لامبورگینی ترزو میلنیو (Lamborghini Terzo Millennio)، ابر خودروی الکتریکی لامبورگینی معرفی شد. در ادامه ضمن معرفی این خودرو تصاویر آن را نیز تماشا خواهیم کرد.
خودروی مفهومی ترزو میلنیو، بخش کوچکی از برنامههای جاهطلبانه لامبورگینی با اهداف و ایدههای بزرگ برای آینده است. علاقهمندان، مفاهیم پیچیده را نباید تنها در ظاهر خودرو جستجو کنند چرا که این اتومبیل الکتریکی به پروژه خاص ایتالیاییها و MIT مربوط میشود. شاید بتوان این خودرو را جسورترین و بزرگترین ایدهای در نظر گرفت که مهندسان کمبریج و سانتاگاتا بولونیزه توانایی ایجاد آن در ذهن خلاق خود را دارند.
در حال حاضر، لامبورگینی در یک تقاطع قرار گرفته است. صنعت خودرو به سوی الکتریکی شدن محصولات در حرکت بوده و حداقل، خودروهای هیبریدی جایگزین محصولات قبلی هستند. این روزها حتی از رانندگی رباتها نیز صحبت میشود. لامبورگینی چه برنامهای در این مورد دارد؟ هرچند، شکی نیست که مشتریان این برند ایتالیایی نظر خاص خود را دارند. به عقیده الساندرو فارمشی (Alessandro Farmeschi)، مدیر عملیاتی لامبورگینی در آمریکا، “معمولا کسی خودروهای اسپورت را برای رانده شدن توسط کامپیوترها خریداری نمیکند.” مائوریتسیو رجیانی (Maurizio Reggiani)، رییس بخش تحقیق و توسعه شرکت اینگونه ادامه میدهد: “اگر شما از یکی از مشتریان ما بپرسید که نیازی به شوفر دارند یا نه، پاسخ آنها منفی خواهد بود.”
این موضوع در رابطه با منبع تامین نیروی خودرو نیز صدق میکند:
برای مشتریان ما، تعداد سیلندرها همانند اسب بخار، اهمیت بسیار زیادی دارد.
البته بر خلاف آنچه تصور میکنید، مشتریان لامبورگینی وجود تکنولوژی در اتومبیلهای خود را دوست دارند؛ اما نه فناوری خاصی که آنها را از لذت رانندگی محروم کند.
پیدا کردن نقطه تعادل میان این موارد کمی سخت است. با این حال، خودروهای این شرکت بزرگ همواره با هدف پشت سر گذاشتن تمام رقبا طراحی میشوند. به گفته رجیانی، لامبورگینی ترزو میلنیو که میتوان نام آن را «لامبورگینی هزاره سوم» ترجمه کرد، واقعا در حکم جعبهای است که سازندگان میخواهند همه چیزهای مورد نیاز را در آن قرار دهند. اما ظاهر این جعبه چگونه است؟
پیش از هر چیز، علی رغم وجود طراحی مفهومی، عجیب و خاص لامبورگینی ترزو میلنیو ، ما با یک «لامبورگینی» رو به رو هستیم؛ خصوصا زمانی که از بخش کناری به آن نگاه میکنید. حال کافیست کمی در طراحی این خودرو دقیقتر شده و حفرههای آیرودینامیکی آن را که احتمالا سبب خجالتزده شدن طراحان فورد جی تی خواهد شد را ببینید.
بخش جلویی، یکی دیگر از نقاط قوت در طراحی خودروی جدید لامبورگینی است؛ جایی که شیشه تا نزدیکی آرم خودرو امتداد پیدا کرده و شکافهای نورانی سفید، از روی آوردن ایتالیاییها به الکتریکی شدن سخن میگویند. به این موارد، چرخهای نارنجی خودرو را نیز اضافه کنید تا ما با محصولی خاص رو به رو باشیم. به گفته رییس بخش طراحی لامبورگینی، “Mitja Borkert” که سال گذشته از پورشه به این کمپانی بزرگ پیوست، “خودرو باید فاکتور WOW (واو) داشته باشد، در غیر این صورت ما شکست خوردهایم.” در حقیقت، سازندگان باز هم مثل محصولات قبلی قصد شگفتزده کردن علاقهمندان را دارند.
اما شاید بیش از طراحی لامبورگینی ترزو میلنیو ، همکاری با پروفسورهای MIT و دانشآموزان آنها برای پیدا کردن راه استفاده از ابرخازنها به گونهای که به صورت همزمان، انرژی را دریافت و آزاد کنند، اهمیت دارد. به علاوه، آنها در حال مطالعه روشهای هستند که بتوان از نانوتیوبهای فیبر کربنی به گونهای در ساخت بدنه خودرو استفاده کرد که نقش باتریهای لیتیوم یونی امروزی را ایفا کنند.
در حال حاضر، ایدههای جاهطلبانه دیگری همچون اضافه کردن قابلیت خودترمیمی به ساختار نانوتیوبهای فیبر کربنی نیز مطرح میشود که شاید عملی کردن آنها کار چندان آسانی نباشد.
به گفته لامبورگینی، این قرارداد که سه سال طول خواهد کشید، سالانه 200 هزار یورو برای آنها هزینه دارد. سازندگان امیدوارند موضوع مواد مورد استفاده در ساخت خودرو را سال اول، ایجاد ساختاری برای ذخیره و آزادسازی انرژی را طی سال دوم و ساخت آن با یک مدل سهبعدی را در سال پایانی حل و فصل کنند.
با اینکه ما با یک خودروی الکتریکی از سوی لامبورگینی رو به رو خواهیم بود، اما رجیانی تاکید کرده این موضوع روی تعداد سیلندرها تاثیرگذار نخواهد بود! به عقیده او، اگر روزی یک لامبورگینی هیبریدی توسط این شرکت معرفی شود، آنها باز هم از موتورهای V یا W شکل استفاده خواهند کرد.
اگرچه این امری بسیار دشوار است، ولی ما برای آن زندگی میکنیم!