با توجه به گذشتن چند روز از عرضه تلفن هوشمند HTC 10 از سوی این کمپانی تایوانی، به نظر میرسد که دیگر بر همه تمامی حقایق اثبات شده است. این کمپانی با پرچمدار خود چالشهای سختی را پیش رو دارد. باید دید که آیا این محصول میتوان کشتی اچ تی سی را از غرق شدن نجات دهد؟
کمپانی تایوانی اچ تی سی انتظار زیادی را از پرچمدار خود در اذهان عمومی ایجاد کرده است. عبارت «خودشناسی اولین مسیر بهبودی است» دقیقاً چیزی است که کمک میکند تا این کمپانی راه درست خود را پیدا کند. 12 آوریل روزی بود که آنها از پرچمدار جدید خودشان با نام جادویی 10 رونمایی کردند. تلفن هوشمند HTC 10 همراه با بدنهای با کیفیت، سخت افزاری قدرتمند، نرم افزاری نسبتاً ساده، سیستم صوتی درجه یک و یک دوربین بهبود یافته خود قابل قابل رقابت با پرچمداران بزرگی از سوی الجی، سامسونگ و اپل است؛ اما بعید به نظر میرسد که این گوشی هوشمند برای پیشی گرفتن از رقیبان از جذابیت کافی برخوردار باشد. بنابراین باید گفت که تلفن هوشمند HTC 10 با چه چالشهایی روبهرو است؟
چالش اول: طراحی خسته کننده
بزرگترین انتقادی که طرفداران این کمپانی تایوانی دارند، نداشتن شجاعت کافی این کمپانی برای طراحی متفاوت محصولش است. به نظر میرسد که تولیدکنندههای کرهای این عرصه شجاعت بیشتری را برای ایجاد تغییرات در طراحی پرچمداران خود به خرج داده اند. به عنوان مثال میتوان به گلکسی اس 6 سامسونگ و بهخصوص اس 6 اج این کمپانی اشاره کرد که محصولی جذاب با کیفیت ساخت بالا را به مشتریان ارائه میدهد.
الجی جی 5 نیز در زمینهی طراحی نسبتاً خوب ظاهر شد اما به لطف ویژگی ماژولار و سری لوازم جانبی به اصطلاح «دوستان» خود توانست چالش جدیدی را برای رقبای خود ایجاد کند.
اما چرا اچ تی سی دست به نوآوری خاصی نزد؟ تلفن هوشمند اچ تی سی 10 عمده تغییرات عمده خود را در بخش حاشیههای قسمت پشتی دیده است که دارای انعطاف تیز و مدرنی است. شاید بتوان این گوشی هوشمند را آغازی بر تحول طراحی اچ تی سی دانست اما هنوز هم زود است که بگوییم اچ تی سی کار را به بهترین شکل انجام داده است.
چالش دوم: تلفن هوشمند HTC 10 هیچ نوآوری بزرگی ندارد
تلفن هوشمند HTC 10 پیشتاز در سیستم صوتی تلفن هوشمندهای هوشمند اما در مابقی موارد همسان و بعضا کمرنگتر از رقبا !
در سال 2013 اچ تی سی با معرفی مدل وان ام 7 از یک بدنه نوآورانه آلومینیومی رونمایی کرد. همچنین بلندگوهای استریو این گوشی هم برای تولیدکنندگان دیگر تازگی داشت که سامسونگ و الجی از آنها در محصولات خودشان بهره نمیبردند. اما حالا در سال 2016 اکثر گوشیهای هوشمند بیش از 600 دلار از بدنهی آلومینیومی و شیشهی باکیفیت بهره میبرند. استفاده بلندگوهای استریو در دو قسمت بالا و پایین نیز دیگر در انحصار این کمپانی نیست. در این بین تازهترین محصول نکسوس گوگل هم دارای بلندگوهایی با کیفیت بسیار مناسب و قابل رقابت با پرچمداران الجی، سامسونگ و سونی است.
