تگرا X1 معرفی شد : به قدرتمندترین چیپست موبایل انویدیا سلام کنید

انویدیا امروز از جدیدترین و قدرتمندترین چیپست موبایل خود موسوم به تگرا X1 رونمایی کرد. این چیپست به ادعای انویدیا دو برابر قدرتمندتر از چیپست های تگرا K1 است.انویدیا می‌خواهد قلب کارت گرافیک‌های پی‌سی خود را به دنیای موبایل بیاورد و اعتقاد دارد چیپستی تولید کرده که کیفیت و قدرت یک کنسول اکس‌باکس وان را در اسمارت فون شما به ارمغان می‌آورد.

جن هوانگ، رییس کمپانی انویدیا امروز در مراسمی در نمایشگاه CES 2015 از نسل جدید خانواده چیپست های تگرا پرده برداری کرد.

nvidia-tegra-x1-1

این چیپست با نام تگرا X1 پیشرفته‌ترین معماری کارت گرافیک های انویدیا یعنی مکسول را دراختیار گرفته و 256 هسته پردازش گرافیکی و هشت هسته محاسبات مرکزی CPU را در خود جای داده است.

این اعداد چه معنایی می‌توانند داشته باشند؟ به نقل از هوانگ، نتیجه همنشینی این هسته‌ها با معماری مکسول خلق یک محیط کاری پیشرفته خواهد بود که در عین افزایش خارق العاده قدرت، در مصرف انرژی نیز بهینه سازی می‌شود و تجربه یک کنسول بازی و کارت گرافیک گیمینگ پی‌سی را به دستگاه‌های موبایل دستی می‌آورد.

همچنین به گفته انویدیا این چیپست قادر است ویدیوهای 4K را در فرکانس 60 هرتز پخش کند و اولین چیپ موبایلی است که توان عملیاتی 1 ترافلاپ را خواهد داشت.

انویدیا سال گذشته نیز معماری کپلر را در قالب چیپست های تگرا K1 به دستگاه‌هایی چون انویدیا شیلد و انواع تبلت ها و خودروها اضافه کرده بود.

هوانگ چیپست تگرا X1 را رسما اولین “سوپرچیپ موبایل” می‌خواند و از قدرت دو برابری آن نسبت به تگرا K1 می‌گوید. وی می‌افزاید که این چیپ قادر است تمامی برنامه‌های متکی به مکسول را اجرا کند که شامل تمامی بازی‌های بالارده گیمینگ و کنسول‌های خانگی می‌شود.

برای نمایش قدرت این چیپست، انویدیا در مراسم یک ویدیوی Elemental ساخته شده با استفاده از Unreal Engine 4 را به شکل زنده رندر کرد.

انویدیا حالا بازار کارت گرافیک‌های پی‌سی را با گرافیک‌های جی‌فورس خود در اختیار گرفته و رقبایی چون ای‌ام‌دی را به سمت تأمین نیازهای کنسول‌های خانگی روانه کرده است. تجربه نشان داده که سرمایه گذاری بر روی پی‌سی می‌تواند سود بیشتری را نسبت به کنسول‌های خانگی به همراه داشته باشد و حالا انویدیا می‌خواهد بازار گیمینگ موبایل را نیز به تصاحب خود در بیاورد.

اما اگر انویدیا در دنیای کارت گرافیک‌های پی‌سی می‌تواند رقبای خود را کنار بزند، در دنیای چیپست های موبایل رقبای سابقه‌دار و قدرتمندتری حضور دارند. کوالکام بزرگ‌ترین تأمین کننده چیپست های موبایل به عنوان غول آخر این بازی شناخته می‌شود که اگر تمامی رقبا نیز کنار گذاشته شوند، همچنان باید با آن دست و پنجه نرم کند.

اما هم انویدیا و هم کوالکام به خوبی دریافته‌اند که رقابت آن‌ها تنها در بخش گوشی و تبلت باقی نمی‌ماند و به حوزه‌های دیگر چون اتومبیل‌ها نیز کشیده می‌شود. نقطه ای که هر دو تازه کار هستند و فضا برای رقابت بسیار…

منبع : slashgear