دانشمندان موفق به کشف اولین سلاح طلاکاری شده در جزیره خدایان ژاپن شدند. آیا این نیزه طلایی را نیز باید به اسرار پرتعداد و عجیب این جزیره متفاوت اضافه کرد؟
در سال ۱۹۵۴ بهصورت اتفاقی یک نیزه خاص زیر تکهسنگی مقدس در نزدیکی معبد اوکیتسو-گو پیدا شد. این معبد به آیین شینتو تعلق دارد و در جزیره خدایان ژاپن قرار گرفته است. بررسیهای جدید کارشناسان باستان شناسی نشان میدهد که ما با یک سلاح طلاکاری شده از جزیره خدایان طرف هستیم.
آشکار شدن راز سلاح جزیره خدایان و طرحهای عجیب آن
ژاپنیها نیزه اشاره شده را از جنس آهن ساخته و سپس روکشی از طلا را روی طرحهای پیچیده و خاص آن کشیده بودند. همین نیز سبب شده که ما با قدیمیترین سلاح طلاکاری شده آسیای شرقی طرف باشیم. کشف جدید هم هنر پیشرفته فلزکاری در ژاپن را بهرخ میکشد و هم از اهمیت بالای مسائل مذهبی در گذشته این کشور پرده برمیدارد.
سلاح خاص جزیره خدایان حدود ۳۰ سانتیمتر طول دارد و قرنها درون غلافی برنزی قرار داشت. غلاف برنز با آبطلا پوشیده شده بود و چیزی از محتوای داخل آشکار نمیشد. از آنجایی که دانشمندان نمیخواستند آسیبی به نیزه وارد شود، تیغه را از غلاف خارج نمیکردند.
حالا پس از گذشت سالها فناوریهای پیشرفتهای مثل پرتو ایکس و سیتی اسکن به کمک دانشمندان آمدهاند. تصاویر از شبکه گسترده طرحها و نقشهای فشرده حکایت دارد. در میان آنها میتوان تصاویر ققنوس، پیچک، طرحهایی شبیه لاکپشت و گل (یا پر پرندگان شکاری) را مشاهده کرد.
دانشمندان احتمال میدهند که مردم ژاپن سلاح اهدایی جزیره خدایان را با تکنیک ظریف و نایاب کینزوگان تزیین کرده باشند. در این روش ابتدا طرحهای بسیار ریز روی سطح ایجاد شده و سپس هنرمند با دقت ذرات طلا را در شیارها قرار میدهد. ظرافت طرح ایجاد شده بهخوبی اهمیت مذهب در گذشته ژاپن را نشان میدهد.
نیزه طلاکاری شده به اواخر قرن ششم و اوایل قرن هفتم میلادی تعطق دارد. کاملا مشخص است که سلاح کشف شده در جزیره خدایان کاربرد جنگی نداشته و صرفا بهعنوان یک هدیه مقدس به مسئولان جزیره داده شده است. در ادامه کمی به تاریخچه عجیب و شگفتانگیز جزیره خدایان ژاپن میپردازیم.
نگاهی به گذشته و حال جزیره اسرارآمیز ژاپنی
جزیر اوکینوشیما در جنوب غربی ژاپن قرار دارد و بهعنوان جزیره خدایان شناخته میشود. پیروان آیین شینتو معبد موناکاتا تایشا را در این جزیره ساختند و آن را به الهههای دریا وقف کردند. آنها بهوجود سه الهه دریا اعتقاد داشتند و تمام تلاش خود را میکردند تا از خشم آنها در امان بمانند.
همانند بسیاری از آیینهای باستانی دیگر ارائه هدیه یا پیشکش به خدایان میتوانست تضمین کننده خشنودی آنها باشد. در نتیجه دریانوردان و بازرگانان ژاپنی و غیرژاپنی پیشکشهای خود را به مقامات مذهبی جزیره تحویل میدادند.
مردمان باستانی کشورهای دیگر تصور میکردند آبهای این منطقه در اختیار خدایان ژاپنی قرار دارد و نباید به آنها بیاحترامی کرد. این باور سبب شده از میان ۷۰ هزار شیء موجود در جزیره بسیاری به کشورهای دیگر تعلق داشته باشد. در واقع سلاح طلاکاری شده تنها یکی از بیشمار هدیه ارائه شده به خدایان جزیره بوده است.
دلایل دیگری نیز برای مشهور شدن این جزیره وجود دارد. اول از همه اینکه زنان اجازه ورود به این جزیره را ندارند. در آیین شینتو زنان در دوران قاعدگی ناپاک هستند و نباید وارد مکانهای مقدس شوند. از آنجایی که امکان بررسی این موضوع وجود نداشت، آنها بهطور کامل ورود زنان به جزیره را ممنوع کردند.
- معبد عظیم در مریخ: کشف سازهای شبیه مقبره باستانی ژاپنی در سیاره سرخ
- ۱۰ تصویر شگفتانگیز از معبد کایلاسا در هند؛ اثبات فناوری پیشرفته در دوران باستان
- معبد خدای مرگ تمدن مایا در مکزیک کشف شد
مردان نیز تنها میتوانستند با دعوت خاص از طرف مقامات مذهبی وارد جزیره شوند. آنها باید پس از ورود برهنه شده و طی مراسمی خود را در آب دریا تطهیر میکردند. سپس سوگند میخوردند که هیچچیزی از جزیره خارج نکرده و درباره تجربیات خود نیز با هیچکس صحبت نکنند. بهخاطر همین سوگند مقدس است که جزئیات چندانی از این جزیره بینظیر در اخبار علمی دیده نمیشود.
البته ورود مردان تا سال ۲۰۱۷ با این روش ممکن بود. در آن سال جزیره خدایان با تمام هدایا و سلاح های کشفشده بهعنوان میراث جهانی در یونسکو ثبت گردید. همین نیز سبب گردید مقامات مذهبی جزیره رویکرد محافظهکارانهتری اتخاذ کنند. در حال حاضر هیچشخصی بهجز مسئولان مذهبی اجازه ورود به این جزیره کوچک را ندارند. در نتیجه بسیاری از اشیاء باستانی ارزشمند ناشناخته باقی ماندهاند.