گوگل قانون جدید و سختگیرانهای را برای گوشی های مجهز به اندروید گذاشته تا بعد از ۳ روز قفل بودن، حتما باید ریست شوند. اما چرا؟
گوگل در حال ارائه یک ویژگی امنیتی جدید و مهم برای سیستمعامل اندروید است که سطح حفاظت از دادههای کاربران را افزایش میدهد. بر اساس این قابلیت که از طریق آپدیت جدید سرویسهای گوگل پلی عرضه میشود، اگر گوشی یا تبلت اندرویدی شما به مدت سه روز متوالی قفل بماند و هیچگونه فعالیتی روی آن انجام نشود (قفل آن باز نشود)، دستگاه به طور خودکار راهاندازی مجدد (Reboot) خواهد شد.
هدف گوگل از ریست اجباری گوشی چیست؟
هدف اصلی این راهاندازی مجدد خودکار، افزایش امنیت دستگاه در برابر دسترسیهای غیرمجاز است. هنگامی که دستگاه ریبوت میشود، وارد حالتی امن به نام Before First Unlock (پیش از اولین بازگشایی) میشود. در این حالت تمام دادههای ذخیرهشده روی دستگاه به صورت رمزنگاریشده باقی میمانند. علاوه بر این، روشهای بازگشایی بیومتریک (مانند حسگر اثر انگشت و تشخیص چهره) غیرفعال میشوند.
بنابراین، حتی اگر فردی به دستگاه شما دسترسی پیدا کند، پس از این ریبوت خودکار برای باز کردن قفل و دسترسی به اطلاعات حتما باید پین، رمز عبور یا پترن اصلی دستگاه را وارد کند و دیگر نمیتواند از روشهای بیومتریک استفاده کند. این کار دسترسی غیرمجاز به اطلاعات حساس شما را بسیار دشوارتر میکند.
- 7 ویژگی جذاب آیفون که اندرویدیها در حسرت آنها هستند
- 6 ویژگی کمتر شناخته شده در اندروید 15 که بسیار کاربردی هستند
- نگاهی به امکانات نسخه جدید اندروید اتو؛ تغییرات بزرگ در سیستم عامل خودرویی گوگل
- 5 نشانه برای اینکه گوشی اندرویدی ما هک شده است
اپل هم چنین قابلیت مشابهی را در آیفون ارائه میکند
این ویژگی از طریق آپدیت سرویسهای گوگل پلی (Google Play Services) نسخه 25.14 در دسترس قرار میگیرد و انتظار میرود روی اکثر گوشیها و تبلتهای اندرویدی اعمال شود، اما شامل دستگاههای مبتنی بر Android Auto و Android TV و همینطور Wear OS نخواهد شد.
جالب است بدانید که اپل نیز قابلیت مشابهی به نام “Inactivity Reboot” را در iOS 18.1 معرفی کرده بود که پس از چهار روز عدم فعالیت، آیفون را به طور خودکار ریبوت میکند. حالا اندروید با کاهش این مدت به سه روز، رویکرد سختگیرانهتری را در پیش گرفته است.