Excoino
شی میان ستاره‌ای

ناسا وجود یک شی بین ستاره‌ای مرموز با سرعت سرسام‌آور در منظومه شمسی را تایید کرد

ناسا یک شی بین ستاره‌ای جدید را تایید کرد! با این دنباله‌داری که با سرعت سرسام‌آور و باورنکردنی از منظومه شمسی عبور می‌کند، بیشتر آشنا شوید.

در اقدامی شگفت‌انگیز، جامعه اخترشناسی و ناسا تأیید کردند که سومین شی بین ستاره‌ای کشف‌شده در تاریخ هم‌اکنون با سرعتی سرسام‌آور در حال عبور از منظومه شمسی است. این مهمان کیهانی که از فضایی فراتر از منظومه ما آمده، فرصتی بی‌نظیر برای مطالعه اجرامی از دیگر نقاط کهکشان فراهم کرده است.

کشف بزرگ‌ترین دنباله‌دار بین ستاره‌ای

این شی بین ستاره‌ای که توسط مرکز ریزسیاره‌های اتحادیه بین‌المللی نجوم با نام 3I/Atlas طبقه‌بندی شده، به احتمال زیاد بزرگ‌ترین جرمی است که تاکنون از فضای میان‌ستاره‌ای به منظومه ما وارد شده. دانشمندان آن را به عنوان یک دنباله‌دار شناسایی کرده‌اند.

به گفته جاناتان مک‌داول، اخترشناس مرکز اخترفیزیک هاروارد-اسمیتسونیان، وجود هاله‌ای غبارآلود و مبهم در اطراف آن نشان می‌دهد که این جرم بیشتر از یخ تشکیل شده تا سنگ.

این کشف اولین بار توسط پروژه پیمایشی ATLAS که توسط ناسا در هاوایی تأمین مالی می‌شود، در تاریخ ۲ ژوئیه ۲۰۲۵ (۱۱ تیر ۱۴۰۴) انجام شد و اخترشناسان در سراسر جهان با بررسی داده‌های تلسکوپی گذشته، توانستند مسیر حرکت آن را تا ۱۴ ژوئن ردیابی کنند.

مسافری بی‌خطر با سرعتی باورنکردنی

ریچارد مویسل رئیس بخش دفاع سیاره‌ای در آژانس فضایی اروپا تأکید کرد که این شی بین ستاره‌ای هیچ خطری برای زمین ندارد. او در ادامه توضیح داد که این جرم از اعماق منظومه شمسی عبور می‌کند و مسیر آن از داخل مدار مریخ خواهد بود، اما به سیاره همسایه ما برخورد نخواهد کرد.

بیشتر بخوانید

موضوعی که اخترشناسان را به هیجان آورده، سرعت خارق‌العاده این بازدیدکننده است. محاسبات اولیه نشان می‌دهد که 3I/Atlas با سرعتی بیش از ۶۰ کیلومتر بر ثانیه (حدود ۲۱۶ هزار کیلومتر بر ساعت) در حال حرکت است.

این سرعت فوق‌العاده بالا به این معناست که این جرم در قید گرانش خورشید نیست و همان‌طور که از فضای میان‌ستاره‌ای آمده، دوباره به همان فضا باز خواهد گشت. این ویژگی تفاوت اصلی آن با دنباله‌دارها و سیارک‌های منظومه شمسی است.

چرا این کشف اهمیت دارد؟

این سومین بار است که بشر موفق به شناسایی یک شی بین ستاره‌ای می‌شود. اولین مورد ‘Oumuamua در سال ۲۰۱۷ بود که ظاهر عجیبش برخی را به این فکر انداخت که شاید یک فضاپیمای بیگانه باشد. دومین مورد 2I/Borisov بود که در سال ۲۰۱۹ مشاهده شد. به گفته دانشمندان، 3I/Atlas به طور قابل توجهی سریع‌تر از دو بازدیدکننده قبلی حرکت می‌کند.

این اجرام فرصت‌های نادری برای مطالعه موادی هستند که از منظومه‌های ستاره‌ای دیگر سرچشمه گرفته‌اند. به گفته مارک نوریس اخترشناس دانشگاه مرکزی لنکشایر بریتانیا، اگر بتوانیم روی چنین جرمی پیش‌سازهای حیات مانند اسیدهای آمینه را شناسایی کنیم؛ با اطمینان بسیار بیشتری می‌توانیم بگوییم که شرایط لازم برای وجود حیات در دیگر منظومه‌های ستاره‌ای نیز وجود دارد.

با اینکه امکان ارسال یک فضاپیما برای رسیدن به این شی بین ستاره‌ای وجود ندارد، اما اخترشناسان تا سال آینده فرصت دارند تا با تلسکوپ‌های قدرتمند، این مسافر کیهانی را رصد کرده و اسرار بیشتری از دنیای فراتر از منظومه شمسی را فاش کنند.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*