شرکت اچ تی سی که متاسفانه سالها است به سرعت در حال از دست دادن سهم بازار موبایل است، روزگاری در دنیای گوشی های هوشمند پادشاهی میکرد. شرکت اچ تی سی در خیلی از زمینهها اولین بوده که در این مطلب به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
اچ تی سی نمونه بارز شرکتی است که در طول حیاتش، پستیها و بلندیهای زیادی را تجربه کرده است. این شرکت در سال 1997 تاسیس شد و از همان ابتدا در زمره اصلیترین توسعهدهندگان تکنولوژیهای مربوط به گوشی های هوشمند قرار گرفت. شرکت اچ تی سی اگرچه شروع بسیار خوبی داشت، اما متاسفانه نتوانست حرکت رو به جلویش را حفظ کند و به همین دلیل رقابت را به سایر شرکتها واگذار کرد.
اوج موفقیت این شرکت در سال 2011 رقم خورد و از آن زمان به بعد شاهد از دست رفتن سهم بازار و همچنین میزان سوددهی شرکت اچ تی سی هستیم. در واقع این شرکت مدتها است فکر سوددهی را از سر بیرون کرده و در تلاش است تا ضرردهی را به حداقل برساند!
تجزیه شرکت اچ تی سی
این وضعیت سبب شد شرکت اچ تی سی در سال 2017، بخش تحقیق و توسعه خود را به گوگل بفروشد. این شرکت تایوانی همچنین تصمیم دارد نزدیک به هزار و پانصد موقعیت شغلی را کاهش بدهد که برابر بیست درصد کل نیروی کار آن است. در ادامه به 5 حقیقت درباره شرکت اچ تی سی اشاره خواهیم کرد.
ابتدا برای سایرین گوشی میساخت
این شرکت پیش از آغاز طراحی و ساخت گوشی هوشمند تحت برند خود، برای دیگر شرکتها گجت میساخت و آن سازندگان محصولات ساخته شده به دست این کمپانی تایوانی را تحت برند خودشان به فروش میرساندند. به عنوان نمونه میتوان به HP iPAQ Pocket PC و Palm Treo 650 اشاره کرد که نخستین دستگاه قدرت گرفته از PalmOS به شمار میرود.
سپس نوبت به Wallaby رسید که اولین گوشی ساخته شده به دست اچ تی سی محسوب میشود. جالب اینجاست که این محصول در سراسر دنیا به نامهای مختلفی همچون O2 XDA ،T-Mobile MDA ،Dopod 686 ،Siemens SX56 و Qtek 1010 به فروش رسید!
همچنین بخوانید:
اگرچه سالها است گوشی های هوشمند اچ تی سی روانه بازار میشوند، اما این شرکت هنوز نیز هر از چند گاه برای دیگر شرکتها محصولاتی الکترونیکی میسازد. این شرکت ارتباط بسیار خوبی با گوگل داشته و برخی از گوشی های هوشمند بسیار قدرتمند اخیر آن همچون پیکسل، پیکسل ایکس ال و پیکسل 2 را ساخته است که از قدرت آن در زمینه ساخت دستگاههای الکترونیکی هوشمند خبر میدهد.
اولین گوشی اندرویدی، ویندوزی و 4G را ارائه کرد
اگرچه این شرکت امروز پشت سر بسیاری از گوشیسازان تازه کار قرار گرفته است، اما روزگاری از برترین شرکتها نیز در دنیای موبایل چند قدم جلوتر قرار داشت. به عنوان نمونه افتخار ساخت اولین گوشی هوشمند اندرویدی در سال 2008 نصیب شرکت اچ تی سی شد. اچ تی سی دریم به سرعت به محبوبیت زیادی رسید و در سال اول عرضه، نزدیک به یک میلیون دستگاه از آن فروخته شد.
این شرکت افتخار ساخت اولین گوشی مجهز به ویندوز فون را نیز در کارنامه دارد. اچ تی سی کنری (HTC Canary) در سال 2002 عرضه شد و در بازارهای اروپا و چین به فروش رسید. شرکت اچ تی سی موفق شد اولین گوشی ویندوز موبایل دارای پشتیبانی از شبکه 3G را در سال 2006 با نام MTeoR تولید کند. متاسفانه ویندوز موبایل نیز سرنوشتی همچون وضعیت کنونی اچ تی سی پیدا کرد و از گردونه رقابت حذف شد.
