نسخه جدید کراس اور تمام برقی ژاپنیها یعنی تویوتا بی زد با نام وودلند – Toyota bZ Woodland با ظاهری متفاوت، ابعاد بزرگتر و قدرت بیشتر به میدان آمد که در ادامه با مشخصات فنی و شانس واردات آن به ایران همراه شما خواهیم بود.
شرکت تویوتا با رونمایی از تویوتا bZ وودلند مدل ۲۰۲۶، عضو جدید و ماجراجوتری را به خانواده در حال گسترش خودروهای تمام الکتریکی سری بی زد خود اضافه کرده است. این کراس اور الکتریکی سایز متوسط که به عنوان گزینهای آماده برای آفرود معرفی شده، نه تنها از نظر قدرت و قابلیتهای آفرود نسبت به مدل استاندارد bZ یعنی همان bZ4X ارتقا یافته، بلکه حاصل همکاری نزدیک و موفق تویوتا و سوبارو است و در واقع، نسخه تویوتا از مدل جدید سوبارو تریل سیکر محسوب میشود. تویوتا بی زد وودلند با بهرهگیری از سیستم چهار چرخ محرک استاندارد، قدرت ۳۷۵ اسب بخاری، برد پیمایشی قابل قبول و درگاه شارژ NACS تسلا، آمده است تا نظر علاقه مندان به خودروهای الکتریکی توانمند و مناسب برای فعالیتهای خارج از شهر را به خود جلب کند.
مشخصات فنی تویوتا bZ وودلند
شرکت سازنده، تویوتا bZ وودلند را نه فقط یک تیپ یا تریم، بلکه یک مدل مستقل و مجزا در خط تولید خودروهای الکتریکی خود میداند. این رویکرد، آن را پس از bZ4X و C-HR الکتریکی، به سومین محصول تمام الکتریکی تویوتا تبدیل میکند. همانطور که اشاره شد، این خودرو ارتباط تنگاتنگی با برند سوبارو دارد و اساسا نسخه تویوتا از مدل ۲۰۲۶ سوبارو تریل سیکر است. این همکاری، یادآور مشارکت موفق دو شرکت در توسعه خودروهای اسپرت تویوتا GR86 و سوبارو BRZ و همچنین کراس اوورهای الکتریکی تویوتا bZ4X و سوبارو سولترا است. تویوتا بی زد وودلند و سوبارو تریلسیکر بر روی پلتفرم مشترکی با bZ4X و سوبارو سولترا ساخته شدهاند، اما با تغییراتی مهم. این دو مدل جدید حدود ۱۵ سانتی متر طویلتر از bZ4X هستند و از موتورهای الکتریکی قدرتمندتری بهره میبرند.
تویوتا bZ وودلند به صورت استاندارد با سیستم انتقال قدرت تمام چرخ محرک (AWD) و دو موتور الکتریکی عرضه میشود که مجموعا قدرتی معادل ۳۷۵ اسب بخار تولید میکنند. این میزان قدرت، ۳۷ اسب بخار بیشتر از نسخه چهار چرخ محرک استاندارد bZ4X است و نویدبخش عملکردی چالاکتر برای این کراس اور ماجراجو است. اگرچه تویوتا هنوز به طور رسمی زمان شتاب صفر تا صد کیلومتر بر ساعت تویوتا bZ وودلند را اعلام نکرده، اما همتای آن یعنی سوبارو تریل سیکر، این شتاب را در ۴.۴ ثانیه ثبت میکند که آن را به سریعترین سوباروی تاریخ تبدیل کرده است و بنابراین میتوان انتظار عملکردی مشابه را از وودلند نیز داشت.
باتری مورد استفاده در تویوتا bZ WoodLand، پکیج باتری بزرگتر تویوتا با ظرفیت اسمی ۷۴.۷ کیلو وات ساعت است که ظرفیت قابل استفاده آن حدود ۶۷ کیلو وات ساعت تخمین زده میشود. با یک بار شارژ کامل، این خودرو قادر است مسافتی تا حدود ۴۱۸ کیلومتر را طی کند. این برد پیمایشی اگرچه اندکی کمتر از برخی تیپهای استاندارد bZ4X AWD است، اما برای یک کراس اور تمام برقی با این سطح از قدرت و قابلیتهای آفرود، همچنان رقابتی محسوب میشود.
یکی از مهمترین ویژگیهای تویوتا bZ وودلند، تجهیز استاندارد آن به درگاه شارژ NACS یا همان درگاه تسلا است. این قابلیت، دسترسی به شبکه گسترده و قابل اعتماد سوپر شارژرهای تسلا را برای مالکان فراهم میکند. با استفاده از این شارژرهای سریع DC، میتوان باتری خودرو را در حدود ۳۰ دقیقه از ۱۰ درصد به ۸۰ درصد شارژ کرد. همچنین، یک شارژر داخلی ۱۱ کیلو واتی نیز برای شارژ با اتصالات سطح ۲ در منزل یا ایستگاههای عمومی در نظر گرفته شده است. ظرفیت بکسل این خودرو نیز تا حدود ۱۵۸۸ کیلوگرم اعلام شده که مشابه مدل کوتاهتر bZ4X است، هرچند بارهای سنگین به طور قابل توجهی بر برد پیمایشی تاثیر خواهند گذاشت.
