چین به دنبال استفاده از انرژی هستهای در ماه برای پایگاه تحقیقاتی خود است. این برنامه، بخشی از تلاشهای مرموز چین برای حضور دائمی در ماه است.
طبق اظهارات یک مقام ارشد فضایی چین، این کشور در حال بررسی امکان ساخت یک نیروگاه هستهای روی کره ماه به منظور پشتیبانی از پروژه مشترک ایستگاه بینالمللی تحقیقاتی قمری (ILRS) با روسیه است.
چین از انرژی هستهای در پایگاه فضایی خود در ماه استفاده میکند
پکن برای تبدیل شدن به یک قدرت فضایی برتر، اهداف بلندپروازانهای را در سر دارد که شامل فرود فضانوردان چینی بر سطح ماه تا سال ۲۰۳۰ و ایجاد یک پایگاه دائمی در ماه تا سال ۲۰۳۵ در دستور کار قرار دارد. ماموریت Chang’e-8 که برای سال ۲۰۲۸ برنامهریزی شده، قرار است بسترهای لازم را برای تحقق این اهداف مهم فراهم سازد.
- کاوشگر «روح آبی» با موفقیت روی کره ماه فرود آمد + اولین تصاویر
- کشف یک غار بزرگ با عمق 100 متر در کره ماه؛ سکونتگاهی مناسب برای بشر
- فضانوردان ناسا با این لباس فضایی زیبا به کره ماه سفر خواهند کرد
پی ژائویو مهندس ارشد ماموریت Chang’e-8، در جریان سخنرانی در شانگهای توضیح داد که انرژی ایستگاه بینالمللی تحقیقاتی قمری احتمالاً نه تنها از آرایههای گسترده خورشیدی بلکه از طریق انرژی هستهای، خطوط لوله و کابلهایی که برای گرمایش و تامین برق در سراسر سطح ماه طراحی شدهاند، تامین خواهد شد.
یک رآکتور هستهای در ماه، نقش منبع اصلی انرژی برای ایستگاه تحقیقاتی قمری (ILRS) را ایفا خواهد کرد. مطرح شدن ایدهی ساخت نیروگاه هستهای در یک کنفرانس بینالمللی با وجود عدم اعلام رسمی آن از سوی پکن، نشانه دیگری از تایید این طرح توسط چین بود.
وو ویرن طراح ارشد برنامه اکتشاف ماه چین، در حاشیه این رویداد به خبرگزاری رویترز گفت: «یکی از مسائل مهم برای پروژه ILRS، تامین انرژی است و در این زمینه روسیه از یک مزیت ذاتی برخوردار است. وقتی صحبت از نیروگاههای هستهای، به ویژه ارسال آنها به فضا میشود، روسیه در سطح جهانی پیشتاز بوده و از ایالات متحده آمریکا جلوتر است.»
پی ژائویو در سخنرانی خود تاکید کرد که تامین انرژی ایستگاه قمری به عنوان یک عامل حیاتی در تضمین تداوم فعالیتهای طولانیمدت آن تلقی میگردد و این موضوع باعث میشود تا انرژی هستهای به عنوان جزء اساسی اهداف فضایی چین مطرح شود.