برنامه قطعی برق

اعلام جزئیات برنامه قطعی برق؛ زمان و محدوده خاموشی ها مشخص شد

مدیرکل مهندسی و راهبری شبکه برق کشور، با اعلام جزئیات دقیق برنامه قطعی برق، از اطلاع‌رسانی منظم و دقیق آن برای مشترکین خبر داد.

در حالی که قطعی برق در هفته‌های اخیر به یکی از دغدغه‌های اصلی مردم و صنایع کشور تبدیل شده است، حال طبق آخرین اخبار داخلی، رضا کفیلی، مدیر کل مهندسی و راهبری شبکه برق کشور وعده‌ای امیدوارکننده در خصوص کاهش زمان خاموشی‌ها ارائه داده است. به گفته وی، از امروز مورخ 20 اردیبهشت 1404 دیگر شاهد قطعی برق بیش از دو ساعت در هیچ نقطه‌ای از کشور نخواهیم بود و برنامه خاموشی‌ها به صورت بسیار منظم و دقیق اطلاع‌رسانی خواهد شد.

فهرست مطالب

برنامه قطعی برق در بخش‌های خانگی و صنعتی

برنامه قطعی برق

در پی انتقادات گسترده مردمی نسبت به عدم تطابق زمان‌بندی اعلام شده برای خاموشی‌ها با قطعی‌های واقعی برق و همچنین طولانی شدن زمان خاموشی‌ها، رضا کفیلی، مدیر کل مهندسی و راهبری شبکه برق کشور، به ارائه توضیحاتی در این خصوص پرداخت.

کفیلی در ابتدا به تشریح وضعیت قطعی برق در بخش‌های مختلف پرداخت و گفت: «در بخش صنعتی، قطعی برق به صورت زمان‌بندی‌های مشخص و با همکاری صنایع انجام می‌شود. ما پیشنهاد دادیم صنایع از ساعت 8 تا 24 همکاری کنند و 90 درصد بار مصرفی را کاهش دهند. این قطعی‌ها با اطلاع قبلی و اغلب بالاتر از دو ساعت انجام می‌شود.» وی در ادامه افزود: «در بخش کشاورزی نیز قطعی‌های برق 5 ساعته و مشخص است، به این صورت که دقیقا از 11 ظهر تا 4 بعد از ظهر باید همکاری وجود داشته باشد.»

برنامه قطعی برق

بیشتر بخوانید

این مدیر ارشد حوزه شبکه برق کشور در ادامه سخنان خود به موضوع قطعی برق در بخش خانگی و عمومی پرداخت و تاکید کرد: «در بخش خانگی و عمومی، قطعی‌ها به صورت دو ساعته به کل کشور ابلاغ شده است و تاکید شده که فیدرهای عمومی به هیچ عنوان بیشتر از دو ساعت نباشد. اما در روزهای گذشته، در برخی مواقع فیدری برای دو ساعت قطع شده و ثبت برق‌داری بوده که همان زمان حادثه‌ای برای آن فیدر اتفاق افتاده که منجر به طولانی شدن زمان قطعی برق شده است.»

مهندس کفیلی وعده داد که از شنبه دیگر قطعی برق بیش از دو ساعت نخواهیم داشت. از روز شنبه هم برنامه بسیار منظم اطلاع‌رسانی می‌شود و به هیچ عنوان بالای دو ساعت نخواهد بود، مگر اینکه حادثه غیرمترقبه‌ای رخ دهد.

ادارات به کنتور هوشمند مجهز شدند

کنتور هوشمند

به منظور مدیریت بهتر زمان‌بندی خاموشی‌ها و ایجاد ارتباط دوسویه بین مردم و مدیران توزیع برق، سامانه‌ای به نام «نور» راه‌اندازی شده است. کفیلی در این خصوص گفت: «برای مدیریت زمان، سامانه‌ای به نام نور راه‌اندازی شده که از شنبه راه ارتباطی دو طرفه بین مردم و مدیران توزیع است. در صورت مغایرت با برنامه، به شرکت‌های مربوطه تذکر داده می‌شود و رضایت‌مندی مردم نیز اخذ می‌شود.»

مدیریت مصرف برق در ادارات نیز از جمله مواردی است که مورد توجه قرار گرفته است. کفیلی در این خصوص گفت: «تمامی ادارات به کنتورهای هوشمند تجهیز شدند. برای ادارات دقیقاً در نظر گرفته شده که شما چه محدوده‌ای باید مصرف برق داشته باشند. بر اساس این، در صورتی که ادارات مدیریت مصرف را در نظر نگیرند، محدود می‌شوند.»