طراحی ظاهری
اگرچه تویوتا bZ وودلند و سوبارو تریل سیکر از نظر فنی و پلتفرم بسیار به هم شبیهاند، اما تویوتا با اعمال زبان طراحی Hammerhead خود در نمای جلو، چهرهای کاملا متمایز و امضای نوری خاصی را برای وودلند ایجاد کرده است. سایر بخشهای طراحی مانند گلگیرهای تیره، ریلهای سقفی متقاطع و خطوط مواج بدنه، همپوشانی زیادی با تریل سیکر دارند.
در مقایسه با مدل استاندارد bZ4X، وودلند به جای قوس چرخهای همرنگ بدنه، از پوششهای پلاستیکی مشکی بهره میبرد که ظاهر مقاومتری به آن بخشیده است. چراغهای عقب نیز بازطراحی شده و صافتر به نظر میرسند. شیشه کناری عقب بزرگتر، نشان دهنده افزایش طول خودرو نسبت به bZ4X استاندارد است. ارتفاع خودرو از سطح زمین حدود ۲۱ سانتی متر است که با یک افزایش جزئی نسبت به bZ4X، به همراه رینگهای ۱۸ اینچی با قابلیت نصب کاورهای آیرودینامیکی جداشونده و امکان سفارش تایرهای AT، به بهبود قابلیتهای آفرود سبک آن کمک میکند.
طراحی داخلی، کابین و داشبورد
فضای داخلی و کابین و داشبورد تویوتا bZ وودلند شباهت زیادی به سایر مدلهای الکتریکی سری bZ تویوتا، به خصوص bZ4X دارد. این به معنای طراحی داشبورد ساده و مدرن، با کلاستر دیجیتال نصب شده در ارتفاع بالا و یک نمایشگر لمسی بزرگ 14 اینچی برای مولتی مدیا است. تمامی مدلها به صورت استاندارد به گرمکن صندلیهای جلو، صندلی راننده با قابلیت تنظیم برقی و امکان انتخاب بین پوشش داخلی مشکی یا قهوهای مجهز هستند. کنسول مرکزی میزبان یک انتخابگر دنده چرخان و دو شارژر وایرلس برای تلفن همراه است.
- تویوتا bZ 2026 معرفی شد؛ بازگشت قدرتمند bZ4X با نام جدید، برد بیشتر و شتاب بهتر
- تویوتا bZ4X 615 Max ؛ مشخصات فنی، آپشن ها و قیمت
- تویوتا bZ4X مدل 2025 معرفی شد
- دو خودرو برقی تویوتا bZ3 و bZ4X توسط شرکت برساوش به ایران وارد میشود
یکی از مزایای افزایش طول تویوتا بی زد وودلند، افزایش فضای بار آن است. این خودرو با صندلیهای عقب در حالت عادی، حدود ۸۵۰ لیتر فضای بار ارائه میدهد که کمی بیشتر از bZ4X استاندارد است و آن را به گزینهای کاربردیتر برای خانوادهها تبدیل میکند. برای مشتریانی که به دنبال امکانات بیشتر هستند، پکیج پریمیوم نیز قابل سفارش است که شامل سیستم صوتی JBL با ۹ بلندگو، سقف پانورامیک شیشهای، آینه دید عقب دیجیتال، سردکن صندلیهای جلوی و حافظه برای صندلی راننده میشود. یک رنگ جدید با نام سنگی نیز به لیست رنگهای قابل سفارش برای تویوتا bZ وودلند اضافه شده است.
قیمت تویوتا bZ وودلند و شانس حضور در ایران
تویوتا هنوز قیمت رسمی تویوتا bZ وودلند مدل ۲۰۲۶ را اعلام نکرده است. با این حال، انتظار میرود این خودرو در اوایل سال 2026 وارد نمایندگیهای آمریکا شود. از آنجایی که این مدل تنها در یک تیپ با تجهیزات کامل عرضه میشود، پیشبینی میشود قیمت پایه آن کمی بالاتر از سوبارو تریل سیکر باشد و بنابراین، میتوان انتظار داشت که قیمت تویوتا بی زد وودلند از حدود 50 هزار دلار آغاز شود. با این تفاسیر، واردات تویوتا bZ وودلند به ایران واقعا پیچ و خمهای زیادی دارد و همچنین به دلیل استفاده از درگاههای شارژ رایج در آمریکا، حضور این خودرو در ایران فعلا دور از تصور است.
در نهایت باید گفت که تویوتا bZ WoodLand به عنوان یک پیشنهاد قدرتمند، مقاوم و کمی بزرگتر در خط تولید خودروهای الکتریکی تویوتا، با بهرهگیری از همکاری موفق با سوبارو، به دنبال جلب نظر خریدارانی است که به دنبال ماجراجویی بیشتر با یک خودروی الکتریکی هستند. این خودرو با وجود قیمت احتمالی بالاتر، با ارائه ترکیبی از عملکرد، قابلیتهای آفرود سبک و فناوریهای مدرن، پتانسیل موفقیت در بازار رقابتی کراس اوورهای تمام برقی را داراست.