جدیدترین رقیب چینی تویوتا هایلوکس یعنی پیکاپ چانگان هانتر کا 50 – Changan Hunter K50 در نمایشگاه خودرو 2025 شانگهای به نمایش گذاشته شد. در ادامه با مشخصات فنی و شانس ورود چانگان هانتر K50 به ایران همراه شما خواهیم بود.
در هیاهوی نمایشگاه خودرو شانگهای ۲۰۲۵، جایی که جدیدترین دستاوردهای صنعت خودرو به نمایش گذاشته میشود، چانگان نیز با دستی پر حاضر شد و از جدیدترین پیکاپ خود با نام پیکاپ چانگان هانتر K50 رونمایی کرد. این خودرو که در تاریخ ۲۴ آوریل به طور رسمی معرفی و عرضه شد، با طراحی جسورانه، امکانات مدرن و قیمتی رقابتی، آمده تا سهمی از بازار رو به رشد و جذاب پیکاپها در چین و شاید در آیندهای نزدیک، بازارهای جهانی از جمله ایران را به دست آورد. هانتر K50 به عنوان نسل جدیدی از خانواده پیکاپهای چانگان، وظیفه سنگینی برای رقابت در این سگمنت شلوغ بر عهده دارد.
مشخصات فنی و امکانات پیکاپ چانگان هانتر K50
اگرچه چانگان هنوز به طور رسمی جزئیات کامل مربوط به پیشرانه و قوای محرکه پیکاپ چانگان هانتر K50 را اعلام نکرده است، اما اطلاعات منتشر شده از ویژگیهای فنی قابل توجهی خبر میدهند. این پیکاپ بر روی یک شاسی مستقل ساخته شده و از طراحی میله کششی در عقب بهره میبرد که استحکام و قابلیتهای آفرودی و حمل بار آن را تضمین میکند. ظرفیت یدک کشی رسمی این خودرو ۲.۵ تن اعلام شده و به لطف وجود قلاب تریلر در سپر عقب، اتصال کاروان یا تریلر به صورت قانونی امکان پذیر است.
یکی از امکانات برجسته و کاربردی پیکاپ چانگان هانتر کا 50، قابلیت تامین برق خارجی (V2L) از طریق یک پنل پرقدرت ۳.۳ کیلو واتی در محفظه بار است. این پنل مجهز به یک پریز ۲۲۰ ولت استاندارد است و کاربران به کمک آن میتوانند در سفرهای کمپینگ خود، از وسایل برقی شهری به راحتی استفاده کنند. این قابلیت به کاربر اجازه میدهد تا به عنوان مثال، یک وسیله برقی ۲۰۰۰ واتی را به طور مداوم تا ۱۰۰ ساعت روشن نگه دارد که برای کمپینگ، سفر یا استفادههای کاری در مناطق دور از شبکه برق، بسیار کارآمد خواهد بود.
- مقایسه چانگان هانتر پلاس با سانگ یانگ موسو خان؛ جدال پیکاپ های جدید بازار ایران
- پیکاپ چانگان هانتر پلاس با زامیاد به صحنه آمد
- مقایسه پیکاپ کی ام سی تی 9 با چانگان هانتر
در زمینه فناوریهای کمک راننده و هوشمند، پیکاپ چانگان هانتر K50 به سیستم رانندگی نیمه خودران سطح ۲ مجهز شده که شامل امکاناتی نظیر کروز کنترل تطبیقی، سیستم رانندگی خودکار بین خطوط و ترمز اضطراری خودکار میشود. همچنین قابلیت بهروزرسانی نرمافزاری از راه دور (OTA) برای این پیکاپ در نظر گرفته شده که امکان ارتقا عملکرد سیستمها و افزودن ویژگیهای جدید را در طول زمان فراهم میکند.
طراحی ظاهری و ابعاد
چانگان برای پیکاپ چانگان هانتر کا 50 جدید زبان طراحی کاملا جدید و آوانگاردی را انتخاب کرده است. نمای جلو با جلو پنجره بدون حاشیه (Borderless) که لوگوی جدید برند چانگان Qiyuan را در خود جای داده، چهرهای قدرتمند و فناورانه به خودرو بخشیده است. چراغهای جلو طراحی تیزی دارند و سپر عضلانی، ظاهر خشن پیکاپ را تکمیل میکند.
