کمپانی سوپرسل (Supercell) حدود دو سه سال پیش تنها به یک گروه کوچک از توسعهدهندگان خلاق محدود میشد که قصد داشتند یک بازی سرگرمکننده برای کاربران موبایل بسازند؛ اما ساختهی آنها یعنی بازی کلش آف کلنز به یک پدیدهی جهانی تبدیل شد و بهسرعت مرزهای موفقیت را درنوردید.
بازی لیگ افسانهها (League of Legends) را میتوان معادل بازی کلش آف کلنز در پلتفرمهای ویندوز و مکینتاش نامید. این بازی که یک نبرد مالتی پلیر آنلاین بسیار محبوب است، توسط گروه توسعهدهندگان Riot Games ساخته شده و کمپانی Tencent مسئولیت انتشار آن را بر عهده داشته است. حالا وقتی شما مدیر یک کمپانی باشید که چنین بازی عظیم و موفقی را منتشر کردهاید، طبیعتا بهمانند یک کوسهی گرسنه تمایل دارید که دیگر رقبایتان را هم به مجموعهی خود اضافه کنید.
این دقیقا همان اتفاقی است که بین مدیران کمپانی Tencent و مسئولان سوپرسل رخ داده است. سرمایه گذاران Tencent قصد دارند که سهام این کمپانی را هم خریداری کنند و کنترل آن را در اختیار بگیرند. سهام سوپرسل در حال حاضر در اختیار تشکیلات Softbank قرار دارد و مدیران Tencent برای خرید حدود ۷۳ درصد از این سهام ابراز تمایل کردهاند.
بازی لیگ افسانهها حدود ۶۷ میلیون کاربر فعال دارد که روزانه بهطور مرتب در این بازی فعالیت میکنند. بازی کلش آف کلنز هم طبق آمار فروشگاه نرم افزاری گوگل پلی، بیش از ۲۵ میلیون بار توسط کاربران اندرویدی دانلود شده است و در اپ استور هم از آنجا که آمار دانلود مشخص نیست، میتوانیم به آمار ۱۹ میلیون امتیازی (Rating) که به این بازی داده شده است، استناد کنیم؛ یعنی چیزی در حدود ۴۴ میلیون کاربر (که البته همهشان فعال نیستند) تنها برای یک بازی موبایل که میتواند آمار خیرهکنندهای باشد.
درواقع همین آمار هم باعث جلب توجه دیگر کمپانیهای بزرگ این صنعت از جمله Tencent شده است و آنها قصد دارند که با خرید سوپرسل، به یکی از یکهتازان حوزهی مالتی پلیرهای استراتژیک آنلاین تبدیل شوند.
مدیران سوپرسل با فروش سهام مخالفت میکنند
طبق اعلام منابع آگاه، مسئولان سوپرسل با این معامله مخالفت خواهند کرد و زیر بار فروش سهام خود به Tencent نخواهند رفت. هرچند که تصمیمگیرندگان اصلی، مدیران Softbank هستند و آنها بهنوعی بهعنوان کمپانی مادر سوپرسل محسوب میشوند، اما نکتهی عجیب این است که آنها تصمیم اصلی را در اختیار مسئولان خود سوپرسل قرار دادهاند و این موضوع که نظر یک توسعهدهنده بر نظر صاحب امتیاز آن کمپانی ارجحیت داشته باشد، موضوع عجیب و بیسابقهای در دنیای گیم محسوب میشود.
اما به هرحال این رویهای است که از ابتدا بین مدیران سافت بانک و سوپرسل وجود داشته است و به توسعهدهندگان و مسئولان سوپرسل این اختیار کامل داده شده است که به هر شکلی که صلاح میدانند، این مجموعه را مدیریت و مراودات خود را تعیین کنند؛ بنابراین تا به اینجای کار میتوان این معامله را منتفی دانست، مگر اینکه پیشنهاد مالی و شرایط خاصی به وجود بیاید که نظر مدیران سوپرسل را جلب کند.
جالب است بدانید که یکی از دلایل اصلی مخالفت سوپرسل با فروش سهام خود، عملکرد گذشتهی Tencent در چنین ماجراهایی بوده است. آنها در جریان خرید سهام Riot Games در سال ۲۰۱۱۱، با همین شیوه وارد شدند و بعد از خرید قسمت عمدهای از سهام، برنامهریزی خود را بهگونهای پیش بردند که تا سال ۲۰۱۵ تمام امتیازها و حقوق این برند را به خود اختصاص دادند و کنترل و مدیریت کامل Riot Games را در اختیار گرفتند؛ موضوعی که سوپرسل بهشدت از آن واهمه دارد و با آن مخالف است.