در سال 2010، شرکت اچ تی سی گوشی Evo 4G را تحت اپراتور Sprint، به عنوان اولین گوشی 4G در بازارهای سرتاسر آمریکا، به فروش رساند. در مقایسه با گوشی های هوشمند امروزی، این گوشی ظاهر زشتی دارد، اما در زمان عرضه محبوبیت بسیار زیادی داشت و طی هفته اول عرضه، صد و پنجاه هزار دستگاه از آن به فروش رسید.
اولین پوسته (سفارشی) اندروید را توسعه داد
شرکت اچ تی سی برای نخستین مرتبه، از پوسته سفارشیسازی شده خود در سیستم عامل اندروید استفاده کرد. رابط کاربری اختصاصی آن سنس نام داشت و برای اولین بار در گوشی اچ تی سی هیرو به کار رفت. از آن زمان به بعد، سایر شرکتها نیز این رفتار را دنبال کرده و بعد از دریافت اندروید اصطلاحا خام، آن را ابتدا دستکاری کرده و سپس در محصولاتشان به کار میبرند.
تا مدتها اچ تی سی سنس انتخاب اول طرفداران اندروید بود، چرا که قابلیتهای کاربردی و زیباییهای بصری آن در اندروید خام یافت نمیشد. میتوان به جرات گفت برخی از امکانات اضافه شده در نسخههای آتی اندروید از سال 2009 به بعد، از رابط سنس شرکت اچ تی سی الگو گرفته شده بودند.
یکی از بزرگترین شرکتهای فعال در آمریکا بود
در سال 2011 شرکت اچ تی سی یک چهارم بازار موبایل آمریکا را در دست داشت، به طوری که 5.7 میلیون دستگاه طی سه ماه عرضه کرد. این میزان در مقایسه با صادرات گوشی هوشمند سامسونگ در همان بازه زمانی 800 هزار دستگاه بیشتر بود. در آن زمان، اپل محبوبیت کنونی را در بازار موبایل نداشت و با فروش 4.6 میلیون آیفون در رتبه سوم قرار گرفته بود.
در همان بازه زمانی که شرکت اچ تی سی بهترین وضعیت خود در طول حیاتش تا امروز را تجربه کرد، به عنوان چهارمین گوشیساز بزرگ دنیا شناخته میشد و پشت سر سامسونگ، اپل و نوکیا قرار داشت. رشد این شرکت در سال 2011 در مقایسه با سال گذشته آن، 115 درصد برآورد شده بود! اچ تی سی ده درصد سهم بازار موبایل دنیا را در زمان اوج فعالیتش در اختیار داشت.
شرکت اچ تی سی در 2011، توسط GSMA به عنوان بهترین سازنده دستگاه (Device) سال انتخاب شد. در حالی که آینده برای این کمپانی بسیار روشن به نظر میرسید، هیچ چیز طبق برنامه پیش نرفت. این شرکت امروز حتی بین ده سازنده گوشی برتر دنیا نیز قرار ندارد. اگر وضعیت به همین شیوه پیش برود، اچ تی سی به زودی مجبور خواهد شد به طور کامل از دنیای موبایل خداحافظی کند.
خلاقتر از چیزی است که تصور میکنید
وضعیت بد شرکت اچ تی سی سبب نخواهد شد پیشتازی آن در تکنولوژی در سالهای نه چندان دور را از یاد ببریم. اچ تی سی در سال 2010، جلوتر از سامسونگ و مایکروسافت، در رده سی و یکم شرکتهای پیشتاز دارای سرعت رشد بالا در حوزه فناوری، قرار داشت.
همانطور که گفتیم، این شرکت تایوانی در خیلی از زمینهها اولین محسوب میشود. به عنوان نمونه، اولین دوربین موبایل دوگانه به دست این شرکت در سال 2014، درون گوشی اچ تی سی وان ام 8، به کار رفت. ماژول دوربین این محصول از یک سنسور 4 مگاپیکسلی و یک سنسور 2 مگاپیکسلی تشکیل شده بود و میتوانست افکت بوکه را برای عکاسی پرتره اعمال کند.
فعالیت این شرکت فقط به گوشی هوشمند ختم نمیشود. به عنوان نمونه، امروز بهترین و قدرتمندترین هدست واقعیت مجازی محصول اچ تی سی است. اچ تی سی وایو را میتوان به جرات در دستهبندی واقعیت مجازی، بالای دست تمامی گجتهای پوشیدنی دانست.