برای اطمینان از امنیت اکانت مایکروسافت خود در برابر تهدیدات سایبری، این 6 ترفند ضروری را دنبال کنید. با رعایت این نکات ساده، میتوانید امنیت حساب خود را تضمین کنید.
اگر شما از برنامهها و سرویسهای مایکروسافت مانند مایکروسافت 365، اوت لوک و تیمز استفاده میکنید، حتماً یک حساب کاربری مایکروسافت دارید که از طریق آن وارد این خدمات میشوید. با توجه به اینکه اطلاعات شما ممکن است خصوصی و حساس باشند، قطعاً نمیخواهید که این اطلاعات به دست افراد سودجو بیفتد یا دسترسی شما به حسابتان قطع شود. از این رو، لازم است به صورت دورهای بررسیهایی انجام دهید تا مطمئن شوید که حسابتان مورد حمله و نفوذ قرار نگرفته است. از آنجایی که هکرها معمولاً سعی میکنند از کشورهای خارجی یا از طریق VPN به حسابها دسترسی پیدا کنند، یک راه مناسب برای ارزیابی امنیت اکانت مایکروسافت این است که بررسی کنید آیا تلاشی برای ورود به آن از کشوری غیر از کشور شما صورت گرفته است یا خیر.
6 ترفند برای اطمینان از امنیت اکانت مایکروسافت
برای اطمینان از امنیت اکانت مایکروسافت، روشهای گوناگونی وجود دارد. توصیه میشود تمامی این روشها را بررسی کنید تا از امنیت کامل حسابتان اطمینان حاصل نمایید. این فرایند تنها چند دقیقه زمان میبرد و در نهایت میتوانید با خیال آسوده از ایمن بودن و عدم نفوذ به حساب مایکروسافت خود مطمئن شوید. اگرچه بیشتر این مراحل را میتوانید روی هر دستگاهی انجام دهید، اما ممکن است برای انجام برخی از آنها به یک کامپیوتر شخصی با سیستم عامل ویندوز نیاز داشته باشید.
۱. بررسی ورود اخیر به اکانت
مایکروسافت تاریخچهی ورود شما به حساب کاربریتان را ثبت و نگهداری میکند. صرف نظر از اینکه تلاش برای ورود موفق بوده باشد یا خیر، مایکروسافت تاریخ، زمان و موقعیت جغرافیایی آن تلاش را ثبت میکند. شما میتوانید از این اطلاعات برای تأیید اینکه آیا شخص دیگری از یک مکان جغرافیایی متفاوت به حساب شما وارد شده است یا خیر، استفاده کنید. برای این منظور، به داشبورد حساب کاربری مایکروسافت خود مراجعه کرده و با وارد کردن اطلاعات کاربری خود وارد شوید. سپس، در قسمت سمت چپ صفحه، به بخش یا زبانه Security بروید.
در این قسمت، زیر عنوان Accounts، روی گزینه View my sign-in activity کلیک کنید. در این بخش، تمامی تلاشهای صورت گرفته برای دسترسی به حساب شما نمایش داده خواهد شد. برای ورودهای موفقیتآمیز، با کلیک روی هر یک از آنها، میتوانید آدرس IP و کشوری که ورود از آنجا انجام شده را مشاهده کنید. اگر موقعیتی را مشاهده کردید که با موقعیت مکانی شما در زمان ورود همخوانی ندارد، این یک علامت هشدار محسوب میشود. در این صورت، فوراً رمز عبور خود را تغییر داده و قابلیت احراز هویت دو مرحلهای را فعال کنید. اینگونه امنیت اکانت مایکروسافت شما تاحدودی تضمین میشود
۲. تأیید دستگاههای متصل
شرکت مایکروسافت همچنین این امکان را برای شما فراهم آورده تا بتوانید تمامی دستگاههای مرتبط با حساب مایکروسافت خود را چک کنید. این دستگاهها میتوانند شامل رایانههای دسکتاپ، لپتاپها و هر وسیله دیگری باشند که با استفاده از حساب مایکروسافت خود در آنها وارد شدهاید. فهرست این دستگاهها را مرور کرده و اطمینان حاصل کنید که تمامی آنها برای شما آشنا هستند. در صورتی که دستگاه مشکوکی در این فهرست مشاهده کردید که آن را نمیشناسید، احتمالاً ورود به حساب از یک منطقه یا کشور دیگر صورت گرفته است.
