پنتاگون هشدار داد موشک جدید KN-35 کره شمالی، با سرعت بالا و پرواز در ارتفاع پایین، چالش بزرگی برای سامانههای دفاع موشکی محسوب میشود. تحلیلگران نظامی در حال بررسی دقیقتر قابلیتهای این سلاح جدید هستند.
بنا به گزارشها، پنتاگون نام KN-35 را برای جدیدترین موشک بالستیک کوتاهبرد (CRBM) ساخت کرهشمالی برگزیده است.
این حرکت که از سوی منابع نظامی در کرهجنوبی مورد تأیید قرار گرفته، اولین نامگذاری تازه برای موشکهای کرهشمالی در این دسته، پس از سریهای KN-23، KN-24 و KN-25 محسوب میشود.
انچه درباره موشک KN-35 کره شمالی میدانیم
طبق گزارشهای منتشر شده در رسانههای کرهجنوبی، ایالات متحده پس از انجام آزمایشهایی که از سال 2022 آغاز شده، نام KN-35 را با سئول به اشتراک گذاشته است.
این موشک پیشرفته، شباهت فراوانی به موشک زمینبهزمین تاکتیکی KTSSM ساخت کرهجنوبی دارد و اغلب با عنوان “North Korean KTSSM” شناخته میشود. تخمین زده میشود که پیونگیانگ حداقل پنج آزمایش پرتاب از این سامانه را انجام داده که آخرین مورد آن در اسفند ماه بوده است.
طبق آخرین اطلاعات فاش شده، ظاهرا نامهای رمزی دیگری نیز وجود دارند و گویا نسخه بزرگتر KN-23 اکنون KN-30 نامیده میشود. همچنین یک موشک بالستیک شلیکشونده از زیردریایی (SLBM) با عنوان KN-33 نامگذاری شده است. به نظر میرسد هر سه موشک، قابلیت حمل کلاهک هستهای تاکتیکی هواسان-31 کرهشمالی را دارند.
- موشک هایپرسونیک هوا پرتاب جدید چین، ترس را به جان تایوان انداخت
- افشای پروژه سرّی سانبرد؛ انقلاب در سفرهای فضایی با موشک هستهای بریتانیا
- کدام کشورها بیشترین تعداد موشکهای هایپرسونیک را در اختیار دارند؟
تابستان سال گذشته، خبرگزاریهای رسمی کره شمالی اعلام کردند که تعداد 250 دستگاه خودروی پرتاب متحرک برای حمل این موشک تاکتیکی جدید، به یگانهای نظامی تحویل داده شدند. بر اساس تصاویر به دست آمده از ماهوارهها، به نظر میرسد که روند استقرار این سیستمها همچنان ادامه دارد و میتواند از صدها سامانه آماده پرتاب پشتیبانی کند.
ظاهرا هر خودروی پرتابکننده قادر به حمل چهار لانچر موشک است و همین مسئله سبب نگرانی مقامات ایالات متحده و کر جنوبی در خصوص احتمال وقوع یک حمل ناگهانی با حجم آتش بالا شده است. کارشناسان هشدار میدهند که این موشکها توانایی پرواز در ارتفاعی کمتر از 30 کیلومتر را دارند و میتوانند اهدافی را در فاصل حدود 150 کیلومتری مورد اصابت قرار دهند که این امر، رهگیری آنها را دشوارتر میکند.
موشک KN-35، همانند نمونههای قبلی خود، به طور رسمی در اسناد دفاعی منتشر شده توسط کره جنوبی با این نام شناخته نمیشود. با این وجود، مقامات آمریکایی همچنان از سیستم نامگذاری KN برای طبقهبندی داخلی و ایجاد هماهنگی با متحدان خود استفاده میکنند.