آمریکا قصد دارد با جت باری مافوق صوت با سرعت ۱۰ ماخ، تحولی در حمل و نقل جهانی ایجاد کرده و بار مسافران را در ۹۰ دقیقه به سراسر جهان برساند!

یک شرکت آمریکایی طرحی جسورانه برای ساخت یک جت باری مافوق صوت ارائه کرده است که میتواند با سرعتی سرسامآور، ۱۰ برابر سرعت صوت (حدود ۱۲،۳۴۸ کیلومتر در ساعت) پرواز کند. شرکت Hyperian Aerospace از برنامه خود برای ساخت هواپیمای HYPERLiner Cargo خبر داده و مدعی است که این پروژه انقلابی را در حمل و نقل جهانی به پا خواهد کرد.
انقلابی در حمل و نقل جهانی: ارسال ۱۰ تن بار به هر نقطه در کمتر از ۹۰ دقیقه
بر اساس ادعاهای این شرکت، HYPERLiner قادر خواهد بود 10 تن بار را در کمتر از 1.5 ساعت به هر نقطه از جهان برساند. برای درک بهتر این سرعت خارقالعاده، تصور کنید که این جت میتواند محمولهای 10 تنی را از نیویورک به لندن در 27 دقیقه، از نیویورک به دبی در 54 دقیقه و حتی فاصله بین نیویورک تا سیدنی را در 90 دقیقه طی کند!

این شرکت اعلام کرده است که برای سوخترسانی به این هواپیما از نیروی هیدروژن استفاده خواهد کرد که به کاهش انتشار دیاکسید کربن و کمک به حفظ محیط زیست منجر خواهد شد. اشاره به واژه هواپیما نشان میدهد که این طرح برای یک وسیله نقلیه سرنشیندار در نظر گرفته شده است، نه یک پهپاد، هرچند هنوز جزئیات بیشتری در این زمینه منتشر نشده است.
Hyperian Aerospace در اطلاعیهای که در لینکدین منتشر کرده، اعلام کرده است که هدف از ساخت این جت باری مافوق صوت با سوخت هیدروژن، انتقال بار با سرعت 10 ماخ و حذف نیاز به هواپیماهای باری کند، پر ازدحام و پرمصرف است. این شرکت همچنین با مقایسه میزان آلایندگی جت باری مافوق صوت خود با یک بوئینگ 747، تاکید کرده است که HYPERLiner Cargo با استفاده از هیدروژن فشرده کار خواهد کرد و هیچ گونه انتشار دیاکسید کربن نخواهد داشت. این امر میتواند به ارزانتر و پایدارتر شدن لجستیک هوایی کمک کند.
هیدروژن، سوخت پاک برای پروازهای مافوق صوت
Hyperian Aerospace در ادامه این اطلاعیه آورده است:
هایپرلاینر کارگو فقط یک ارتقاء نیست، بلکه یک انقلاب در نحوه جابجایی بار در جهان است. با افزایش تقاضا برای لجستیک سریعتر، کارآمدتر و سبزتر، حمل و نقل هوایی مافوق صوت به استاندارد جدید تبدیل خواهد شد.
علاوه بر HYPERLiner Cargo، شرکت هایپرین آئرواسپیس طرحهای دیگری نیز برای هواپیماهای مافوق صوت با سرعت 10 ماخ در وبسایت خود به نمایش گذاشته است. این طرحها شامل جتهای مسافربری تجاری، جتهای نظامی برای نظارت و حمله، هواپیماهای فضایی اولتراسونیک و حتی موشکها میشود. همچنین، اشارهای به خانواده هواپیماهای عمودپرواز 50 نفره به نام SKYLIFT نیز شده است که این شرکت قصد دارد با برد 4،800 کیلومتری، نیاز رو به رشد به حمل و نقل هوایی راحت بین جوامع کوچکتر و قطبهای اصلی را برطرف کند.
با این حال، چشمگیرترین طرحها، موشکهای تهاجمی HYPERMissiles HM1-HM3 هستند که میتوانند سرعتی بین 15 تا 25 ماخ داشته باشند. این شرکت میگوید که HM1 میتواند بر روی هر هواپیما یا پرتابگر ثابت نصب شود و بردی معادل 278 کیلومتر و انرژی جنبشی مورد انتظار در هنگام برخورد 3،628 کیلوگرم خواهد داشت.
HM2 برد بیشتری معادل 1،852 کیلومتر با انرژی جنبشی 18،143 کیلوگرم در هنگام برخورد خواهد داشت. HM3، پیشرفتهترین نسخه آن دارای برد بین 11،112 تا 22،224 کیلومتر خواهد داشت و انتظار میرود انرژی جنبشی عظیمی معادل 113398 کیلوگرم را در هنگام برخورد ایجاد کند.
مشابه هایپرلاینر، جت نظامی هایپربمبر نیز با سرعت مافوق صوت ۱۰ ماخ پرواز خواهد کرد. این هواپیما بردی معادل ۲۲،۲۲۴ کیلومتر خواهد داشت و قادر خواهد بود در عرض ۱.۵ ساعت به هر نقطه از زمین برسد.
ایالات متحده برای همگام شدن با پیشرفتهای چین و روسیه در زمینه فناوری اولتراسونیک، نیاز به توسعه این فناوری دارد. این دو کشور در حال حاضر موشکهای مافوق صوت در اختیار دارند و پکن نیز در حال آزمایش وسایل نقلیه مافوق صوت برای کاربردهای دیگر است. اگرچه این طرحها هنوز در مرحله طراحی هستند، اما تحقق آنها میتواند در بلندمدت یک تغییر اساسی برای ایالات متحده باشد.
- چین با جت مافوق صوت C949 خود، کنکورد را به چالش میکشد
- جت باری مافوق صوت آمریکایی، بار شما را در ۹۰ دقیقه به هر جای دنیا میرساند
- جت مافوق صوت X-59؛ شاهکار مهندسی ناسا و لاکهید مارتین رونمایی شد
- این فضاپیمای ترسناک، بمب افکن هایپرسونیک جدید آمریکاییها خواهد بود
- این موشک کروز هایپرسونیک، ۲۰ برابر صوت سرعت خواهد داشت!