اگر بخواهیم نگاه کلی به این گوشی هوشمند داشته باشیم باید گفت که تلفن هوشمند HTC 10 در اکثر مشخصات سخت افزاری (مانند پردازنده، رم و حافظه) با گوشیهایی همچون الجی جی 5 و شیائومی می 5 یکسان است. ماژول دوربین آن نیز کمی بزرگتر از دوربین نکسوس 6 پی بوده و با تکنولوژی OIS و دیافراگم بازتر عمل میکند. باتری آن نیز ظرفیت بیشتری از پرچمدار کهکشانیهای سامسونگ گلکسی اس 7 ندارد.
شاید بتوان گفت که برای نوآوریهای فنی این کمپانی امکانات مالی کمتری از دو رقیب بزرگ خود سامسونگ و الجی دارد. چرا که این دو کمپانی نه تنها از طریق فروش گوشیهای هوشمند سودآوری میکنند بلکه هر دو در زمینهی تولید لوازمخانگی، تلویزیون و سایر محصولات نیز مشغول هستند. حتی سامسونگ اجزای گوشیهای هوشمند مورد نیاز دیگر کمپانیها مانند پردازنده، صفحه نمایش و تراشههای مخصوص حافظه را نیز تأمین میکند. سودآوریهای این دو کمپانی از طریق فروش چنین محصولاتی به آنها این امکان را میدهد تا با سرمایه گذاریهای بزرگتر محصولات خودشان را با قابلیتهایی مانند طراحی ماژولار و یا صفحات نمایش همیشه روشن نونوار کنند.
شاید برتریهای تلفن هوشمند اچ تی سی 10 را نسبت به سایر رقبا فقط باید به وجود یک تثبیت کننده تصویر اپتیکال در دوربین جلو و دو بلندگوی باکیفیت عالی محدود کرد. این گوشی هوشمند یکی از معدود مدلهای بازار است ک از یک سیستم صوتی قدرتمند بهره میبرد اما باید این قضیه را در نظر گرفت که اکثر خریداران گوشیهای هوشمند به دنبال کیفیت صدای بالای گوشی هوشمندشان نیستند.
چالش سوم: نرم افزار
طراحی و سخت افزار هر دو جزو موارد مهم یک گوشی به حساب میآیند اما بخش نرم افزاری تلفن هوشمندهای هوشمند برای خریداران از اهمیت بیشتری برخوردار است. رابط کاربری HTC Sense یکی از جذابهای دنیای اندروید است اما شاید هرکسی آن را نپسندد. علاقهمندان به این کمپانی شاید دوستدار این رابط کاربری باشند اما بهروزرسانیهای کمیاب اندروید برای آن میتواند هر کسی را از آن ناامید کند.
از سوی دیگر اچ تی سی متوجه شد که تمامی کاربران علاقهای به استفاده از همهی اپلیکیشنهای پیشفرض مدنظر این شرکت را ندارند. بنابراین تصمیم گرفت تمامی آنها را در گوگل پلی منتشر کند تا تنها داوطلبان به دریافت آنها بپردازند. خوشبختانه کاهش برنامههای غیرضروری پیشفرض نصب شده بر روی اچ تی سی 10 یکی از نکات مثبت این گوشی هوشمند است. اما امیدواریم که بهروزرسانیهای اندروید نیز زمان زیادی را برای قابل دریافت بودن روی تلفن هوشمند HTC 10 خواستار نباشند. هرچند تجربه گوشی اچ تی سی A9 ثابت کرده اچ تی سی نسبت به سایر رقبا تقریبا زودتر بهروزرسانی مارشمالو را در اختیار کاربرانش قرار داد. امیدواریم اندروید N که در تابستان عرضه خواهد شد نیز برای این گوشی خیلی سریع قابل دریافت باشد.
در پایان باید گفت که اچ تی سی 10 گوشی خوبی است اما همچنان پرچمدار اچ تی سی با «خیلی خوب» بودن فاصله دارد. شاید بتوان گفت که این گوشی هوشمند نسبت به رقبایی مانند گلکسی اس 7 و الجی جی 5 ارزش خرید کمتری داشته باشد اما به هر حال داشتن آن برای علاقهمندان و طرفداران کمپانی اچ تی سی هنوز هم میتواند خوش آیند باشد.