اما بد نیست بدانید که این خودروساز اهل جمهوری چک، یکی از باکیفیت‌ترین زیرمجموعه‌های گروه خودروسازی فولکس واگن آلمان است. همزمان با آزادسازی واردات خودرو به کشور، شرکت پارس ساتر هوشمند تصمیم گرفت محصولات این شرکت اروپایی را در ایران عرضه کند و تا به امروز نمونه‌های مختلفی از قبیل کاروک، سوپرب و کامیک را به سبد خود اضافه کرده است.

اکتاویا یکی از سدان‌های اشکودا و پرفروش‌ترین محصول این شرکت بوده که یادآور اصالت و ریشه‌دار بودن است. این سدان براساس پلتفرم MQB EVO که از گروه فولکس واگن است، توسعه یافته و اولین نسل آن در سال 1996 میلادی معرفی شده است. چهارمین نسل اکتاویا از سال 2019 روی خط تولید رفته و تا به امروز شاهد تولید و عرضه آن هستیم.

بیشتر بخوانید:

اشکودا کاروک وارداتی ؛ مشخصات فنی، آپشن ها و قیمت

طراحی ظاهری

اشکودا اکتاویا در برابر مزدا ۳ پریمیوم ادیشن

با دو سدان نسبتا هیجان انگیز و جوان پسند سروکار داریم که طراحی ظاهری مطلوب و رضایت بخشی دارند. زبان طراحی مزدا 3 براساس کودو است و علیرغم سادگی، خشن و جذاب به نظر می‌رسد. چراغ‌های جلو کشیده و باریک و جلوپنجره نسبتا بزرگ، باعث ارتقای یک پله‌ای زیبایی ظاهری این سدان شده و حجم پردازی‌های نمای جلو به تهاجمی و خشن بودن آن اضافه کرده‌اند.

اشکودا اکتاویا در برابر مزدا ۳ پریمیوم ادیشن

وضعیت اشکودا اکتاویا به همین منوال است و طراحان این سدان اروپایی سعی کرده‌اند با خلق زوایای شکسته و خطوط صاف، خشونت و حس انتقام جویی به اکتاویا بدهند. به نظر می‌رسد که ظاهر بیرونی این خودرو نسبت به مزدا 3 با اقبال بیشتری مواجه شود، چرا که سال‌هاست مشتریان در انتظار ورود خودرویی با این زبان طراحی هستند. در نهایت این سلیقه شماست که کدام یک را انتخاب می‌کنید.

طراحی داخلی

اشکودا اکتاویا در برابر مزدا ۳ پریمیوم ادیشن

یکی از ایراداتی که شاید به اشکودا اکتاویا وارد باشد، کابین نه چندان خلاقی است که دارد. گفتیم که اولین نسل از این سدان در سال 1996 میلادی به بازار آمده و این در حالی است که مزدا 3 در سال 2006 به بازار معرفی شده. هر دو خودرو با المان‌های جذاب و چشمگیر به میدان رقابت ورود کرده‌اند، اما به لحاظ بهره‌مندی از عنصر «خلاقیت و نوآوری» این ژاپنی‌ها هستند که سنگ تمام گذاشته‌اند.

برای مثال داشبورد مزدا 3 پریمیوم ادیشن به صورت سه تکه طراحی شده که شبیه به هیچ سدان رقیب دیگری دیده نمی‌شود. گرچه کمی کابین این ژاپنی خشن رمزآلود و عجیب به نظر می‌رسد، اما راحتی و آسایش دلچسبی به راننده و سرنشینان می‌دهد.

اشکودا اکتاویا در برابر مزدا ۳ پریمیوم ادیشن

اشکودا اکتاویا مجهز به یک داشبورد مدرن و امروزی شده که متاسفانه در مقایسه با داشبورد مزدا 3 از عنصر خلاقیت بی‌بهره مانده است. یکی از نقاط قوت کابین این سدان با اصالت اروپایی، ترتیب و چینش اصولی و منظم ابزارهای داشبورد و رودری‌هاست که راننده را به خوبی راهنمایی کرده و مانع از سردرگمی او خواهند شد.

در مجموع باید به کابین هر دو خودرو امتیاز نسبتا مشابهی داد، زیرا هر گوشه و کناری از این دو سدان با فضاهای کاربردی برای قرار دادن لواز شخصی، بطری آب و گوشی تلفن همراه بهبود یافته و کاربردپذیری در مقیاس قابل قبولی است. همچنین نباید استفاده از متریال باکیفیت و رودری‌ها را فراموش کرد.

