وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تصویب آییننامه تخصیص بیمه به رانندگان تاکسیهای اینترنتی کشور در سال ۱۴۰۴ خبر داد.
سالهاست که تاکسیهای اینترنتی همچون اسنپ و تپسی، به عنوان بخشی جداییناپذیر از سیستم حمل و نقل شهری در ایران فعالیت میکنند. با این حال، قوانین و مقررات موجود اغلب بر منافع مشتریان تمرکز داشته و توجه کمتری به حقوق و مزایای رانندگان این پلتفرمها معطوف شده بود. این موضوع، همواره یکی از چالشهای اصلی این صنعت نوظهور بوده و نارضایتیهایی را در میان رانندگان تاکسیهای اینترنتی به همراه داشته است.
در راستای رفع این نقیصه و بهبود شرایط کاری این قشر، هیئت دولت در جلسهای در اسفند ماه 1403 به این نتیجه رسید که رانندگان تاکسیهای اینترنتی نیز باید مشمول بیمه تامین اجتماعی شوند. به دنبال این تصمیم احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، خبر از تصویب نهایی طرح بیمه رانندگان تاکسیهای اینترنتی در سال جاری داد.
جزئیات لایحه بیمه رانندگان تاکسیهای اینترنتی
احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تصویب آییننامه جدید از سوی دولت که رانندگان تاکسیهای اینترنتی و شاغلین فضای مجازی را تحت پوشش بیمه قرار میدهد، این اقدام را گامی مهم در حمایت از مشاغل نوین و تأمین امنیت شغلی و رفاه اجتماعی این قشر از جامعه خواند.
به گفته وی، این آییننامه تعداد قابل توجهی از رانندگان تاکسیهای اینترنتی و شاغلین در فضای مجازی را تحت پوشش قرار میدهد و در تدوین آن از تجربیات و پیشنهادات دانشگاهیان، اساتید و فعالان این حوزهها استفاده شده است. لازم به ذکر است این لایحه هماکنون مراحل قانونی خود را در دولت طی میکند.
این طرح، با تأمین امنیت شغلی از طریق ارائه مزایای بیمه تامین اجتماعی مانند بیمه درمانی، بازنشستگی، و بیکاری و به رسمیت شناختن مشاغل نوین در اقتصاد ایران اهمیت بسیاری دارد. با این حال، چالشهایی نیز در مسیر اجرای آن وجود خواهد داشت. به طور کلی، تصویب این آییننامه، قدم مثبتی در جهت حمایت از رانندگان تاکسیهای اینترنتی است و انتظار میرود با رفع چالشها و اجرای صحیح آن، شرایط کاری و زندگی این افراد بهبود یابد.