او در ادامه با اشاره به تغییر ساعت کاری ادارات، افزود: «با توجه به اینکه ساعت کاری ادارات از شنبه تغییر می‌کند، برآورد کردیم از ساعت 6 تا 13 که ادارات مشغول به فعالیت هستند، چه میزان مصرف معقولی داشته باشند و از ساعت یک به بعد چه میزان مصرف باید داشته باشند. آن را بر روی کنتورهای هوشمند تنظیم کردیم که به صورت خودکار محدود کرده و اجازه مصرف بیشتر را نمی‌دهد.»

زمان‌بندی قطعی برق بخش کشاورزی

زمان‌بندی قطعی برق بخش کشاورزی

مدیر کل مهندسی و راهبری شبکه برق کشور، ضمن تشریح جزئیات مربوط به برنامه زمان‌بندی قطعی برق صنایع و واحدهای کشاورزی، به ارائه راهکارهایی برای کاهش نارضایتی‌ها و بهبود مدیریت مصرف برق در این بخش‌ها پرداخت. کفیلی در ابتدا به تقسیم‌بندی صنایع به دو دسته مستقر در شهرک‌های صنعتی و خارج از شهرک‌های صنعتی اشاره کرد و گفت:

«صنایع برنامه زمانبندی مشخصی دارند. البته صنایع به دو دسته تقسیم می‌شوند: صنایع مستقر در شهرک‌های صنعتی و صنایع خارج از شهرک‌های صنعتی. در صورتی که صنایع خارج از شهرک با شرکت‌های توزیع ارتباط برقرار کرده و شناسایی شده باشند، به آنها اطلاع رسانی می‌شود.«

بیشتر بخوانید

وی افزود که اطلاع‌رسانی در خصوص قطعی برق بر اساس مصوبه‌ای که معمولاً دولت ارائه می‌دهد، انجام می‌شود. به گفته وی تا هفته گذشته، صنایع داخل شهرک‌ها یک روز در هفته و صنایع با مصرف بیش از ۲ مگاوات ۲۵ درصد کاهش مصرف در نظر گرفته شده بود. وی عنوان داشت که اگر قرار بر تغییر آن باشد، توسط شرکت‌های توزیع به صورت پیامکی اطلاع رسانی می‌شود.

آخرین وضعیت قطع برق دامداری‌ها و مرغداری‌ها

قطع برق دامداری‌ها و مرغداری‌ها

مدیرکل مهندسی و راهبری شبکه برق کشور در ادامه به مشکلات مربوط به قطعی برق دامداری‌ها و مرغداری‌ها پرداخت و گفت: «معمولاً مرغداری‌ها و دامداری‌ها در شهرک‌های صنعتی یا به عنوان صنایع خارج از شهرک‌ها باز در تیک‌های فیدرهای (منبع تغذیه برق) صنعتی حضور ندارند و معمولاً به صورت تک واحدی پراکنده هستند. این صنایع در فیدرهای دیگری قرار می‌گیرند و معمولاً برق این افراد زمانی قطع می‌شود که فیدر بر اثر حادثه‌ای قطع شده باشد و یا مشمول برنامه مدیریت مصرف شده باشند.»

وی این مساله را عامل ایجاد نارضایتی دانست و گفت: «به عنوان مثال، اگر این واحدها در دسته فیدر کشاورزی قرار گرفته باشند، بر اساس برنامه مدیریت مصرف به جای دو ساعت قطعی برق، ۵ ساعت قطعی برق خواهند داشت.»

کفیلی برای حل این مشکل، راهکاری را پیشنهاد داد: «در صورتی که این مساله را به شرکت‌های توزیع اطلاع‌رسانی کنند، جدا سازی صورت می‌گیرد و در دسته برنامه صنایع قرار می‌گیرند.» این راهکار به این واحدها امکان می‌دهد تا از برنامه زمانبندی قطعی برق صنایع مطلع شده و برای آن برنامه‌ریزی کنند. مدیرکل مهندسی و راهبری شبکه برق کشور در پایان به وضعیت قطعی برق در فیدرهای عمومی اشاره کرد و گفت: «در صورتی که فیدر عمومی باشد، طبق برنامه عمومی اطلاع‌رسانی صورت می‌گیرد.»

همچنین بخوانید