چین قصد دارد یک نیروگاه هسته‌ای شناور بر روی آب بسازد

چین قصد دارد یک نیروگاه هسته‌ای شناور بر روی آب بسازد

نیروگاه‌های هسته‌ای یکی از حساس‌ترین سازه‌های صنعتی در تمام جهان هستند و به دلیل شرایط خاصی دمایی و زیست محیطی، نمی‌توان آن‌ها را در هر مکانی تاسیس کرد. به همین دلیل دولت چین به فکر تاسیس نیروگاه هسته‌ای شناور بر روی آب افتاده است تا بتواند این محدودیت‌ها را از میان بردارد.

احتمالا می‌دانید که نیروگاه‌های هسته‌ای، دارای یک قسمت مرکزی با دمای بالا هستند که گرمای بسیار بالایی را تولید می‌کند. از این رو این نیروگاه‌ها را در مناطقی می‌سازند که نزدیک به آب، رودخانه، دریاچه و یا دریا باشد (حادثه‌ی تسونامی ژاپن را یادتان می‌آید؟) تا بتوانند آن‌ها‌ را با استفاده از این آب خنک کنند.

هرچند که تاسیس این سازه‌های داغ در چنین مکان‌هایی می‌تواند به محیط زیست آسیب بزند و باعث آلودگی گرمایی آب آن منطقه شود، اما راه دیگری وجود ندارد و برای خنک کردن راکتور اصلی باید از این متود قدیمی استفاده کرد.

دولت چین به‌تازگی ایده‌ای را مطرح کرده است و قصد دارد چندین نیروگاه‌ هسته‌ای جدید را بر روی آب دریا و به‌صورت شناور بسازد. به گزارش روزنامه‌ی چینی گلوبال تایمز (Global Times)، دولت چین با همکاری یک پیمانکار خصوصی قصد دارد حدود ۲۰ نیروگاه هسته‌ای جدید را به‌صورت شناور بر روی آب بسازد و این روزها در حال طی کردن مراحل تحقیق و تولید مقدماتی است.

چین قصد دارد یک نیروگاه هسته‌ای شناور بر روی آب بسازد

تشکیلات صنعتی کشتی سازی China Shipbuilding مسئولیت اجرای این پروژه را بر عهده دارد و آن‌طور که مسئولان آن گفته‌اند، قرار است تا پایان سال ۲۰۱۸ میلادی، این ۲۰ نیروگاه ساخته شده و وارد شبکه‌ی تامین برق منطقه بشوند. هدف اصلی دولت چین از تاسیس نیروگاه هسته‌ای به این روش، ابتدا این است که بتواند برای مناطق دور افتاده، جزیره‌های مسکونی کوچک دور از شهرهای بزرگ و سازه‌هایی نظیر دکل‌های برق در میان دریا، برق‌رسانی انجام دهد و آن‌ها را تحت پوش شبکه‌ی برق پایدار قرار دهد.

هدف بعدی نیز این است که نیروگاه‌‌های هسته‌ای را به دلیل حساسیت و ریسک بالای آن‌ها، از مناطق شهری دور کند و روند خنک‌‌سازی آن‌ها نیز با استفاده از آب دریا تامین شود. آقای لیو ژنگو (Liu Zhengguo) مدیر تشکیلات China Shipbuilding در گفتگو با روزنامه اعلام کرده است که روند ساخت این نیروگاه‌های هسته‌ای شناور بر مبنای علوم ثابت شده و با استفاده از تکنولوژی پیشرفته پیگیری شده و انجام خواهد شد.

نگرانی‌های انسانی و زیست محیطی درباره‌ی نیروگاه هسته‌ای شناور

البته تا به اینجای کار، بعد فنی و صنعتی این سازه‌های غول پیکر بررسی شده است؛ اما از منظر مهم‌تر که همان بحث حفاظت از محیط زیست می‌شود، دولت چین و این تشکیلات باید این اطمینان را به مسئولان محیط زیست و مردم منطقه (و حتی جهان) بدهند که تمام تلاششان را برای جلوگیری از آسیب رسیدن به دریا و اکوسیستم طبیعی منطقه انجام خواهند داد و آلودگی‌هایی نظیر آلودگی گرمایی آب و تشعشعات رادیو اکتیو پیش نیاید تا سلامت جانداران موجود در آب به خطر نیافتد.

یک جنبه‌ی مهم دیگر نیز که باید در ساخت نیروگاه هسته‌ای شناور در نظر گرفته شود، بحث ایمنی و ریسک بالای انفجار و حرکت این ساختمان است. مردم جهان و به‌خصوص ساکنان شرق آسیا هنوز حوادث تسونامی ژاپن و انفجار نیروگاه‌های هسته‌ای این کشور را فراموش نکرده‌اند و مطمئنا شناور بودن نیروگاه‌های چین، می‌تواند ریسک خطر را بالاتر ببرد و از این رو لازم است که اقدامات پیشرفته‌تری برای تمهیدات امنیتی آن‌ها صورت بگیرد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*