سرنشینان هم در مزدا 3 و اشکودا اکتاویا مشکلی از بابت فضای پا نخواهند داشت، چرا که فاصله محوری بیشتر از 2725 میلی متر است. با این حال اگر دقت را چاشنی کار کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که صندلی‌های ردیف دوم یا عقب اکتاویا، جادارتر از ردیف دوم رقیب هستند. همچنین ظرفیت صندوق عقب اکتاویا به 600 لیتر و گنجایش صندوق بار مزدا 3 به 450 لیتر می‌رسد.

قوای فنی

اشکودا اکتاویا در برابر مزدا ۳ پریمیوم ادیشن

یکی از مهم‌ترین قسمت‌های هر دو سدان فوق، قوای فنی و پکیج زیر کاپوت است. علیرغم وجود تفاوت در موتور و گیربکس، کارایی و عملکرد نزدیک به یکدیگر و مشابه خواهد بود. زیر کاپوت مزدا 3 پریمیوم ادیشن یک پیشرانه 2.0 لیتری تنفس طبیعی قرار گرفته که می‌تواند در شرایط ایده آل، 155 اسب بخار قدرت و 202 نیوتن متر گشتاور را از طریق یک گیربکس 6 دنده اتوماتیک به چرخ‌های جلو و سپس کف جاده تزریق کند.

اشکودا در سینه اکتاویا یک موتور 1.4 لیتری توربوشارژ کار گذاشته تا این سدان اروپایی بتواند به لطف فناوری پاشش مستقیم سوخت به سیلندر، 150 اسب بخار قدرت و 250 نیوتن متر گشتاور تولید کند. نیروی محرکه این خودرو از طریق یک جعب دنده 7 سرعته دبل کلاچ خشک به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود. با این اوصاف، یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های این دو رقیب، موتور تنفس طبیعی و توربوشارژ است که هر کدام دارای مزایا و معایب مختص به خود هستند.

اشکودا اکتاویا در برابر مزدا ۳ پریمیوم ادیشن

تکرار می‌کنیم که کارایی پیشرانه 2.0 لیتری تنفس طبیعی مزدا 3 پریمیوم ادیشن با موتور 1.4 لیتری توربوشارژ اشکودا اکتاویا یکسان بوده و شتاب صفر تا صد هر دو نزدیک به 9.5 ثانیه است. همچنین هر دو محصول به یک اندازه سوخت در هر 100 کیلومتر مصرف خواهند کرد. (6 لیتر به طور ترکیبی)

یکی از نقاط قوتی که اکتاویا را به لحاظ فنی برتر از مزدا 3 نشان می‌دهد، بهره‌مندی این سدان اروپایی از سیستم تعلیق مولتی لینک در محور عقب است. این سیستم در رقیب ژاپنی از نوع یکپارچه محور پیچشی بوده که هندلینگ و پایداری کمتری نسبت به مولتی لینک دارد. در عوض باید به مزایای پیشرانه تنفس طبیعی مزدا 3 اشاره کرد که شامل استهلاک کمتر و عدم حساسیت به بنزین می‌شود.

بیشتر بخوانید:

بررسی نقاط ضعف و قوت اشکودا سوپرب، سدان وارداتی جدید بازار ایران

امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی

یکی از بخش‌های قابل توجه و جذاب برای مشتریان ایرانی، فهرست بلندبالای امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی است. خوشبختانه هر دو محصول با پکیج کاملی از آپشن‌ها به بازار آمده‌اند و از این نظر نباید سخت گرفت. کروز کنترل تطبیقی، رادار خط خوان، ترمز اضطراری اتوماتیک و… جزو مهم‌ترین تجهیزاتی هستند که امروزه در خودروهای باکیفیت و نسبتا لوکس وجود دارند.

