بازی موبایل پوکمون گو

هشدار ESET: طرفداران بازی موبایل پوکمون گو مراقب این بدافزارهای امنیتی باشند

از گذشته تا به حال شاهد این موضوع بوده‌ایم که بعد از عرضه‌ی یک عنوان موفق نظیر بازی کلش آو کلنز، ده‌ها نسخه‌های تقلبی و مشابه آن بازی ساخته می‌شود و نرم افزارهای جانبی زیادی شامل راهنما و اطلاعات بیشتر از آن عنوان در فروشگاه‌های نرم افزاری قرار می‌گیرند؛ بنابراین طبیعی است که برای بازی موبایل پوکمون گو هم این اتفاق رخ دهد.

در حالی که کمی بیشتر از یک هفته از زمان عرضه‌ی بازی موبایل پوکمون گو (Pokémon Go) به‌صورت رسمی می‌گذرد، اما ده‌ها و شاید صدها اپلیکیشن و بازی مشابه از روی این عنوان موفق اثر توسعه دهندگان نیانتیک وارد بازار شده است. بااینکه تعدادی از این بازی‌ها تنها دارای شباهت ظاهری با محیط پوکمون Go هستند و اکثر اپلیکیشن‌های راهنما و اطلاعات بازی نیز بدون هیچ مشکل امنیتی و به‌صورت کاملا امن و معتبر مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما این موضوع برای تمام این عناوین صدق نمی‌کند.

به‌تازگی مشخص شده است که تعدادی از این اپلیکیشن‌ها توسط افراد سودجویی ساخته و در فروشگاه‌های نرم افزاری مختلف قرار گرفته است. حتی تعدادی از این نرم افزارها بعد از نصب شدن بر روی دیوایس کاربر، یک راه پشتی برای هکر ایجاد می‌کنند تا او بتواند وارد دیوایس شده و اطلاعات حساس کاربران را به سرقت ببرد. از آنجا که تعدادی از این نرم افزارها نیز به‌صورت رسمی و در فروشگاه گوگل پلی قرار گرفته‌اند، بنابراین لزوم شناخت آنها و جلوگیری از دانلودشان توسط کاربران به‌شدت احساس می‌شود.

کمپانی امنیتی ESET که همه‌ی شما عزیزان گجت نیوزی آنها را به خاطر نرم افزارها و سرویس‌های آنتی ویروس محبوبشان یعنی NOD32 می‌شناسید، به‌تازگی گزارش جدیدی منتشر کرده است و در این گزارش، چند نرم افزار که با هدف سودجویی و سرقت اطلاعات از طرفداران بازی موبایل پوکمون گو توسعه یافته و در گوگل پلی قرار گرفته‌اند را مشخص کرده است که ما نیز در این مطلب قصد داریم آنها را معرفی کنیم تا شما به دام توسعه دهندگان پلید آنها نیافتید.

هشدار ESET: طرفداران بازی موبایل پوکمون گو مراقب این بدافزارهای امنیتی باشند

اولین مورد نرم افزار Pokémon Go Ultimate است که متاسفانه بین کاربران زیادی هم رواج پیدا کرده است. بلافاصله بعد از ورود به این نرم افزار، دیوایس اندرویدی مورد نظر قفل شده و صفحه بر روی یک تصویر ثابت از محیط بازی موبایل پوکمون گو فریز می‌شود. کاربر حتی با ریستارت کردن نیز نمی‌تواند این صفحه را از بین ببرد و به دلیل اینکه این نرم افزار خود را از محیط پنجره‌های سیستم عامل هم خارج می‌کند، نیاز است که باتری دیوایس به‌طور کامل درآورده شود و دوباره قرار داده شود تا دیوایس از حالت فریز خارج شود.

