چانگان، هواوی و شرکت باتری سازی CATL با همکاری یکدیگر و یک طراح ایرانی، سدان لوکس آواتر 06 را راهی بازار کردند. این خودرو چه مشخصاتی دارد؟
مدتی است که سه شرکت چانگان، هواوی و باتری سازی CATL با یکدیگر همکاری میکنند و حالا از چهارمین محصول خود که یک سدان الکتریکی اقتصادی با قیمت جذاب است، رونمایی کردهاند. آواتر 06 یک رقیب جدی برای خودروهای تسلا با قابلیتهای پیشرفته و مدرن است و با برچسب قیمتی 26 هزار دلار به فروش میرسد.
سدان لوکس آواتر 06 به بازار آمد
آوتر که در کشورمان آواتار خوانده میشود، یک برند لوکس چینی با محوریت شرکتهای چانگان، هواوی و CATL است که خودروهای لوکس طراحی و تولید میکنند. چانگان وظیفه طراحی و ساخت خودروها را بر عهده دارد، هواوی فناوریهای پیشرفته داخل کابین مثل سیستم عامل و تجهیزات دیگر را ارائه میدهد و در نهایت شرکت باتری سازی CATL هم قلب تپنده محصولاتی مثل آواتار 06 را در اختیار شرکایش میگذارد.
جالب اینجاست که آواتار 06 یک سدان زیبا به طراحی نادر فقیه زاده، طراح ایرانی است و به زودی در دو نسخه تمام برقی و افزونه برد (خودروهایی که یک موتور بنزینی در نقش ژنراتور پیشرانههای برقی انجام وظیفه میکند) عرضه خواهد شد. در ادامه این مطلب از گجت نیوز به سراغ بررسی قوای فنی، طراحی ظاهری و سایر جزئیات سدان میان سایز چینیها میرویم.
- سه انقلاب همزمان از CATL؛ آینده خودروهای برقی از همین حالا آغاز شد
- شاسی بلند جدید چری، قویتر از سانتافه و بزرگتر از لندکروز است
طراحی ظاهری
سرپرست بخش طراحی خودروهای برند لوکس آواتر را نادر فقیه زاده بر عهده دارد. ایشان به همراه تیم خود از جدیدترین زبان طراحی این شرکت که با نام Avatr Design 2.0 شناخته میشود، بهره بردهاند. این سبک طراحی متمرکز بر آینده نگری، یکپارچگی و حفظ هارمونی بصری و سادگی بوده و در عین حال از المانهای هوشمندانه کمک میگیرد.
بدنه آواتر 06 یادآور سدانهای کوپه با زوایا و خطوط نرم و پویاست که ضمن ارائه زیبایی بصری، به لحاظ آیرودینامیکی هم فوق العاده است. در نمای جلو این خودرو شاهد تعبیه دی لایتهایی به شکل F هستیم که تا پایین سپر کشیده شده و پا را از چارچوب عرف فراتر گذاشتهاند. ظاهر خودرو به لطف این چراغها، تهاجمیتر از قبل شده است.
خودروهای برقی برخلاف نسخههای بنزینی نیازی به جلوپنجرههای سنتی ندارند و آواتار 06 هم با پیروی از همین اسلوب طراحی شده و طراحان به جای نمایش جلوپنجره، فرم سپر را تقویت کردهاند تا نمای هماهنگتری ارائه شود. در مرکز کاپوت که منتهی به سپر میشود، لوگو Avatr جاخوش کرده و پایینتر از آن پلاک قرار دارد. در مجموع باید نمای جلو این سدان الکتریکی سایز متوسط را مینیمال و هماهنگ با سایر اجزای بدنه دانست.
نمای کناری آواتار 06 متشکل از خطوط سیال و سطوح صاف است. دستگیرههای درب با بدنه یکی شده و آینههای جانبی به صورت دیجیتال در دسترس قرار گرفتهاند. طراحان به آینههای سنتی رحم نکرده و تمام آنها را با نمونههای دیجیتال جایگزین کردهاند. گلگیرها حاوی برآمدگیهایی هستند که باعث عضلانیتر به نظر رسیدن خودرو شدهاند.
