هوش مصنوعی متا ذهن

هوش مصنوعی متا ذهن شما را با دقت ۸۰ درصد می‌خواند

متا توانسته با توسعه یک هوش مصنوعی امکان خواندن ذهن انسان با دقت ۸۰ درصد را فراهم کند. این یک دستاورد بی‌سابقه در دنیای علم است.

در جدیدترین اخبار علم و دانش، تیمی از پژوهشگران هوش مصنوعی در متا به مرزهای جدیدی در درک فعالیت مغز دست یافته‌اند. آن‌ها با همکاری متخصصان مغز در مرکز باسک، موفق به توسعه یک مدل هوش مصنوعی شده‌اند که قادر است با دقت حدود 80 درصد، جملات را تنها از روی سیگنال‌های مغزی بازسازی کند.

این پیشرفت چشمگیر بر پایه یک روش غیرتهاجمی برای ثبت فعالیت مغز استوار شده است. به باور محققان متا، این فناوری نوآورانه می‌تواند راه را برای توسعه ابزارهایی هموار کند که به افراد با اختلالات گفتاری کمک شایانی خواهد کرد.

هوش مصنوعی متا ذهن را می‌خواند

بر خلاف رابط‌های مغز و کامپیوتر موجود که اغلب به جراحی نیاز دارند، رویکرد متا از دو تکنیک شناخته شده به نام‌های مگنتوانسفالوگرافی (MEG) و الکتروانسفالوگرافی (EEG) بهره می‌برد. این روش‌ها امکان اندازه‌گیری فعالیت مغز را بدون نیاز به عمل جراحی فراهم می‌کنند.

هوش مصنوعی متا ذهن

مدل هوش مصنوعی متا با استفاده از داده‌های مغزی 35 داوطلب در حین تایپ کردن جملات آموزش دیده است. نتایج نشان می‌دهد که این مدل قادر است تا 80 درصد از کاراکترهای تایپ شده را با دقت بسیار بالایی تنها بر اساس داده‌های MEG پیش‌بینی کند. این عملکرد تقریباً دو برابر بهتر از روش‌های مبتنی بر EEG است.

با وجود این پیشرفت قابل توجه، فناوری مذکور هنوز با محدودیت‌هایی همراه است. برای مثال، انجام آزمایش‌های MEG نیازمند اتاق‌های مخصوص و بی‌حرکت ماندن افراد است. علاوه بر این، تاکنون این فناوری تنها روی افراد سالم مورد آزمایش قرار گرفته و اثربخشی آن در افراد دارای آسیب مغزی هنوز مشخص نیست.

علاوه بر رمزگشایی افکار به متن، هوش مصنوعی متا به محققان کمک می‌کند تا فرآیند تبدیل افکار انتزاعی به زبان را بهتر درک کنند. این مدل با تجزیه و تحلیل دقیق سیگنال‌های MEG، قادر است تغییرات لحظه‌ای در فعالیت مغز را ردیابی کرده و نحوه تبدیل افکار به کلمات، هجاها و حتی حرکات انگشتان را نشان دهد.

هوش مصنوعی متا ذهن

یکی از یافته‌های مهم این تحقیق، کشف یک «کد عصبی پویا» در مغز است. این کد، مکانیزمی است که مراحل مختلف تولید زبان را به هم مرتبط کرده و در عین حال اطلاعات قبلی را حفظ می‌کند. این یافته می‌تواند توضیح دهد که چگونه افراد به صورت روان و یکپارچه جملات را می‌سازند.

تحقیقات متا نشان می‌دهد که هوش مصنوعی می‌تواند روزی به توسعه رابط‌های مغز و کامپیوتر غیرتهاجمی برای افراد با اختلالات گفتاری منجر شود. با این حال، این فناوری هنوز در مراحل اولیه توسعه قرار دارد و برای کاربردهای عملی نیاز به بهبود دقت و رفع محدودیت‌های سخت‌افزاری است.

متا برای پیشبرد این تحقیقات مهم، به همکاری با سایر مؤسسات علمی می‌پردازد. این شرکت با اختصاص بودجه‌ای بالغ بر 2.2 میلیون دلار به بیمارستان بنیاد روتشیلد و همکاری با مراکز تحقیقاتی معتبر در اروپا، به دنبال توسعه بیشتر این فناوری است.

در گجت نيوز بخوانيد:
وجه تمایز اصلی دیپ سیک از سایر مدل های هوش مصنوعی چیست؟ دیپ سیک را فراموش کنید، هوش مصنوعی ChatGPT 5 در راه است بیل گیتس؛ هوش مصنوعی تمام مشاغل را نابود می‌کند، به غیر از این ۳ مورد

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*