Excoino
چین گنجینه‌ای باستانی رو کرد: ابزارهای چوبی متعلق به 300 هزار سال پیش - 1

چین گنجینه‌ای باستانی رو کرد: ابزارهای چوبی متعلق به 300 هزار سال پیش

گنجینه باستانی جدیدی شامل ابزارهای مختلف توسط محققان در چین با قدمت 300 هزار ساله کشف شد. این ابزارها برای هدف‌های خاص تولید شده‌اند.

باستان‌شناسان موفق شدند 35 ابزار چوبی متعلق به عصر حجر قدیم را در کشور چین کشف کنند که بر اساس گفته آن‌ها نشان‌دهنده مهارت چشمگیر، مهارت‌های شناختی پیشرفته و بینش‌های جدیدی درباره هر آن چیزی که انسان‌های باستان ممکن است انجام دهند، باشد. در این بخش خبری از گجت نیوز همراه ما باشید تا ببینیم در دوران باستان، انسان‌ها از ابزارها برای چه اهدافی استفاده می‌کردند.

کشف ابزارهای 300 هزار ساله در چین

بر اساس مطالعه‌ای که روز پنجشنبه در مجله Scinece منتشر شد، این ابزارهای 300 هزار ساله به عنوان قدیمی‌ترین ابزارهای چوبی ساخته شده به حساب می‌آیند که تاکنون در شرق آسیا به دست آمده است.

این ابزارها شامل چوب‌های مخصوص حفاری بوده که از کاج و چوب‌های محکم تولید شده و در کنار آن قلاب‌هایی کاربردی برای بریدن ریشه‌ها دیده می‌شوند. همچنین ابزارهای نوک تیز دیگری به دست آمده که برای برداشت گیاهان خوراکی از زمین کاربرد دارند.

بیشتر بخوانید

بو لی به عنوان نویسنده اصلی مطالعه و استاد دانشکده علوم زمین، جوی و زیستی دانشگاه ولونگونگ استرالیا اظهار داشت که این کشف استثنایی است، چرا که لحظه‌ای خاص از تاریخ را حفظ کرده است؛ در این دوران انسان‌های نخستین از ابزارهای چوبی پیشرفته برای برداشت منابع غذایی زیرزمینی استفاده می‌کردند.

این ابزارها به اوایل دوره پارینه سنگی مرتبط هستند که به عصر حجر قدیم معروف است. مطابق با اطلاعات جدید منتشر شده، ابزارهای چوبی باقی‌مانده و به دست آمده از این دوره تاریخی به علت تجزیه ارگانیک آن‌ها، کشفی نادر به حساب می‌آید و تعداد انگشت‌شماری از مکان‌های باستان‌شناسی اشیاء مشابهی را در دل خود داشته‌اند.

محققان این ابزارها را در رسوبات رُسی فاقد اکسیژن در سواحل دریاچه‌ای باستانی واقع در گانتانگ کینگ که به عنوان یک مکان باستان‌شناسی در جنوب غربی چین پیدا کرده‌اند.

رسوب‌ها علائم صیقل‌کاری و خراش عمدی روی ابزارها و بقایای گیاه و خاک را در برخی از لبه‌ها حفظ کرده بودند که به محققان سرنخ‌هایی درباره عملکرد ابزارها ارائه می‌کردند.

محققان در این مطالعه افزودند نتایج به دست آمده از گنجینه باستانی کشف شده نشان می‌دهد انسان‌های نخستین از منابع غذایی ساحل دریاچه به صورت استراتژیک استفاده می‌کردند.

آن‌ها بازدیدهای برنامه‌ریزی‌شده‌ای از ساحل دریاچه انجام داده‌اند و ابزارهای ساخته شده از چوب‌های منتخب را برای بهره‌برداری از منابع غذایی گیاهی درون زمین مورد استفاده قرار می‌دادند.

گنجینه باستانی در چین - 2

تولید ابزارهای 300 هزار ساله هدفمند بوده است!

محققان معتقدند چنین بازدیدهای برنامه‌ریزی‌شده‌ای نشان می‌دهد 300 هزار سال قبل، اجداد انسان در شرق آسیا ابزارهایی برای هدف‌های خاص را مورد استفاده قرار می‌دادند که نشان‌دهنده دوراندیشی آن‌ها و کاربرد هرکدام برای هدف‌های قابل توجه است.

محققان خاطر نشان کردند این آثار نشان می‌دهد انسان‌های نخستین درک خوبی از این که کدام گیاهان یا کدام بخش‌های گیاهان خوراکی هستند، داشته‌اند.

محققان باور دارند این ابزارها سطحی از برنامه‌ریزی و صنعت‌گری را نشان می‌دهند که باعث می‌شود تصورهای مربوط به محافظه‌کار بودن انسان‌های شرق آسیا را به چالش بکشد.

بر اساس مطالعه انجام شده، این ایده ریشه در اکتشاف‌های قبلی شرق آسیا و مربوط به ابزارهای سنگی دارد که در مقایسه با ابزارهای یافت‌شده در غرق اوراسیا و آفریقا، ابتدایی به نظر می‌رسیدند.

محققان این ابزارها را با استفاده از تکنیک خاص توسعه یافته از سوی لی مورد استفاده قرار داده و قدمت‌گذاری کرده‌اند.

این روش سن ماده را از طریق تعداد الکترون‌های به دام افتاده در نقص‌های کریستالی به علت قرار گرفتن در معرض تابش طبیعی اندازه‌گیری می‌کند. هر دو تخمین‌هایی بیان کرده‌اند که نشان می‌دهد ابزارهای چوبی بین 250 الی 361 هزار سال قدمت دارند.

بقایای گیاهی روی ابزارها شناسایی نشده‌اند، چرا که تجزیه آن‌ها بسیار پیشرفته است، اما سایر بقایای گیاهی در گانتانگ کینگ نشان می‌دهند انسان‌های اولیه در آن بخش انواع توت، دانه کاج، فندق، کیوی و سایر موارد آبی را مصرف می‌کردند.

محققان در ادامه افزودند این کشف‌ها و گنجینه باستانی فرضیه‌های قبل درباره سازگاری اولیه انسان را به چالش خواهد کشید. در حالی که مکان‌های اروپایی معاصر روی شکار پستانداران بزرگ متمرکز بودند، اما در این بخش برای بقا روی گیاهان تمرکز داشتند.