در نهایت باید سفری به نمای عقب این سدان چینی داشته باشیم؛ جایی که نادر فقیه زاده و تیم طراحی وی با تصمیمی جسورانه، زیبایی مضاعفی به آواتر 06 دادهاند. شیشه عقب حذف شده و در عوض سیستم دوربین و نمایشگر جای آن را گرفته است. حرکت جنجالی تیم طراحی، آیرودینامیک این سدان لوکس که رقیب مستقیم تسلا به حساب میآید را افزایش داده و ظاهری آینده نگرانه به آن بخشیده است.
آواتار 06 یک سدان با طول 4885 میلی متر، عرض 1960 و ارتفاع 1450 میلی متری است و با فاصله محوری مطلوب 2940 میلی متری عرضه خواهد شد. گرچه باید این خودرو چینی را یک سدان کشیده و میان سایز دانست، اما بویی از کوپههای اسپرت برده است. در مجموع باید طراحی ظاهری Avatr 06 را آینده نگر، فناورانه و خاص دانست.
- شکار نسخه شاسی بلند کی ام سی تی 9 + عکس
- نگاهی به تاریخچه جذاب صنعت خودروسازی ژاپن؛ از کارگاههای کوچک تا غولهای جهانی
فضای کابین
کابین داخلی آواتار 06 جایی است که میتوان در آن استراحت کرد و از سفر کردن لذت برد. رویکرد طراحی فضای داخلی این سدان متفاوت از آنچه تصور میکنید بوده و نه شبیه به یک سدان سنتی، بلکه همچون یک خودرو لوکس آینده نگر است. هر یک از المانهای این محصول چینی در راستای آسایش و بهبود تجربه کاربری تعبیه شده و هارمونی اجزا درجه یک است.
در مرکز داشبورد و سمت راست فرمان، یک صفحه نمایش عریض 35.4 اینچی جاخوش کرده که پانورامیک است. این نمایشگر هم سیستم اطلاعات و سرگرمی به حساب میآید و هم کلاستر یا پشت آمپر آواتار 06 است. یک نمایشگر ثانویه دیگر جلو این صفحه نمایش سراسری قرار گرفته تا دسترسی به بعضی از کنترلها برای راننده آسان شود.
در صورتی که نسخههای آپشنال Avatr 06 را خریداری کنید، میتوانید تصویر آینههای جانبی دیجیتال را در صفحه نمایشهای ستون A تماشا کنید. از دیگر ابتکاراتی که باعث شده این خودرو آینده نگر و مدرن به نظر برسد میتوان به کاهش دکمههای فیزیکی و ادغام کنترلها در صفحات لمسی اشاره کرد. یکی از بخشهای جذاب این سدان برقی، سیستم صوتی برند Meridian است که 25 بلندگو دارد و کیفیت صدای بینظیری به ارمغان میآورد.
فضای کابین با 7 متر مربع مواد نرم و باکیفیت ساخته شده و از روکش چرم ناپا و نورپردازی داخلی با قابلیت تنظیم رنگ استفاده گردیده تا طراحی مینیمال این خودرو بیشتر به چشم بیاید. رنگ قرمز تریم داخلی انتخاب شایسته و درستی بوده و آواتر 06 را جذاب و منحصربهفرد کرده است. صندلیهای جلو برقی بوده و در 14 حالت مختلف تنظیم میشوند. همچنین مجهز به گرم کن، سردکن و ماساژور با 16 نقطه تماس شدهاند.
برای اینکه سرنشینان نهایت لذت را از سفر با آواتار 06 ببرند، سیستم تهویه با فیلترهای نانو یونی تعبیه شده که هم ذرات معلق و آلایندهها را از بین میبرد و هم رطوبت کابین را تنظیم کرده و هوای مطبوعی به وجود میآورد.
