دیگر برای همه واضح شده است که اپل علاقهی فراوانی به بازار چین دارد و برای اینکه بتواند جایگاه خود را در بازار فناوری و استارت آپهای تکنولوژیک این کشور محکمتر کند، از هیچ تلاشی کم نمیگذارد. سرویس Didi Chuxing نیز یکی از همین استارت آپهاست که به تازگی مورد لطف اپل قرار گرفته است.
وقتی که شما در کشور خود بیش از یک میلیارد نفر جمعیت داشته باشید، دیگر به رقابت با سرویسهای خارجی نیازی نخواهید داشت و هر سرویسی که در داخل کشور بتواند خدمات مناسبی را عرضه کند، چند صد میلیون کاربر ثابت خواهد داشت. به همین دلیل است که کاربران چینی بهجای استفاده از گوگل، از موتور جستجوی بیدو (Baidu)، بهجای سرویس یوتیوب از سایت یوکو (Youku) و بهجای استفاده از توییتر از شبکهی اجتماعی ویبو (Weibo) استفاده میکنند؛ سرویس Didi Chuxing نیز معادل چینی سرویس تاکسییاب اوبر (Uber) است.
این سرویس تاکسییاب که از طریق سایت و اپلیکیشن موبایل، نزدیکترین تاکسیها به منطقهی درخواستشده توسط کاربر را به سراغ او میفرستد، بهتازگی در چین آغاز به کار کرده است و در همین مدت کوتاه هم توانسته است علاوه بر جلب نظر مثبت کاربران، سرمایهی مناسبی هم جذب کند که این بخش دوم را کاملا مدیون اپل است.
سرویس Didi Chuxing ؛ سرمایهگذاری عظیم اپل در بازار فناوری چین
اپل برای اینکه نقش مهمی در آیندهی این استارت آپ که البته آیندهی روشنی هم برای آن متصور میشود، داشته باشد، حدود یک میلیارد دلار در سرویس Didi Chuxing سرمایهگذاری کرده است که به گفتهی مسئولان این استارت آپ، بزرگترین سرمایهی مالی که تا به حال در اختیار آنها قرار گرفته است، همین یک میلیارد دلار است که از اپل دریافت کردهاند.
تیم کوک، مدیر عامل اپل دربارهی این سرمایهگذاری بر روی سرویس Didi Chuxing (که قبلا نام آن Didi Kuaidi بود)، به خبرنگاران توضیح میدهد:
ما سرمایهگذاریهای مختلفی را بر مبنای استراتژی خود [در بازار چین] انجام میدهیم که یکی از اهداف ما در این سرمایهگذاریها، به دست آوردن شانس آشنایی بیشتر با بخشهای مختلف بازار این کشور است. البته ما معتقدیم که این سرمایه گذاری عظیم [بر روی سرویس Didi Chuxing] در آیندهای نزدیک، جواب میدهد و سود مناسبی را به ما باز میگرداند.
گفتنی است که این اقدام اپل، یکی از اولین سرمایهگذاریهای عظیم این کمپانی کوپرتینویی در بازار چین است که جزییات آن رسانهای شده است و مدیران اپل بهروشنی دربارهی آن صحبت کردهاند؛ تا پیش از این و به دلایل نامعلوم، مدیران اپل و البته شخص تیم کوک، تمایلی به گزارش اقدامات اقتصادی خود در چین نداشتند.