اما حتی این اقدام هم نمی‌تواند که اپلیکیشن Pokémon Go Ultimate را از عمل باز دارد و در واقع این نرم افزار به‌صورت فعال در پس زمینه‌ی سیستم عامل به فعالیت خود ادامه می‌دهد و بر روی تبلیغات سایت‌های غیراخلاقی کلیک می‌کند. از این راه علاوه بر اینکه حجم اینترنت کاربر در حال مصرف شدن است و هکر از این طریق به درآمد هنگفتی می‌رسد، ممکن است که دیوایس مربوطه در لیست سیاه قرار بگیرد و عملکردهای متفاوتی نیز به‌صورت ناخودآگاه بر روی آن دیوایس اجرا شود.

لوکاس استفانکو (Lukáš Štefanko) که از متخصصان امنیتی ESET به شمار می‌رود، درباره‌ی این نرم افزار گفته است که برای اولین بار بر روی فروشگاه گوگل پلی چنین اپلیکیشنی با این عملکرد مشاهده شده است و قبلا از اینکه متخصصان گوگل آن را به‌طور کامل از روی فروشگاه حذف کنند، چیزی در حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر آن را از طریق این فروشگاه دانلود کرده بودند و احتمالا تعداد بسیار بیشتری هم از طریق سایت‌ها و منابع غیررسمی به این نرم افزار دسترسی پیدا کرده بودند؛ از آنجا این نرم افزار خراب‌کار هنوز هم بر روی تعدادی از منابع اینترنتی قرار دارد، ممکن است که شما نیز آن را به‌صورت اتفاقی نصب کرده باشید. در این صورت لازم است که به قسمت مدیریت اپلیکیشن‌های سیستم عامل خود بروید و نرم افزار PI Network را به‌صورت دستی از روی دیوایستان حذف کنید. توصیه می‌شود که بعد از این کار، یک بار دیگر هم دیوایس خود را ریستارت کنید.

کاربران بازی موبایل پوکمون گو ؛ یک طعمه‌ی عالی برای هکرها و سودجویان

بازی موبایل پوکمون گو

دو نرم افزار بعدی هم عناوین Guide & Cheats for Pokémon Go و Install Pokemongo هستند که از طریق فریب کاربران، آنها را به پرداخت مبالغی برای آیتم های ویژه وادار می‌کرده‌اند. به این دسته از کاربران گفته شده است که از طریق پرداخت مبالغ مختلف، می‌توانند تا سقف ۹۹۹ هزار و ۹۹۹ عدد Pokéballs و یا Lucky Eggs دریافت کنند؛ به همین دلیل بسیاری از کاربرانی که قصد پیشرفت سریع در بازی پوکمون گو را داشته‌اند، به دام این افراد افتاده‌اند و در نهایت، هم یک نرم افزار مشکوک را بر روی دیوایس خود نصب کرده‌اند و هم به ازای مبلغی که پرداخت کرده‌اند، هیچ آیتمی دریافت نکرده‌اند!

طبق آمار ارائه شده از سوی ESET این دو نرم افزار توانسته‌اند در حدود ۵۰ هزار تا ۱۰۰ هزار کاربر را به دام خود بکشانند و البته این آماری است که تنها در فروشگاه گوگل پلی و قبلی از حذف آنها از این فروشگاه رسمی ثبت شده است. مطمئنا هزاران نفر دیگر نیز از طریق فروشگاه‌های محلی و یا منابع متفرقه اقدام به نصب آنها کرده‌اند.

بنابراین تمام شما کاربران عزیز گجت نیوز که احتمالا از این بازی لذت برده‌اید و تمایل به پیشرفت سریع‌تر دارید، باید بدانید که نصب این‌گونه اپلیکیشن‌های مشکوک به هیچ وجه نمی‌تواند کمکی به شما داشته باشد و به جز سرقت اطلاعات شخصی و هدر رفتن سرما‌یه‌‌تان، هیچ آینده‌ی دیگری در انتظارتان نیست. برای جلوگیری از این مشکل کافی است که به هیچ وجه فریب نرم افزارهایی که برای دریافت آیتم‌های ویژه و بی‌نهایت در بازی موبایل پوکمون گو وعده می‌دهند را نخورید و اگر هم می‌خواهید پولی خرج کنید، تنها از طریق فروشگاه رسمی داخل خود بازی اقدام کنید.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*