Excoino
اسنپدراگون X2

کوالکام از اسنپدراگون X2 الیت و اکستریم برای کامپیوترهای ویندوزی رونمایی کرد

کوالکام با معرفی اسنپدراگون X2 الیت و اکستریم، نسل جدید پردازنده‌های خود برای کامپیوترهای ویندوزی را رونمایی کرد که مدعی است سریع‌ترین و بهینه‌ترین تراشه‌های ویندوز هستند.

این اقدام در پی موفقیت نسل قبلی تراشه‌های ویندوز بر پایه معماری آرم صورت می‌گیرد. با هدف رقابت جدی‌تر با اینتل و AMD، کوالکام وعده بهبودهای قابل توجهی در عملکرد و بهره‌وری انرژی داده است. این پردازنده لپ‌تاپ جدید قرار است تجربه کاربری ویندوز را دگرگون کند.

بیشتر بخوانید

عملکرد بی‌سابقه اسنپدراگون X2

کوالکام ادعا می‌کند که پردازنده‌های ۳ نانومتری Snapdragon X2 الیت و اکستریم در مقایسه با نسل قبلی Snapdragon X Elite، تا ۳۱ درصد عملکرد CPU سریع‌تر با همان مصرف انرژی یا ۴۳ درصد مصرف انرژی کمتر ارائه می‌دهند. همچنین، عملکرد GPU به ازای هر وات تا ۲٫۳ برابر افزایش یافته است که حاصل استفاده از پردازنده گرافیکی ۱.۸۵ گیگاهرتزی جدید است. این تراشه‌ها از نسل سوم پردازنده Oryon با حداکثر ۱۸ هسته بهره می‌برند که ۱۲ هسته آن می‌تواند تا ۴.۴ گیگاهرتز و دو هسته آن تا ۵ گیگاهرتز سرعت داشته باشند که به گفته کوالکام برای پردازنده‌های Arm بی‌سابقه است.

فناوری‌های کلیدی و قابلیت‌های هوش مصنوعی

پردازنده‌های جدید اسنپدراگون X2 شامل یک NPU (واحد پردازش عصبی) جدید Hexagon با قدرت ۸۰ TOPS هستند که ۳۷ درصد عملکرد بیشتر و ۱۶ درصد بهبود مصرف انرژی را ارائه می‌دهد. کوالکام ادعا می‌کند این سریع‌ترین NPU لپ‌تاپ در بازار است و قابلیت‌های هوش مصنوعی را به طور چشمگیری تقویت می‌کند. این شرکت عملکرد X2 الیت اکستریم را «جهشی افسانه‌ای» توصیف کرده و مدعی است که تا ۷۵ درصد عملکرد CPU سریع‌تر از رقبایی مانند اینتل Core Ultra 9 285H و AMD Ryzen AI 9 HX 370 با همان میزان توان مصرفی دارد. برای بهبود تجربه بازی، یک حافظه کش ۱۸ مگابایتی پرسرعت به نام Adreno High Performance Memory تعبیه شده است. کاربران Adobe نیز بهبودهای قابل توجهی را تجربه خواهند کرد، از جمله ۲۸ درصد ویرایش سریع‌تر عکس در فتوشاپ و ۴۳ درصد سریع‌تر خروجی گرفتن از لایت‌روم. همچنین، نرم‌افزار Synapse شرکت Razer به ویندوز در پلتفرم اسنپدراگون خواهد آمد.

زمان عرضه و رقابت در بازار

کوالکام همچنین وعده عمر باتری چند روزه را برای دستگاه‌های مجهز به این تراشه‌ها داده است. نکته قابل توجه این است که Snapdragon X2 الیت اکستریم با توان بیش از ۵۰ وات آزمایش شده که به آن اجازه می‌دهد در کامپیوترهای بزرگ‌تر و قدرتمندتر نیز به کار گرفته شود. این تراشه‌های جدید قرار است در نیمه اول سال ۲۰۲۶ (۱H26) در دسترس قرار گیرند.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*