آمریکا رهگیری موشک هایپرسونیک

ادعای جدید نیروی دریایی آمریکا: موشک های هایپرسونیک را رهگیری و منهدم خواهیم کرد

نیروی دریایی ارتش آمریکا ادعا می‌کند که توانسته عصر جدیدی را در سامانه های دفاع موشکی رقم بزند. از این پس می‌توانیم شاهد رهگیری موشک های هایپرسونیک و انهدام آنها توسط آمریکا در جنگ های مختلف باشیم.


ایرانیکارت

موشک های هایپرسونیک از جمله سلاح‌های استراتژیک کشورهای مختلف محسوب می‌شوند و می‌توانند ضربه قابل توجهی را به‌طرف مقابل وارد آورند. به همین‌خاطر بسیاری از قدرت‌های نظامی جهان در تلاش هستند بتوانند راهی برای رهگیری و منهدم کردن موشک های هایپرسونیک پیدا کنند. ظاهرا آمریکا توانسته در به‌ سرانجام رساندن این هدف موفق شود.

دستاورد جدید نیروی دریایی ارتش آمریکا؛ رهگیری موشک هایپرسونیک با قدرت مانور بالا

آمریکا رهگیری موشک هایپرسونیک

این روزها در اخبار نظامی بیشتر شاهد گزارش‌های مرتبط با هواپیماهای نظامی نسل ششم از جمله جنگنده اف ۴۷ هستیم. همچنین ماجرای ساخت اولین سلاح پلاسما توسط ایران توانست حسابی جلب توجه کند. اگرچه سلاح‌های جدید و پیشرفته می‌توانند تاثیر زیادی در نتیجه میدان نبرد داشته باشند، اما همچنان سلاح‌های قدرتمند قدیمی‌تر نیز بسیار کارآمد هستند. به همین‌خاطر آمریکا مدت‌ها روی امکان رهگیری موشک های هایپرسونیک کار کرده است.


افراک

موشک های هایپرسونیک حداقل ۵ ماخ سرعت دارند و می‌توانند تا ۲۵ برابر سرعت صوت را نیز تجربه کنند. یکی از تفاوت‌های مهم موشک‌ های هایپرسونیک با دیگر موشک‌های موجود به قابلیت مانور آنها باز می‌گردد. آنها توانایی تغییر مسیر و ارتفاع را در طول حرکت به‌سمت هدف دارند. همین نیز باعث می‌شود که سیستم‌های دفاعی نتوانند عملکرد قابل‌ قبولی در برابر آنها داشته باشند.

همچنین توانایی پرواز در ارتفاع پایین به آنها این توانایی را می‌دهد تا از دید رادارهای معمولی پنهان بمانند. در نتیجه اگر کشوری بتواند به توانایی رهگیری و منهدم کردن موشک های هایپرسونیک دست یابد، می‌تواند تغییر مهمی را در میدان جنگ رقم بزند.

آمریکا رهگیری موشک هایپرسونیک

نیروی دریایی ارتش آمریکا در ۵ فروردین ماه آزمایشی را به‌نام Flight Test Other 40 در نزدیکی سواحل هاوایی انجام داد. در طول این آزمایش یک ناو‌شکن کلاس USS Pinckney توانست با موفقیت یک موشک هایپرسونیک بسیار پیشرفته با قابلیت مانور بالا را رهگیری کند. این مهم نیز با ترکیب قابلیت‌های ترمینال دریاپایه Increment 3 و جدیدترین نرم‌افزار سامانه دفاعی Aegis Combat به دست آمد.

به‌گفته آژانس دفاع موشکی آمریکا در این آزمایش شاهد شبیه‌سازی شلیک یک موشک ارتقا یافته SM-6 به‌سمت یک موشک بالستیک برد متوسط دارای وسیله هدف هایپرسونیک (HTV-1) بودیم. ظاهرا HTV-1 طوری طراحی شده بود که بتواند رفتار سلاح‌های مافوق صوت نسل بعد را تقلید کند. مقامات آمریکایی باور دارند که این آزمایش می‌تواند به‌خوبی در میدان نبرد نیز تکرار شود.

ژنرال هیث کالینز از مدیران آژانش دفاع موشکی، رهگیری موشک هایپرسونیک را دستاوردی مهم برای آمریکا خواند. او تاکید کرد که این فناوری برای دفاع از سرزمین اصلی آمریکا در برابر تهدیدهایی که روزبه‌روز قوی‌تر می‌شوند ضروری است. البته تلاش‌های نیروی دریایی آمریکا فقط به مهار موشک های مافوق‌ صوت محدود نمی‌شود. آنها همچنین جمع‌آوری داده برای سیستم ماهواره‌ای ردیابی فضایی موشک‌های هایپرسونیک و بالستیک (HBTSS) را نیز آزمایش کردند.

این سیستم بخشی از یک مجموعه چندلایه ردیابی و هشدار موشکی است که از ترکیب داده‌های لحظه‌ای ماهواره‌ای و سامانه‌های موجود در دریا برای مقابله با دشمن استفاده می‌کند.  کشورهایی مثل روسیه، چین و ایران به موشک های هایپرسونیک مجهز هستند و ممکن است روزی برای اهداف مختلف خطرساز شوند. به همین‌خاطر مقامات نظامی آمریکا فناوری جدید را گامی مهم برای کاهش آسیب‌های احتمالی و برتری در میدان نبرد می‌بینند.

در گجت نیوز بخوانید:
ابرشهر موشکی سپاه؛ هزاران موشک آماده شلیک از اعماق زمین + عکس و ویدیو چین با تست موفق موشک هایپرسونیک هوا به هوا خود، قدرت مطلق آسمان می‌شود معرفی انواع موشک های ضد رادار در جهان و نمونه های بومی ساخت ایران