تسهیلات بانک گردشگری

32 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانک گردشگری کجا هزینه شده است؟

در اخبار آمده که بانک گردشگری بیش از 32 هزار میلیارد تومان تسهیلات در اختیار شرکت‌های وابسته قرار داده؛ اما ماجرا از چه قرار است؟

در روزهایی که مردم برای وام‌های خرد در صف می‌مانند، برخی شرکت‌های متعلق به گروه مالی گردشگری میلیاردها تومان تسهیلات از بانک گردشگری دریافت کرده‌اند؛ اما ماجرا چیست؟

در روزهای اخیر، اخباری در رسانه‌ها منتشر شد مبنی بر این که بانک گردشگری بیش از 32 هزار میلیارد تومان وام در اختیار شرکت‌های وابسته به خود قرار داده است. در برخی رسانه‌ها نیز لیستی از این شرکت‌ها منتشر شده، در حالی که هیچ اشاره‌ای به پیشینه و زمینه فعالیت آنها نشده است.

در یکی از رسانه‌ها نوشته شده که بانک گردشگری در سال 1403 حدود 32 هزار و 647 میلیارد تومان تسهیلات به اشخاص و شرکت‌های مرتبط خود پرداخت کرده است. از جمله شرکت‌هایی که بیشترین دریافت تسهیلات را داشته‌اند می‌توان به شرکت توسعه فرآوری صنایع و معادن ماهان سیرجان، هم وطا آریا، اقتصادی نگین گردشگری ایرانیان، نگین افق نیایش، الماس شهراد شرق، شرکت توسعه بازرگانی ایرانیان نوآور، شرکت فراگستر فدک اسپادان، پرستیژلند ایران، سرمایه‌گذاری و انبوه‌سازی پارس میکا کیش و مجتمع فولاد صنعت بناب اشاره کرد. همچنین گفته شده که بیش از 32 درصد کل این تسهیلات فقط به شرکت ماهان سیرجان پرداخت شده است.

تسهیلات بانک گردشگری

در ادامه این گزارش، ادعا شده که بیشتر دریافت‌کنندگان تسهیلات بانک گردشگری، شرکت‌های فعال در معدن، گردشگری، ساخت‌وساز و تجارت هستند که ارتباط ساختاری نزدیکی با بدنه این بانک دارند.

تسهیلات بانک گردشگری در خدمت تولید، اشتغال و توسعه ملی

اما شرکت‌های دریافت کننده این تسهیلات چه می‌کنند و سپرده‌های مردم نزد بانک گردشگری صرف چه کاری شده است؟ در ویدیویی که در ادامه مشاهده می‌کنید، به‌طور دقیق به بررسی شرکت‌های دریافت‌کننده این تسهیلات، نحوه هزینه‌کرد منابع و سهم واقعی مردم از این پروژه‌ها پرداخته شده است؛ با جزئیاتی که در برخی گزارش‌ها و اخبار داخلی به‌صورت عمدی حذف شده‌اند. با دیدن این ویدیو متوجه می‌شوید که این 32 هزار میلیارد تومان تسهیلات در مسیر تولید، اشتغال و توسعه ملی هزینه شده است.

به‌عنوان مثال، یکی از شرکت‌های دریافت کننده تسهیلات بانک گردشگری، مجتمع فولاد صنعت بناب است که به‌عنوان چهارمین تولیدکننده فولاد در ایران و بزرگترین تولیدکننده بخش خصوصی شناخته می‌شود و در منطقه کم‌برخوردار بناب در آذربایجان شرقی با ایجاد هزار شغل مستقیم و هزاران شغل غیر مستقیم، نقش بزرگی در توسعه این منطقه ایفا می‌کند. مالکیت این مجموعه در اختیار شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان است.

همچنین شرکت توسعه فرآوری صنایع و معادن ماهان سیرجان نیز با پروژه احداث واحد کنستانتره سنگ آهن به ظرفیت تولید 2.5 میلیون تن در سال، پروژه‌های اکتشافی در 20 محدوده معدنی به وسعت بیش از 20 هزار هکتار و پروژه احداث واحد سنگ شکنی و کوبینگ خشک به ظرفیت 5 میلیون تن در سال، نقش موثری در ایجاد اشتغال مستقیم برای 800 نفر و اشتغال غیر مستقیم برای صدها نفر در منطقه سیرجان کرمان داشته است.

حالا شما را دعوت می‌کنیم تا با تماشای ویدیوی زیر با پیشینه و فعالیت شرکت‌های دریافت کننده تسهیلات بانک گردشگری آشنا شوید و ببینید 32 هزار میلیارد تومان تسهیلات این بانک در چه مسیری هزینه شده است.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*