آمار فیلترشکن در ایران

آمار شوکه کننده مرکز پژوهش‌های مجلس از میزان استفاده فیلترشکن در ایران

طبق آمار حاصله از نظرسنجی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، بخش قابل توجهی از کابران اینترنت در ایران از فیلترشکن استفاده می‌کنند.

با عنایت به آخرین اخبار داخلی و بر اساس آمار یک نظرسنجی جدید که توسط مرکز پژوهش‌های مجلس انجام شده، استفاده از فیلترشکن در میان کاربران اینترنت ایرانی به مرز هشدار ۸۱ درصد رسیده است. این آمار در گزارش جامعی تحت عنوان «سنجش دیدگاه مردم درباره خدمات الکترونیکی و اینترنتی دولت» ارائه شده که نشان‌دهنده نارضایتی از محدودیت‌های اعمال‌شده بر دسترسی به اینترنت است.

نکته قابل توجه دیگر در این گزارش، کاهش چشمگیر امیدواری کاربران نسبت به بهبود وضعیت آزادی اینترنت در دولت پزشکیان است. این نظرسنجی، در آذر ماه سال ۱۴۰۳ و از طریق مصاحبه تلفنی با ۱۱۰۰ نفر از شهروندان انجام شده است. در ادامه با انتشار جزئیات این خبر همراه گجت نیوز باشید.

رشد آمار استفاده از فیلترشکن در ایران

آمار فیلترشکن در ایران

نظرسنجی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی که در آن ۹۱۴ نفر شرکت کرده‌اند، تصویری دقیق از وضعیت دسترسی به اینترنت و دیدگاه‌های عمومی در این زمینه ارائه می‌دهد. در پاسخ به سوال «در حال حاضر از چه نوع فیلترشکنی استفاده می‌کنید؟»، نتایج نشان می‌دهد که ۴۹.۴ درصد از شرکت‌کنندگان از فیلترشکن‌های رایگان استفاده می‌کنند.

۳۰.۳ درصد از پاسخ‌دهندگان نیز اعلام کردند که از فیلترشکن‌های پولی استفاده می‌کنند. در این میان تنها ۱۸.۹ درصد از شرکت‌کنندگان اظهار داشته‌اند که از هیچ نوع فیلترشکنی استفاده نمی‌کنند. بدین ترتیب حدود 81 درصد از کاربران اینترنت از فیلترشکن استفاده می‌کنند که نشان‌دهنده رشد روزافزون آن است.

آمار فیلترشکن در ایران

در بخش دیگری از این نظرسنجی، از شرکت‌کنندگان پرسیده شده است که «به‌نظر شما دولت آقای پزشکیان چقدر می‌تواند فیلترینگ و محدودیت‌های اجتماعی را رفع کند؟».

۲۴.۸ درصد از پاسخ‌دهندگان گزینه «اصلاً» را انتخاب کرده‌اند. این گروه از افراد احتمالاً به دلیل تجربیات گذشته، نسبت به توانایی دولت در رفع فیلترینگ و محدودیت‌ها بدبین هستند. ۲۶.۷ درصد گزینه «کم» را انتخاب کرده‌اند. این افراد معتقدند که دولت ممکن است تلاش‌هایی در این زمینه انجام دهد، اما تاثیر چندانی نخواهد داشت. ۲۰.۵ درصد از شرکت‌کنندگان گزینه «زیاد» را انتخاب کرده‌اند. این گروه نیز امیدوارند که دولت بتواند گام‌های موثری در جهت رفع محدودیت‌ها بردارد.

حدود ۱۱.۲ درصد از پاسخ‌دهندگان توانایی دولت را «خیلی زیاد» دانسته‌اند و انتظار دارند که دولت تغییرات اساسی در این زمینه ایجاد کند. در نهایت ۱۶.۸ درصد از شرکت‌کنندگان یا پاسخی به سوال نداده‌اند یا گزینه «نمی‌دانم» را انتخاب کرده‌اند. لازم به ذکر است که این نظرسنجی پیش از رفع فیلتر گوگل‌پلی و واتس‌اپ انجام شده است. بنابراین، ممکن است در حال حاضر نظر افراد در این زمینه متفاوت باشد. رفع فیلتر این دو پلتفرم می‌تواند تاثیر مثبتی بر دیدگاه عمومی داشته باشد و میزان امیدواری به رفع سایر محدودیت‌ها را افزایش دهد.

نارضایتی کاربران ایرانی از سرعت اینترنت کشور

آمار فیلترشکن در ایران

پیمایش اخیر مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد که میزان رضایت کاربران ایرانی از سرعت اینترنت به شدت پایین است. نتایج این پیمایش حاکی از آن است که نارضایتی از سرعت اینترنت در بین اقشار مختلف جامعه، به‌ویژه مردان، شهرنشینان، افراد با تحصیلات بالاتر و خانوارهای با درآمد بالاتر بیشتر است.

بر اساس این پیمایش، ۳۴.۵ درصد از کاربران «اصلاً» از سرعت اینترنت راضی نیستند، ۴۳.۲ درصد از کاربران رضایت خود را «کم» توصیف کرده‌اند، ۱۹.۸ درصد از کاربران رضایت «زیاد» و تنها ۲.۴ درصد از کاربران رضایت «خیلی زیاد» از سرعت اینترنت داشته‌اند. نکته قابل توجه در این پیمایش، تفاوت معنادار در میزان رضایت بین مردان و زنان است. در حالی که ۴۱.۹ درصد از مردان «اصلاً» از سرعت اینترنت خود راضی نیستند، این نسبت در میان زنان ۲۷.۱ درصد است.

این تفاوت می‌تواند ناشی از الگوهای متفاوت استفاده از اینترنت و انتظارات متفاوت از سرعت اینترنت در بین دو جنس باشد. علاوه بر این، نتایج پیمایش نشان می‌دهد که نارضایتی از سرعت اینترنت در میان شهرنشینان، افراد با تحصیلات بالاتر و خانوارهای با درآمد بالاتر بیشتر است.

همچنین بخوانید:
خبر خوب از روند توسعه شبکه 5G در ایران تلگرام و اینستاگرام به‌زودی رفع فیلتر می‌شوند افزایش سرعت اینترنت ایران در آخرین گزارش اسپیدتست – ژانویه ۲۰۲۵