تعرفه خودروهای هیبریدی و برقی 1404

خطر از بیخ گوش بازار خودرو ایران گذشت؛ تعرفه خودروهای برقی و هیبریدی در 1404 تغییری نکرد

پس از جلسات متعدد با مقام‌های ارشد کشوری و مسئولین بلندپایه، سرانجام تعرفه خودروهای برقی و هیبریدی برای سال 1404 اعلام شد که در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

مطرح شدن بحث افزایش تعرفه واردات خودرو در اواخر سال 1403 و ایجاد یک التهاب عجیب در زمستان سال گذشته و به وجود آوردن یک تعطیلات عجیب، همزمان با خاموشی بازار خرید و فروش خودرو، ترس و اضطراب افزایش شدید قیمت خودرو برای سال جدید را در دل مردم انداخته بود. حالا با برگزاری یک جلسه مهم، سرانجام سرنوشت تعرفه واردات خودرو های برقی و هیبریدی مشخص شد و این موضوع برای خودروهای بنزینی نیز به بحث گذاشته شد که در آخرین مطلب از سری اخبار خودرو گجت نیوز به جزئیات آن خواهیم پرداخت.

تعرفه خودروهای هیبریدی و برقی در سال 1404

تعرفه خودروهای هیبریدی و برقی 1404

به نقل از علی احمدنیا، رئیس امور اطلاع‌ رسانی دولت، در جلسه‌ای که با حضور معاون اول رئیس‌جمهور و مقامات ارشد دستگاه‌های مرتبط برگزار شد، تعرفه واردات خودروهای هیبریدی و برقی بدون تغییر نسبت به سال گذشته یعنی 1403 باقی ماند. این تصمیم در راستای سیاست‌های دولت برای کاهش مصرف سوخت و آلودگی هوا اتخاذ شده است.

در این جلسه، که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس کل بانک مرکزی و مدیران سازمان‌های مرتبط با تعیین تعرفه‌های خودرو برگزار شد، میزان تعرفه خودروهای هیبریدی و برقی مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس تصمیم اتخاذ شده، تعرفه واردات خودروهای نیمه برقی یعنی همان خودروهای هیبریدی برابر با 15 درصد و تعرفه واردات خودروهای تمام برقی 4 درصد تعیین شد. معاون اول رئیس‌جمهور در این جلسه تاکید کرد که در اتخاذ هرگونه تصمیمی باید آثار تورمی و روانی آن در جامعه مدنظر قرار گیرد. وی افزود که تصمیمات باید به‌ گونه‌ای باشد که آرامش روانی جامعه را مختل نکند.

تکلیف تعرفه واردات خودروهای بنزینی در 1404 چه می‌شود؟

بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۴، تعرفه واردات خودروهای بنزینی نیز مورد بررسی قرار گرفت. با این حال، تصمیم نهایی در مورد تعرفه این نوع خودروها به بعد از بررسی‌های کارشناسانه موکول شد. این تصمیم، نشان‌دهنده حساسیت دولت به موضوع تعرفه واردات خودروهای بنزینی و تأثیر آن بر بازار خودرو و اقتصاد کشور است. در این جلسه، مقامات ارشد دولت بر اهمیت توسعه خودروهای برقی و هیبریدی در راستای کاهش آلودگی هوا و مصرف سوخت تاکید کردند. آن‌ها همچنین بر ضرورت ایجاد زیرساخت‌های لازم برای توسعه این نوع خودروها در کشور تاکید کردند.

تصمیم دولت برای عدم تغییر تعرفه واردات خودروهای برقی و هیبریدی، نشان‌دهنده عزم دولت برای حمایت از این نوع خودروها و توسعه بازار آنها در کشور است. این تصمیم، می‌تواند به کاهش آلودگی هوا و مصرف سوخت در کشور کمک کند. با این حال، برخی از کارشناسان معتقدند که تعرفه واردات خودروهای بنزینی نیز باید کاهش یابد تا بازار خودرو رقابت ی‌تر شود. آنها همچنین بر ضرورت ایجاد تعادل بین تعرفه واردات خودروهای برقی و بنزینی تاکید می‌کنند. در نهایت، تصمیم نهایی در مورد تعرفه واردات خودروهای بنزینی، پس از بررسی‌های کارشناسان‌های این حوزه و با در نظر گرفتن تمام جوانب موضوع، اتخاذ خواهد شد.