مزدا 3 – امکانات رفاهیاشکودا اکتاویا – امکانات رفاهیمزدا 3 – تجهیزات ایمنیاشکودا اکتاویا – تجهیزات ایمنی
آینه‌های جانبی برقی همرنگ با بدنه و مجهز به حافظه، گرمکن و فلاشرآینه تاشو برقی با گرم کنسیستم ورود و استارت بدون کلیدکنترل پایداری الکترونیکی
اتولایت، چراغ روشنایی در روز و ال ای دیچراغ خوشامدگویی زیر آیینه و دستگیره درب خودروسیستم قفل خودکار درب‌ها در حرکت با سرعت بالاترمز ضد قفل
برف پاک کن مجهز به سنسور تشخیص بارانسانروف دوحالتهترمز ضد قفلترمز اضطراری
رینگ آلومینیومی ۱۸ اینچی و لاستیک‌های چهارفصلدی لایت و اتولایتسیستم هشدار نقاط کور و هشدار ترافیک رو به روکنترل کشش
سیستم تهویه اتوماتیک با قابلیت تنظیم دو ناحیه ای دمابرف پاک کن اتوماتیک مجهز به سنسور بارانسیستم پایش رفتار و تشخیص خستگی رانندهکمک شروع حرکت در سربالایی
کنترل مولتی مدیا و کروز کنترل روی فرمانفرمان دی کاتایربگ جلو، سرنشینان و جانبیمانیتورینگ فشار باد تایرها
ترمز دستی برقیدسته دنده با روکش چرمیدستیار هوشمند سرعتایربگ سرنشینان جلو و جانبی جلو
شیفتر روی فرمانتنظیم صندلی برقی راننده و شاگرد در 6 جهتسیستم تشخیص علائم راهنمایی و رانندگیایربگ پرده‌ای از جلو تا غقب
آینه الکتروکرومیک رانندهتنظیم گودی کمتر رانندهسنسور پایش فشار باد تایرهاکمربند ایمنی جلو با پیش کشنده
هدلایتگرم کن و سردکن صندلی‌های جلوسیستم هشدار رانندگی بین خطوطکمربندهای ایمنی سه نقطه‌ای عقب
سیستم صوتی مجهز به ۶ اسپیکر و سیستم هارمونیک آکوستیکسیستم تهویه مطبوع خودکار دوگانهسیستم کنترل پایداری در سربالایی و سراشیبی و جلوگیری از عقب رفتن خودروسیستم ورود بدون کلید
سیستم مولتی مدیا با قابلیت اتصال به بلوتوث، اندروید اتو و اپل کارپلیدریچه هوای سرنشینان عقباستارت دکمه‌ای
سیستم کنترل کیفیت هوای کابینترمز پارک الکترونیکی
قابلیت تاشوندگی صندلی های عقبسنسور پارک جلو و عقب
کروز کنترل تطبیقیسیستم پارک خودکار
هدآپ دیسپلی و درایومدرادار بین خطوط
استارت و استاپهشدار تصادف جلو

بیشتر بخوانید:

اشکودا کامیک GT وارداتی؛ مشخصات فنی، آپشن ها و قیمت

مزدا 3 یا اشکودا اکتاویا؟

اشکودا اکتاویا در برابر مزدا ۳ پریمیوم ادیشن

یکی از تصمیمات دشواری که متقاضیان سدان‌های وارداتی باید بگیرند، انتخاب یکی از دو خودرو مزدا 3 پریمیوم ادیشن و اشکودا اکتاویا است. طرح این سوال که کدام یک را بخریم، ذهن بسیاری از مشتریان با بودجه بیشتر از 2 میلیارد را مشغول کرده و آن‌ها را بر سر یک دو راهی حساس باقی گذاشته است. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را راهنمایی کنیم.

پاسخ به سوال فوق که کدام یک از این دو رقیب ژاپنی و اروپایی را بخریم، دشوار و سخت است، اما در یک کلام باید خاطرنشان کنیم که اگر خاطره خوبی از ژاپن دارید و با ماشین‌های کم استهلاک و تنفس طبیعی سازگار هستید و می‌خواهید نگران دردسر نگهداری و هزینه‌های گزاف آن نباشید، بهتر است مزدا 3 از آفتاب خودرو را انتخاب کنید.

اشکودا اکتاویا در برابر مزدا ۳ پریمیوم ادیشن

اما در صورتی که نیاز به امکانات رفاهی و ایمنی بیشتری دارید و طراحی ظاهری و جادار اروپایی با ذائقه شما سازگارتر است، اشکودا اکتاویا را انتخاب کنید. با این حال باید مدنظر داشته باشید که یک موتور توربوشارژ با بنزین بی‌کیفیت ایران ناسازگار است و باید ضمن استفاده از اکتان‌های افزودنی، مراقبت بیشتری از خودرو کنید.

در گجت نیوز بخوانید:
بازار خودرو تکان خورد؛ پایان رکود یا هیجان موقت؟ ۱۵ خودرو برقی حاضر در نمایشگاه تهران ۱۴۰۳؛ گردهمایی بهترین ماشین های الکتریکی وارداتی مقایسه کیا سراتو ۲۰۲۴ با تویوتا کرولا؛ جدال سدان های وارداتی جدید بازار رووی eRX5، کراس اوور پلاگین هیبرید پارس خودرو به‌زودی در بازار + عکس و مشخصات

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*