گوشی ماژولار آرا که پیش از این با نام پروژهی آرا (Project Ara) از آن نام برده میشد، شاید یکی از هیجانانگیزترین اتفاقاتی باشد که برای دنیای تلفنهای همراه هوشمند اتفاق خواهد افتاد و شاید هم آیندهی این صنعت را بهطور کامل تغییر دهد و گوشیهای امروزی را مجبور به بازنشستگی کند.
این اسمارت فون، کاملا ماژولار است. این به معنای آن است که دیگر مشخصات سخت افزاری، دوربین، باتری و ظاهر دیوایس را کمپانیهای سازنده برای کاربران تعیین نمیکنند، بلکه این خود کاربران هستند که گوشی ماژولار آرا را طراحی میکنند. چگونه؟ از طریق انتخاب و اتصال ماژولهای متنوع. درواقع این ماژولها در حکم قطعات پازلی هستند که هرکدام دارای کارکرد خاصی نظیر دوربین، بلندگو، نمایشگر با رزولوشنهای مختلف و باتری هستند و کاربران بنا بر نیاز خود، آنها را بر روی بدنهی اصلی سوار میکنند.
طبق اطلاعات جدیدی که در رویداد I/O 2016 مشخص شده است، این ماژولها بلافاصله پس از اتصال بر روی بدنهی اصلی، قابل استفاده هستند و کار میکنند؛ پیش از این عنوان میشد که برای اتصال ماژولها و درواقع نصب آنها، نیاز است که گوشی ماژولار آرا را یک بار ریستارت کنید تا آنها بتوانند کار کنند.
گوشی ماژولار آرا دارای ماژولهای مغناطیسی خواهد بود
در کنفرانسی که ساعاتی پیش توسط گروه فناوری و پروژههای پیشرفتهی گوگل (ATAP) در رویداد I/O برگزار شد، اطلاعات کاملا جدیدی دربارهی این محصول به خبرنگاران و توسعهدهندگان داده شد که این اطلاعات نشان میدهند که نه تنها گوگل پروژهی آرا را فراموش نکرده است، بلکه سخت در حال کار بر روی آن بوده است تا ویژگیهای هیجانانگیز جدیدی را به آن اضافه کند.
یکی از این ویژگیها این است که ماژولها از طریق انرژی مغناطیسی و با نزدیک کردن آنها به بدنهی اصلی، به آن متصل میشوند و در مدت زمان بسیار کوتاهی، با گوشی ماژولار آرا هماهنگ شده و کار میکنند؛ همین ویژگی است که باعث کار کردن آنی آنها بدون نیاز به ریستارت کردن اسمارت فون میشود.
ATAP در ادامه از یکی از قابلیتهای بسیار مهیج دیگر این اسمارت فون انقلابی هم پرده برداشت و آن قابلیت چیزی نیست جز «امکان بیرون آوردن ماژولها از طریق فرمان صوتی». بله کاربران میتوانند با قرار دادن گوشی ماژولار آرا بر روی یک سطح صاف، با استفاده از عبارت OK Google، دستیار صوتی آن را فراخوانی کنند و از او بخواهند که یکی از ماژولها را از بدنه جدا کند؛ در جریان این کنفرانس برای آزمایش این قابلیت جدید، مجری مراسم عبارت “OK Google, eject the camera” را میگوید و در میان شگفتی حضار در سالن، ماژول دوربین بهصورت اتوماتیک از جایش بیرون میآید!
گفتنی است که ATAP بعد از معرفی این قابلیتهای بسیار جذاب، از تاریخ عرضهی گوشی ماژولار آرا برای توسعهدهندگان نیز پرده برداشت. بر طبق صحبتهای مجری مراسم، نسخهی مخصوص توسعهدهندگان این محصول قرار است که در سه ماههی پایانی سال ۲۱۰۶ یعنی بین ماههای اکتبر تا دسامبر عرضه شود تا توسعهدهندگان بتوانند موارد نرم افزاری و محصولات خود را برای آن سازگار کنند.
البته تاریخ عرضهی نسخهی مخصوص مصرفکنندگان هنوز بهطور دقیق مشخص نیست اما قرار است که در سال ۲۰۱۷، این اتفاق بیافتد و اولین مدل از گوشی ماژولار آرا در اختیار بازارهای عمومی قرار بگیرد. جالب است بدانید که به گفتهی گوگل، تعداد زیادی از شرکتهای تولیدکنندهی سخت افزاری در حال تولید ماژولهای بسیار کاربردی برای این تلفن همراه هوشمند هستند و قرار است که در زمان عرضه و تا مدت کوتاهی بعد از آن، گسترهی متنوعی از قطعات مختلف در اختیار خریداران این گوشی ماژولار قرار بگیرد تا آنها بتوانند تمام نیازهای خود را برطرف کنند؛ به غیر از ماژولهای رایج نظیر دوربین، بلندگو و باتری، ماژولهایی نظیر تست قند خون برای افراد دیابتی از جمله قطعاتیاند که درحال طراحی و تولید هستند.
جالب است بدانید که مجری مراسم در طول زمان معرفی قابلیتهای جدید گوشی Ara، بارها از عبارت “future proof” به معنی «مقاوم در برابر آینده» استفاده کرده است و این عبارت احتمالا به شعار تبلیغاتی اصلی این پروژه تبدیل خواهد شد؛ درواقع منظور اصلی طراحان گوگل این است که گوشی ماژولار آرا در برابر تغییرات نسلهای مختلف گوشیهای هوشمند در آینده مقاوم است و صاحبان آن میتوانند با تهیه و تعویض ماژولهای جدیدتر، نسل گوشی خود را بدون خرید مدل جدید، ارتقا دهند!
اگر شما عزیزان گجت نیوزی هم به این پروژه علاقهمند شدهاید و قصد دارید که اطلاعات بیشتری را دربارهی آن کسب کنید، میتوانید به قسمت مخصوص پروژهی آرا در سایت ATAP مراجعه کنید تا با تمام ابعاد گوشی ماژولار گوگل آشنا شوید.