Excoino
این زیردریایی هسته ای با تنها 4 کیلو اورانیوم غنی شده 30 سال بدون سوخت‌گیری حرکت می‌کند - 1

این زیردریایی هسته ای با تنها 4 کیلو اورانیوم غنی شده 30 سال بدون سوخت‌گیری حرکت می‌کند

سوخت زیردریایی هسته ای از اورانیوم غنی شده بوده و می‌تواند انرژی لازم برای حرکت بدون نیاز به سوخت‌گیری مجدد را برای مدت زمان 30 سال فراهم کند.

زیردریایی هسته‌ای یکی از انواع زیردریایی‌هایی بوده که از نیروی پیشران هسته‌ای برای حرکت استفاده می‌کند. معمولا زیردریایی‌های هسته‌ای مجهز به موشک‌های بالستیک و کروز با کلاهک‌های هسته‌ای هستند که می‌توان آن را یکی از مهم‌ترین ابزارهای بازدارندگی هسته‌ای به حساب آورد. در این بخش خبری از گجت نیوز همراه ما باشید تا نگاهی به سوخت هسته‌ای این نوع از زیردریایی‌ها داشته باشیم.

سوخت زیردریایی هسته‌ای

نکته‌ای که باید درباره زیردریایی هسته‌ای مدنظر قرار دهید، نوع سوخت آن است. در حقیقت این نوع زیردریایی فقط با 4 کیلوگرم اورانیوم غنی شده می‌تواند برای مدت زمان 30 سال در آب حرکت کند.

شاید باورکردنی نباشد، اما با این میزان از اورانیوم غنی‌سازی شده دیگر نیازی به سوخت‌گیری مجدد در بازه زمانی 30 سال نخواهد بود. اگر بخواهیم کمی دقیق‌تر بیان کنیم، باید گفت بیشتر از 24 میلیون کیلووات ساعت انرژی در یک هسته کوچک قرار گرفته و می‌تواند چنین ویژگی حیرت‌انگیزی ارائه کند.

قطعا زیردریایی‌های هسته‌ای را باید نمونه‌ای بی‌نظیر از بهره‌وری انرژی و دانش مهندسی در ساخت چنین زیر دریایی‌هایی دانست که می‌تواند حرکت کردن مخفیانه در زیر آب را امکان‌پذیر کرده و توسعه دهد.

بیشتر بخوانید

معمولا زیردریایی هسته ای به اورانیوم با غنای بالا نیاز دارد که می‌توان سطح آن را میان 20 الی 97 درصد دانست. چیزی که برای استفاده در راکتورهای دریایی رایج است، اورانیوم با غنای بالای 50 درصد بوده و در برخی موارد شاهد غنای 90 درصد یا بیشتر از آن خواهید بود.

این زیردریایی هسته ای با تنها 4 کیلو اورانیوم غنی شده 30 سال بدون سوخت‌گیری حرکت می‌کند - 2

سطح بالای غنی‌سازی با هدف دستیابی به شار نوترونی بالا و عمر عملیاتی طولانی که از نیازهای راکتورهای دریایی است، مسئله‌ای ضروری به حساب می‌آید.

از مهم‌ترین ویژگی‌های زیردریایی هسته‌ای باید به توانایی غواصی طولانی‌مدت آن‌ها اشاره کرد که به لطف چنین سوخت هسته‌ای، کاملا امکان‌پذیر است. همچنین سرعت و برد بالای آن‌ها باعث شده است یکی از مهم‌ترین ابزارهای جنگی به حساب آیند.

نکته‌ای که لازم است درباره زیردریایی هسته ای مدنظر قرار دهید، هزینه بالای ساخت و نگه‌داری از آن است. همچنین در صورت بروز حادثه، قطعا نشت تشعشع‌های هسته‌ای می‌تواند فاجعه‌آفرین باشد.

با این که چنین زیردریایی‌ها، یک ابزار جنگی به حساب می‌آیند و در خدمت نیروهای نظامی قرار دارند، اما برخی کشورها از آن‌ها برای پژوهش‌ها استفاده می‌کنند.

کشورهای دارنده زیردریایی هسته‌ای، اندک هستند، چرا که در اختیار داشتن فناوری پیچیده آن کار ساده‌ای نیست. کشورهای روسیه و شوروی سابق در دوران جنگ سرد، رقابت شدیدی پیرامون تولید آن‌ها داشتند.