اولین هواپیمای چاپ سهبعدی جهان با نام SULSA بر فراز قطب جنوب به پرواز درآمد. این هواپیما که پنج سال پیش توسط محققان دانشگاه ساوهمپتون توسعهیافته، اولین هواپیمای جهان در نوع خود است که بدنهی آن بهطور کامل بهوسیله چاپ سهبعدی ساختهشده است. این هواپیمای الکتریکی بدون سرنشین در حال حاضر بهصورت عملی مورد استفاده قرار گرفته و از آن بهعنوان یک راهنما برای یخ شکنی در قطب جنوب استفاده شد.
سالسا (SULSA) دارای چهار بخش اصلی در بدنه است که با استفاده از ماشین پخت نایلون لیزری EOSINT P730 تولید شده است. این دستگاه مواد را از طریق تکنیک چاپ لایهای، پیدرپی بر روی یکدیگر قرار میدهد. این اجزای نایلونی بهسادگی در عرض چند دقیقه میتوانند سرهم شده و بدنه هواپیما را تشکیل دهند و فقط لازم است که برای پرواز به یک موتور الکتریکی مجهز شود. این محصول نهایی 3 کیلوگرم وزن داشته و طول بالهایش به 2 متر میرسد. اولین هواپیمای چاپ سهبعدی جهان میتواند به حداکثر سرعت 161 کیلومتر بر ساعت برسد.
اولین هواپیمای چاپ سهبعدی جهان سالسا نام دارد
هر فروند هواپیمای SULSA، حدود 10,000 دلار (7000 پوند) قیمتگذاری شده است. دانشگاه ساوتهمپتون به این نکته اشاره کرده که قیمت این هواپیمای بدون سرنشین حتی کمتر از یک ساعت پرواز هلیکوپترهای نیروی دریایی، هزینه بر میدارد.
پس از تست پرواز در سواحل بریتانیا در سال گذشته، بهتازگی این هواپیما بر روی آبهای قطب جنوب به پرواز درآمد. پروازی که با پرتاب از روی عرشهی کشتی یخشکن HMS نیروی دریایی سلطنتی آغاز شد. پرواز این هواپیما به مدت 30 دقیقه و با سرعت میانگین 96 کیلومتر بر ساعت برای گشت زنی بر روی قطب جنوب پرواز کرد. سالسا اگرچه خلبان خودکار ندارد اما از طریق لپتاپ و از روی کشتی هدایت میشد.
این هواپیما پس از هر بار پرواز و فرود توسط خدمه کشتی HMS از آب گرفته شده و پروازهای شناسایی کوتاهمدت این کشتی توسط یک کوادکوپتر انجام میگرفت.
جانشین کاپیتان کشتی HMS دراینباره گفت:
این آزمایش کمهزینه اما بسیار پرفایده بوده و اولین گام مهم در استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین در این منطقه است. این پرواز، قابلیت هواپیمای بدون سرنشینی را نشان داد که میتواند یک اثر بزرگ بر جای گذارد.