گوگل برای اولین بار حدود دو سال پیش و در زمان کنفرانس I/O ۲۰۱۴ بود که از هدست گوگل کاربرد (Google Cardboard) رونمایی کرد. این هدست مقوایی که با هدف آشنا کردن تعداد بیشتری از کاربران با دنیای واقعیت مجازی عرضه شده بود، به نظر موفقیتآمیز بوده و درآمد مناسبی هم داشته است.
گوگل روز گذشته و در جریان اولین روز رویداد I/O ۲۰۱۶، به هدست گوگل کاربرد هم پرداخت و اعلام کرد که اپلیکیشنهای مخصوص این هدست واقعیت مجازی تا به حال بیش از ۵۰ میلیون دانلود را به خود اختصاص دادهاند. با اینکه این اپلیکیشنها بخش کوچکی از فروشگاه نرم افزاری گوگل پلی را اشغال کردهاند، اما به نظر میرسد که توانستهاند نظر کاربران را به خود جلب کنند و با توجه قیمت ارزان گوگل کاربرد و این نرم افزارها، گوگل در هدف خود که همان در اختیار گذاشتن تجربهی واقعیت مجازی برای قشرهای بیشتری از جامعه بوده، موفق شده است.
البته این موضوع به غیر از موفقیت برای گوگل میتواند یک موفقیت برای توسعهدهندگان این دسته از اپلیکیشنها هم باشد. هدست گوگل کاربرد و حتی کل بخش واقعیت مجازی گوگل، شاید تا به حال آنطور که باید و شاید جدی گرفته نمیشد، اما با اعلام چنین آماری آنهم در کنفرانسی که در درجهی اول، مخصوص توسعهدهندگان اندروید و دیوایسهای گوگل است، میتواند باعث ترغیب آنها به این سمت و تولید نرم افزارهای بهتر و بیشتر برای دنیای واقعیت مجازی شود.
آیا باید با هدست گوگل کاربرد خداحافظی کنیم؟
گوگل شب گذشته با معرفی پلتفرم Daydream، بار دیگر ورود قدرتمند خود به دنیای واقعیت مجازی را جشن گرفت و به نظر میرسد که با توجه به تجربهای که آنها از هدست گوگل کاربرد و بازخورد کاربران نسبت به اپلیکیشنهای آن به دست آوردهاند، قرار است که بهزودی فعالیت خود در این بازار را افزایش دهند و به یکی از سردمداران دنیای واقعیت مجازی تبدیل شوند.
مطمئنا هدست گوگل کاربرد با بدنهی مقوایی و کارایی محدود، نمیتواند در برابر هدستهای واقعیت مجازی پلی استیشن، وایو و آکیولوس ریفت رقابت کنند؛ بنابراین این گجت خلاقانه رفته رفته به پایان عمر خود نزدیک میشود و با معرفی احتمالی هدست واقعیت مجازی Daydream در آیندهی نزدیک، باید با این وسیلهی مقوایی خداحافظی کنیم.