از آنجایی که هواوی در این پروژه با چانگان همکاری داشته، سیستم عامل اختصاصی خود با نام HarmonyOS را ارائه میکند تا ارتباطات، ناوبری و سرگرمی با آن هماهنگ گردد. دستیار صوتی هوشمند و سایر کنترلهای کابین هم کار این گوشی ساز است. به لطف حضور آینه عقب دیجیتال، درهای برقی هوشمند با تشخیص مانع و سامانه رانندگی خودکار ADS 3.3 هواوی، فضای داخلی فراتر از حد انتظار خواهد بود.
فاصله محوری فوق العاده جذاب 2940 میلی متری برای سدانی که سایز متوسط مطلوب است و فضای پا و سر راحتی در اختیار سرنشینان قرار میدهد. علیرغم تمام امکاناتی که نام بردیم، معایبی آواتار 06 را تهدید میکند که از جمله آنها میتوان به فقدان تهویه یا تنظیم برقی صندلیهای عقب در نسخه پایه و ساده بودن طراحی پنل درها اشاره کرد.
- سازمان توسعه تجارت با افزایش 100 درصدی تعرفه خودروهای وارداتی مخالفت کرد
- سخت جا رفتن دنده خودرو: دلایل و راهحلهای پیشنهادی
قوای فنی
سه قوای محرکه برای سدان برقی و لوکس آواتر 06 در نظر گرفته شده که شامل نسخه تک موتوره BEV، دو موتوره BEV و افزونه برد EREV میشود. در ادامه با توان خروجی و سایر مشخصات آنها آشنا خواهیم شد:
- تک موتوره (BEV): سیستم انتقال قدرت محرک عقب داشته و میتواند در مجموع 337 اسب بخار قدرت تولید کند. حداکثر برد الکتریکی این نسخه 650 کیلومتر با یک مرتبه شارژ است و از یک باتری LFP با ظرفیت 72.88 کیلووات ساعت سود میبرد.
- دو موتوره (BEV): این نسخه مجهز به سامانه چهار چرخ محرک شده و میتواند در شرایط ایده آل، 590 اسب بخار قدرت تولید کند. با یک مرتبه شارژ کامل قادر است تا 600 کیلومتر مسافت را طی کند و از همان باتری با ظرفیت نسخه تک موتوره بهره میگیرد.
- افزونه برد (EREV): یک پیشرانه برقی در محور عقب و یک موتور بنزینی 1.5 لیتری دارد که به ترتیب میتوانند 231 کیلووات و 115 کیلووات قدرت تولید کنند. در حالت تمام برقی میتوان انتظار توان پیمایشی 170 تا 240 کیلومتری داشت.
قوای محرکه افزونه برد از یک موتور الکتریکی و یک پیشرانه درون سوز استفاده میکند. نقش موتور بنزینی، تأمین نیروی موتور برقی است و مثل یک ژنراتور کار خواهد کرد. شاسی این خودرو از نوع هوشمند تای هانگ بوده و در جلو و عقب به ترتیب از سیستم تعلیق دوبل جناقی و چندنقطهای بهره میبرد. کمک فنرهای تطبیقی و تعلیق بادی از دیگر تواتمندیهای این خودرو محسوب میشوند.
آواتار 06 در یک نگاه
همانطور که ملاحظه کردید، سدان تمام برقی چانگان، هواوی و CATL از فناوریهای به روز و مدرن با قابلیتهای لوکس و کاربردی استفاده میکند. کابین آن لوکس است و با قیمت رقابتی که دارد، میتواند گزینه مناسبی برای خرید در مقایسه با تسلا مدل 3 باشد. امکانات رفاهی و تجربه رانندگی با آن قطعا از رقیب آمریکاییاش بهتر است.
تنها نقطه ضعفی که میتواند تا حدودی Avatr 06 را تحت تأثیر قرار دهد، فرمان بیضی شکل آن است. این فرمان دید بهتری نصیب راننده میکند، اما هنگام دور زدن کامل، باعث آزار رساندن به شما خواهد شد و اینجاست که با خودتان میگویید ای کاش همان فرمان سنتی داشت.