به منظور بررسی فهرست دستگاههای متصل به حساب کاربری خود، به بخش داشبورد حساب مایکروسافت مراجعه کرده و از قسمت سمت چپ، زبانه مربوط به Devices را انتخاب کنید. در این بخش، فهرست دستگاههای خود را به دقت بررسی کرده و هرگونه مورد غیرعادی را ارزیابی کنید. در برخی موارد، شما قادر خواهید بود موقعیت مکانی دستگاهی را که در حال حاضر به حساب شما وارد شده است، مشاهده کنید. در صورت امکان، هر دستگاهی را که ورود آن از یک موقعیت مکانی یا کشور متفاوت ثبت شده، به دقت بررسی کنید. هر دستگاهی را که برای شما ناشناس است از فهرست حذف کرده و بلافاصله پسورد اکانت خود را تغییر دهید.
- حالت حفاظت پیشرفته در اندروید 16: فعالسازی تمام تنظیمات امنیتی تنها با یک ضربه
- چگونه امنیت را در سرورهای HP افزایش دهیم؟
- توصیه عجیب آژانس امنیت ملی آمریکا: گوشی خود را خاموش کنید!
۳. بررسی هشدارهای ایمیل و پیامک
هر زمان که فردی برای ورود به حساب کاربری شما تلاش کند، شرکت مایکروسافت یک ایمیل یا پیامک اطلاعرسانی برای شما ارسال خواهد کرد. این امر میتواند هشداری برای بررسی این موضوع باشد که آیا شخص دیگری از مشخصات کاربری شما سوءاستفاده کرده و از یک کشور دیگر به حساب مایکروسافت شما وارد شده است یا خیر. در وهله اول، گوشی خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که آیا پیامکی حاوی جزئیات مربوط به تلاش برای ورود دریافت کردهاید یا خیر. در صورتی که چنین پیامکی مشاهده نکردید، صندوق ایمیل خود را مورد بررسی قرار دهید.
به آدرس ایمیلی که با آن برای ایجاد حساب مایکروسافت ثبتنام کردهاید، مراجعه کنید. در قسمت جستجوی ایمیلهای دریافتی، عبارت Microsoft را جستجو کرده و نتایج حاصل را بررسی کنید. اگر ایمیلی با عنوان فعالیت ورود غیرمعمول مشاهده کردید، آن را باز کرده و کشور و آدرس IP ذکر شده در متن ایمیل را به دقت بررسی نمایید. در صورتی که مبدأ ورود، کشوری متفاوت از محل سکونت شما باشد، اقدامات لازم برای ایمنسازی حساب کاربری خود و جلوگیری از دسترسیهای غیرمجاز را انجام دهید. به همین دلیل، توجه و بررسی دقیق صندوق ایمیلها برای شناسایی چنین پیامهایی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
۴. بررسی جزئیات ورود در Event Viewer ویندوز
این احتمال وجود دارد که هکرها به منظور دستیابی به حساب کاربری مایکروسافت شما، به سیستم رایانه ویندوزی شما دسترسی غیرمجاز پیدا کرده باشند. در چنین وضعیتی، شما قادر به استفاده از روشهایی که قبلا ذکر شد نخواهید بود، زیرا این روشها صرفاً برای شناسایی ورودهای غیرمعمول به حساب مایکروسافت شما طراحی شدهاند. با این حال، سیستمعامل ویندوز دارای یک ابزار داخلی به نام Event Viewer است که میتوانید از آن برای شناسایی ورودهای مشکوک به رایانه خود از یک موقعیت جغرافیایی ناآشنا بهره ببرید.
برای استفاده از این ابزار، از منوی Start عبارت Event Viewer را جستجو کنید. پس از یافتن برنامه، آن را اجرا کرده و به مسیر Windows Logs > Security بروید. در این بخش، به دنبال رویدادی با شناسه 4624 بگردید که نشاندهنده تلاشها و ورودهای موفق به سیستم است. ورودی مورد نظر را انتخاب کرده و Properties آن را بررسی کنید. در این قسمت، باید بتوانید آدرس IP مربوط به ورود را پیدا کنید. حال، یک ابزار آنلاین یا نرمافزار بررسی آدرس IP را باز کنید، آدرس IP یافت شده را در آن وارد کرده و موقعیت مکانی آن را بررسی کنید. اگر موقعیت مکانی نشان داده شده مربوط به کشور دیگری باشد، این امر میتواند هشداری جدی مبنی بر به خطر افتادن امنیت رایانه شخصی شما باشد.