این خودرو فقط به صورت دوکابین عرضه میشود که فضای کافی برای سرنشینان را فراهم میکند. چانگان امکان سفارش گذاری آپشنهایی مانند رول کیجهای متنوع برای محفظه بار و رینگهای با طرحهای مختلف را نیز فراهم کرده تا مشتریان بتوانند ظاهر خودرو را مطابق سلیقه خود شخصیسازی کنند.
در نمای عقب، درب محفظه بار قابلیت باز شدن به صورت چند بخشی را دارد. همچنین خودروی به نمایش درآمده در نمایشگاه مجهز به پوشش محفظه بار بود و رولکیجهایی نیز در طرفین دیواره بار نصب شده بودند. متاسفانه در اطلاعات منتشر شده اولیه، جزئیات مربوط به ابعاد دقیق پیکاپ چانگان هانتر K50 ذکر نشده است اما قطعا با یک پیکاپ سایز متوسط طرف خواهیم بود که طول آن حدود 5.3 متر است و با فاصله محوری حدود 3 متر، میتواند فضای خوبی را در اختیار سرنشینها قرار دهد.
طراحی داخلی، کابین و داشبورد
فضای داخلی و اتاق و کابین پیکاپ جدید چانگان هانتر کا 50 با ترکیب رنگی مشکی و قهوهای، حس کیفیت و گرما را القا میکند و طرح کلی داشبورد و چیدمان ادوات، شباهت زیادی به نسل قبلی پیکاپ چانگان دارد، اما مدرنتر شده است. عنصر اصلی در داشبورد، ترکیب دو صفحه نمایش دیجیتال برای مجموعه کلاستر دیجیتال و مولتی مدیای دیجیتالی است که جلوهای فناورانه به کابین بخشیده. برای راحتی سرنشین جلو در مسیرهای ناهموار، دستگیرههایی در دو طرف کنسول میانی، روی داشبورد و ستون تعبیه شده است.
قیمت پیکاپ چانگان هانتر K50 و شانس ورود به ایران
پیکاپ چانگان هانتر کا 50 در بازار چین با دو تیپ تجهیزاتی عرضه خواهد شد و بازه قیمتی آن بین 25 هزار تا 27 هزار دلار آمریکا تعیین شده است. این قیمتگذاری، هانتر K50 را در رده پیکاپهای میان رده رو به بالای بازار چین قرار میدهد. اما سوال مهم برای علاقهمندان ایرانی، شانس ورود پیکاپ جدید هانتر چانگان به ایران است. بازار پیکاپهای ایران در سالهای اخیر بسیار رقابتی و داغ شده است. نسل قبلی چانگان هانتر پیش از این توسط شرکت زامیاد و همچنین توسط شرکت ایران روور به بازار عرضه شده بود و تا حدی در میان مشتریان شناخته شده است. این پیشینه میتواند به معرفی و پذیرش نسل جدید کمک کند.
- آواتار 11 به ایران آمد؛ شاهکار چانگان، هواوی و نادر فقیه زاده اینجاست
- چانگان دیپال S07 و L07 جدید رونمایی شدند
با این حال، پیکاپ چانگان هانتر K50 برای موفقیت در ایران، کار آسانی پیش رو نخواهد داشت. رقبای قدرتمندی همچون KMC T9 محصول کرمان موتور که در اصل همان جک هانتر است و فوتون G7 تونلند محصول ایران خودرو دیزل با ارائه امکانات مناسب و شبکه خدمات گسترده، سهم قابل توجهی از بازار را در اختیار دارند. به هر حال با توجه به اینکه زامیاد، مونتاژ نسل قبلی پیکاپ چانگان هانتر را در پیش گرفته است، حدس میزنیم که نسل جدید این خودرو نیز در قامت یک محصول مونتاژی و با قیمت رقابتی وارد بازار ایران شود.