​ایران به پروژهٔ ماه‌نشین چانگ‌ ۸ چین پیوست

​ایران به پروژهٔ ماه‌نشین چانگ‌ ۸ چین پیوست؛ گامی بزرگ در اکتشافات فضایی

براساس اعلام رئیس سازمان فضایی کشور، ​ایران به پروژهٔ ماه‌نشین چانگ‌ ۸ چین پیوست تا گامی مهم در حوزه بهره برداری از دیگر کرات بردارد.

جمهوری اسلامی طی یک دهه اخیر با پیشرفت در صنایع موشکی، به دنبال پرتاب ماهواره‌های مختلف رفت تا صنعت هوافضا ایران را یک پله ارتقا دهد. همکاری با چشم بادامی‌های چینی، نشان می‌دهد که گام‌های موثر و رو به بهبودی برای توسعه علوم و اکتشافات فضایی برداشته شده است.

چین در کنار آمریکا، روسیه و اروپا، دستاوردهای بزرگی در حوزه هوافضا کسب کرده که نمونه بارز آن‌ها، ارسال ماهواره‌ها و ماه نوردهای مختلف به منظور کشف بیشتر کره زمین و قمر آن است. چشم بادامی‌ها برنامه دارند به زودی مریخ نوردهای خود را روی سیاره سرخ مستقر کنند و با ارسال کاوشگرهای متعدد، در کنار رقبای خود بایستند.

​ایران به پروژهٔ ماه‌نشین چانگ‌ ۸ چین پیوست

​ایران به پروژهٔ ماه‌نشین چانگ‌ ۸ چین پیوست

به گفته حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران، توسعه و پیشرفت در حوزه علوم و اکتشافات فضایی یکی از موضوعات مهمی است که به دنبال آن هستیم. در حال حاضر برنامه ده ساله کشور متمرکز بر کپسول‌های زیستی، اکتشافات و بهره برداری از منابع سایر سیارات است. سالاریه خاطرنشان کرده که برای دسترسی به منابع کرات دیگر، نیازمند فناوری‌های پیشرفته و هزینه‌های گزاف هستیم که این اتفاق جز با همکاری‌های بین المللی به سرانجام نمی‌رسد. ایشان گفته است:

در این زمینه دو برنامه مهم در دنیا در حوزه اکتشافات فضایی و بهره برداری از منابع ماه در حال انجام است. یکی برنامه آرتمیس که با مدیریت ایالات متحده و همراهی کشورهای غربی و برخی کشورهای شرقی است و دیگری برنامه ILRS که عمدتا با مدیریت کشور چین و روسیه که هر دو از قدرت‌های بسیار برتر حوزه فضایی در دنیا هستند، برای بهره برداری از منابع ماه برنامه‌ریزی شده که در این برنامه هم کشورهای متعددی عضو هستند.

​ایران به پروژهٔ ماه‌نشین چانگ‌ ۸ چین پیوست

رئیس سازمان فضایی معتقد است که یکی از برنامه‌های مهم پکن برای بهره برداری از سطح ماه و اکتشافات فضایی در کره ماه، چانگ 8 است که کشورمان به عضویت آن درآمده است. خوشبختانه براساس آنچه سالاریه عنوان کرده، چینی‌ها به علم و عمل محققان و دانشمندان ایرانی اعتماد کرده و نظرشان راجع به توانمندی‌های ما جلب شده است. قرار شده از طریق این پروژه، یک محموله تحقیقاتی که توسط یکی از مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشورمان ساخته می‌شود، روی سطح ماه فرود بیاید.

در حال حاضر محققان ایرانی روی طراحی و ساخت محموله اندازه گیری پتانسیل الکتریکی استاتیکی در سطح ماه کار می‌کنند. توزیع بار الکتریکی در سطح ماه به صورت یکسان و یکنواخت نیست و ارسال محموله‌ای که بتواند چنین چیزی را به درستی اندازه گیری کند، نیاز داریم. بهره برداری از سطح ماه و سایر کرات یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که کشورهای مختلف در حال بررسی آن هستند.

بیشتر بخوانید

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*