هوش مصنوعی چت GPT جعل پاسپورت

هوش مصنوعی چت GPT حالا پاسپورت جعل می‌کند

هوش مصنوعی چت GPT اکنون قادر به جعل پاسپورت است. این موضوع، تهدیدی جدی برای سیستم‌های شناسایی به شمار می‌رود و احتمال افزایش کلاهبرداری را به دنبال دارد.

یک محقق لهستانی به نام بوریس موسیلاک (با نام کاربری michuk@ در شبکه اجتماعی ایکس)، با استفاده از هوش مصنوعی ChatGPT-4o، موفق به ساخت یک گذرنامه تقلبی در عرض تنها پنج دقیقه شده است.

جعل پاسپورت با هوش مصنوعی چت GPT

هوش مصنوعی در کنار قابلیت‌های مفیدی که دارد، می‌تواند بسیار خطرناک نیز باشد. فردی به نام بوریس موسیلاک توانسته یک پاسپورت را با هوش مصنوعی چت GPT جعل کتد. این مدرک، آن‌گونه که این متخصص اظهار می‌دارد، از چنان کیفیتی برخوردار بوده که قادر به عبور از مراحل خودکار بررسی احراز هویت مشتری (KYC) است.

موسیلاک در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت:

اکنون امکان تولید گذرنامه‌های جعلی با بهره‌گیری از GPT-4o فراهم شده است. تهیه یک نسخه مشابه از گذرنامه شخصی من تنها پنج دقیقه زمان برد و به احتمال زیاد، اغلب سامانه‌های خودکار KYC بدون هیچ مشکلی آن را خواهند پذیرفت. پیامدهای این امر واضح و آشکار است؛ هر فرآیند احراز هویت که بر تصاویر به عنوان «مدرک» استناد می‌کند، رسماً منسوخ تلقی می‌شود. این موضوع در خصوص تصاویر سلفی نیز صادق است. هوش مصنوعی مولد قادر به جعل آن‌ها نیز بوده و باید گفت که دوران KYC مبتنی بر تصویر به سر آمده است.

این مدرک جعلی که توسط هوش مصنوعی تولید شده، با دقت تمام از یک گذرنامه واقعی تقلید کرده و بدین ترتیب، آسیب‌پذیری‌های موجود در سامانه‌های تأیید هویت دیجیتال را آشکار می‌سازد؛ سامانه‌هایی که صرفاً به تطبیق تصاویر و سلفی‌ها، بدون انجام اعتبارسنجی تراشه الکترونیکی، اتکا دارند.

هوش مصنوعی چت GPT جعل پاسپورت

موسیلاک بر نگرانی‌های موجود پیرامون نقاط ضعف سیستم‌های کنونی احراز هویت تاکید کرده و از رویکردی متفاوتی برای تقلب‌ استفاده کرده است. او نشان داد که چگونه، امکان ساختن نمونه‌های جعلی باورپذیر به شیوه‌ای به مراتب سریع‌تر و آسان‌تر از ابزارهایی نظیر فتوشاپ اوجود دارد.

طبق گزارش‌ها، یک گذرنامه جعلی که با بهره‌گیری از مدل ChatGPT-4o تولید شده بود، با موفقیت از مراحل اولیه احراز هویت مشتری (KYC) که توسط سکوهای فناوری مالی همچون رولوت و بایننس ارائه می‌شود، عبور کرده است. این سکوها عمدتاً به بارگذاری تصویر مدارک شناسایی و تصاویر سلفی کاربران متکی هستند.

بیشتر بخوانید

موسیلاک نسبت به خطر فزاینده سرقت هویت افراد، درخواست‌های اعتباری جعلی و ایجاد حساب‌های کاربری تقلبی هشدار داده است؛ روندی که اکنون به واسطه هوش مصنوعی مولد، ابعاد گسترده‌تری یافته است. متخصصان خواستار تقویت سازوکارهای دفاعی، از جمله گسترش استفاده از تأیید هویت مبتنی بر NFC و مدارک هویتی الکترونیکی (eID) هستند، چرا که این فناوری‌ها سطحی از احراز هویت را در لایه سخت‌افزار ارائه می‌دهند.