۵. جستجو برای برنامهها و خدمات ناآشنا
چنانچه رایانه شما مورد نفوذ قرار گرفته باشد و نتوانسته باشید این نفوذ را از طریق روش قبلی شناسایی کنید، به دنبال برنامهها و سرویسهایی بگردید که ممکن است شما آنها را نصب نکرده باشید. مهاجمان سایبری احتمالاً برنامههای Keylogger یا برنامههای آلوده به بدافزار را روی سیستم شما نصب کردهاند تا اطلاعات شخصیتان را به سرقت ببرند. در صورتی که متوجه هرگونه فعالیت یا مورد مشکوکی در حساب کاربری یا رایانه خود شدید، سیستمتان را به دقت برای یافتن چنین برنامهها و فایلهای مخربی اسکن کنید.
لیست برنامههای نصب شده روی رایانه خود را مرور کرده و فقط برنامههایی را که خودتان آگاهانه نصب کردهاید نگه دارید. اگر برنامهای را مشاهده کردید که به خاطر نمیآورید آن را دانلود یا نصب کرده باشید، برای پیشگیری از بروز مشکلات احتمالی، فوراً آن را حذف کنید. همچنین، به دنبال برنامههایی بگردید که ممکن است نام یا برچسبی به زبان خارجی داشته باشند. این موضوع نیز میتواند نشانه واضحی از این باشد که حساب کاربری شما در کشور دیگری مورد دسترسی غیرمجاز قرار گرفته است.
- بهترین دوره آموزش هک و امنیت در ایران
- حملات میشینگ: تهدید جدید برای امنیت موبایل!
- شروع عصر امنیت کوانتومی با پلتفرم Knox سامسونگ
۶. تجزیه و تحلیل منابع ترافیک با استفاده از Resource Monitor
همانطور که Event Viewer وظیفهی نمایش لاگینها در رایانه ویندوزی شما را بر عهده دارد، برنامهی دیگری نیز اتصالات شبکه را زیر نظر میگیرد. این برنامه که Resource Monitor نامیده میشود، ابزاری است که میتوانید از آن برای بررسی احتمال نفوذ به حساب کاربری مایکروسافت خود استفاده کنید. این برنامه قادر است تشخیص دهد که کدام سرورها توسط یک برنامه در حال اجرای مایکروسافت روی سیستم شما با آنها ارتباط برقرار میکنند. در صورتی که آدرس IP نمایش داده شده با آدرس محلی شما یکسان باشد، جای هیچگونه نگرانی وجود نخواهد داشت.
با این وجود، اگر مشاهده کردید که برخی از آدرسهای IP متعلق به کشورهای خارجی هستند، این احتمال وجود دارد که امنیت حساب شما به خطر افتاده باشد. برای اطمینان از این موضوع، برنامه Resource Monitor را از طریق جستجو در منوی Start باز کنید. علاوه بر این، یک برنامه مایکروسافت دیگر مانند Outlook یا Teams را که نیاز به اتصال به اینترنت دارد، اجرا نمایید. سپس، در داخل Resource Monitor به بخش Network رفته و قسمت TCP Connections را باز کنید. برنامه مایکروسافتی را که اجرا کردهاید انتخاب نموده و آدرس IP مربوطه را یادداشت کنید. در ادامه، بررسی کنید که این آدرس IP به کدام کشور تعلق دارد. اگر مشخص شد که از کشور دیگری است، احتمالاً حساب شما مورد حمله سایبری قرار گرفته است.
در صورتی که فردی از کشور دیگری به حساب کاربری شما دسترسی پیدا کرده باشد، یا رمز عبور شما در یک نشت اطلاعاتی فاش شده باشد، بهترین کار این است که از تمامی دستگاههای متصل به حساب خود خارج شوید، رمز عبور حساب مایکروسافتتان را تغییر دهید و سپس از طریق دستگاههای مورد اعتمادتان و با استفاده از شبکه وایفای منزل یا محل کارتان مجدداً وارد شوید.
برای پیشگیری از وقوع چنین شرایطی، توصیه میشود که از یک رمز عبور یکسان برای چندین وبسایت استفاده نکنید و همواره از یک پسورد قوی که شامل اعداد و نمادها باشد، بهره ببرید. علاوه بر این، میتوانید از یک برنامه مدیریت رمز عبور برای تولید و ذخیره امن رمزهای عبورتان در یک مکان واحد استفاده کنید.