Excoino
نگاهی به کابین بمب افکن بی 2

نگاهی به کابین عجیب و غریب بمب افکن بی 2 آمریکا + ویدیو

برای نخستین بار، ویدیویی از داخل کابین بمب افکن بی 2 منتشر شده که جزئیات این پرنده رادارگریز ۲ میلیارد دلاری را فاش می‌کند. برای تماشای این ویدیوی کمیاب کلیک کنید.

برای اولین بار در تاریخ، نیروی هوایی آمریکا اجازه داده است تا دوربین‌ها وارد یکی از مخفیانه‌ترین و گران‌ترین ساخته‌های دست بشر شوند و حالا ما می‌دانیم کابین بمب افکن بی 2 چه شکل و شمایلی دارد. این پرنده ۲ میلیارد دلاری که با نام روح (Spirit) نیز شناخته می‌شود، دهه‌هاست که به عنوان ستون فقرات ناوگان بمب‌افکن‌های استراتژیک آمریکا خدمت می‌کند. اما به لطف یک مجموعه گزارش جدید، اسرار آن یکی پس از دیگری در حال فاش شدن است.

نیروی هوایی ایالات متحده به دلیل فناوری‌های پیشرفته و فوق‌العاده محرمانه‌ای که در این جت به کار رفته است، به طور قابل درکی تمایلی به نمایش عمومی آن نداشته است. اما ویدیوی جدیدی که منتشر شده، این بمب‌افکن بال خفاشی را در حال سوخت‌گیری از یک تانکر KC-135 Stratotanker نشان می‌دهد و برای نخستین بار، نگاهی اجمالی به کنترل‌ها و نمایشگرهای داخل آن می‌اندازد.

نگاهی به کابین بمب افکن بی 2 و اسرار نگهداری آن

همانطور که در ویدیو مشخص است، کاکپیت این پرنده ترکیبی از نمایشگرهای دیجیتال و آنالوگ است که اطلاعات پرواز و ماموریت را در اختیار دو خلبان قرار می‌دهد. با توجه به اینکه B-2 برای ماموریت‌های طولانی طراحی شده، فضای داخلی آن باید کارآمد و در عین حال قابل تحمل برای ساعت‌های متمادی باشد. اما راز اصلی این پرنده تنها در داخل کابین بمب افکن بی 2 نهفته نیست.

یکی دیگر از گزارش‌ها به چالش‌های منحصربه‌فرد نگهداری از این بمب‌افکن می‌پردازد. پوشش رادارگریز B-2 از بیش از ۲۵۰ ماده مختلف تشکیل شده است تا کمترین بازتاب راداری ممکن را داشته باشد. تیم‌های زمینی باید این پوشش را با دقتی باورنکردنی در حد یک هزارم اینچ نگهداری کنند. علاوه بر این، با افزوده شدن سیستم‌های جدید و پرمصرف، حرارت داخل هواپیما افزایش یافته است. به همین دلیل مهندسان از یک سیستم خنک‌کننده ترکیبی هوا و مایع برای پایین نگه داشتن دما استفاده می‌کنند.

زرادخانه مرگبار B-2: از بمب‌های هوشمند تا سلاح اتمی

بخشی از جذابیت این پرنده به توانایی حمل طیف گسترده‌ای از مهمات بازمی‌گردد. یکی از متخصصان مهمات، بمب‌های این هواپیما را به اسباب‌بازی آقای سیب‌زمینی تشبیه می‌کند. این یعنی خدمه می‌توانند با شروع از یک بمب استاندارد مانند Mk. 84 دو هزار پوندی، انواع لوازم جانبی را به آن اضافه کنند. این لوازم شامل جستجوگرهای GPS یا لیزری برای هدف‌گیری دقیق، باله‌های ثابت یا متحرک و فیوزهایی برای انفجار تماسی یا زیرزمینی می‌شود.

بیشتر بخوانید

این رویکرد ماژولار به ارتش اجازه می‌دهد تا بمب‌ها را دقیقا متناسب با هر ماموریت آماده کند. علاوه بر این، B-2 می‌تواند بزرگترین بمب متعارف جهان یعنی GBU-57 یا سنگرشکن عظیم (MOP) را حمل کند. در کنار این سلاح‌های متعارف، توانایی حمل بمب‌های هسته‌ای سقوط آزاد مانند B61 و B83 نیز وجود دارد. بمب B83 با قدرت انفجاری ۱.۲ مگاتن، قدرتمندترین سلاح هسته‌ای در زرادخانه آمریکاست. با وجود این توانایی‌ها، کابین بمب افکن بی 2 همچنان یکی از مخفی‌ترین نقاط در ارتش آمریکا باقی مانده بود که حالا حداقل بخشی از آن را دیده‌ایم.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*