بسیاری از اسپیکر های ضدآب در برابر نفوذ آب مقاوم هستند اما آیا واقعا میتوان از آنها زیر آب استفاده کرد و انتظار پخش موسیقی باکیفیت داشت؟
وقتی یک دستگاه با برچسب ضدآب به بازار عرضه میشود، بهتر است که این ویژگی را به صورت داوطلبانه آزمایش نکنید. این قابلیت معمولا برای محافظت از دستگاه در برابر حوادث طراحی شده است نه برای استفاده کامل از آن در زیر آب.
اسپیکرها نیز از این قاعده مستثنا نیستند. یک اسپیکر ضدآب برای استفاده در محیطهای نزدیک به آب مانند کنار دریاچه یا مهمانی استخر ساخته شده است. در چنین شرایطی اگر آب روی اسپیکر بپاشد یا خیس شود، دستگاه سالم میماند و نگران آسیب به قطعات یا کاهش کیفیت صدا نخواهید بود.
در واقع هیچ اسپیکری کاملا ضدآب نیست و بهتر است آنها را مقاوم در برابر آب بنامیم. با این حال اسپیکرهایی وجود دارند که میتوانند به طور کامل در آب غوطهور شوند و سالم بمانند. اما اینکه تا چه مدت و در چه عمقی میتوانند دوام بیاورند به گواهی IP (Ingress Protection) آنها بستگی دارد.
استاندارد IP در اسپیکرهای ضدآب به چه معناست؟
گواهی IP میزان مقاومت یک دستگاه در برابر نفوذ جامدات (مثل گرد و غبار) و مایعات (آب) را مشخص میکند. برای مثال یک اسپیکر با گواهی IP67 دارای سطح حفاظت ۶ در برابر جامدات (کاملا ضد گرد و غبار) و سطح حفاظت ۷ در برابر آب است.
- شیائومی با 2 اسپیکر بلوتوثی ضدآب به استقبال طبیعتگردی در تابستان میرود
- اسپیکر قابل حمل انکر Boom 3i با توان 50 وات و باتری 16 ساعته معرفی شد
- ال جی با همکاری دی جی معروف will.i.am، چهار گجت جدید رونمایی کرد
این یعنی میتواند تا ۳۰ دقیقه در عمق حدودا یک متری آب دوام بیاورد. یک اسپیکر مقاومتر با گواهی IP68 (مشابه آیفون ۱۶) مانند JBL Flip 7 حتی میتواند در عمق بیشتر و برای مدت طولانیتری غوطهور بماند اما برای اطلاع از محدودیتهای دقیق آن باید به دفترچه راهنمای سازنده مراجعه کنید.
چرا نباید اسپیکر ضدآب خود را زیر آب ببرید؟
حتی با فرض اینکه اسپیکر ضدآب شما پس از غوطهوری آسیب نبیند، هیچ مزیت خاصی در قرار دادن آن زیر آب وجود ندارد. در واقع این کار معایب بزرگی دارد. اول از همه، صدا برای انتقال باکیفیت به هوا نیاز دارد. امواج صوتی در آب به خوبی حرکت نمیکنند و در نتیجه شما هرگز نمیتوانید آن صدای واضح و شفافی را که برایش هزینه کردهاید زیر آب تجربه کنید.
نکته مهم دیگر محدودیت شدید اتصال بلوتوث در زیر آب است. سیگنالهای بلوتوث در زیر آب تنها تا چند سانتیمتر برد دارند. این یعنی اتصال اسپیکر بلوتوثی به گوشی شما تقریبا غیرممکن خواهد بود.
آیا منطقی است که برای شنیدن صدایی بیکیفیت و ضعیف، اسپیکر چند میلیون تومانی خود را به خطر بیندازید؟ توصیه ما این است که آزمایش مقاومت اسپیکر های ضدآب خود را به حوادث واقعی واگذار کنید. بهتر است خوشحال باشید که اسپیکرتان از یک حادثه جان سالم به در برده است تا اینکه عصبانی شوید که چرا اسپیکر ضدآب شما زیر آب کار نمیکند.