نیسان ماکسیما

نیسان ماکسیما 2016؛ سدانی از دیار ژاپن

نیسان ماکسیما جدید، چندی پیش رسما معرفی شد که انتظار داریم در آینده شاهد ورود نسخه‌ی جدید این ژاپنی پرطرفدار در خیابان‌های کشورمان نیز باشیم. از همین رو، فرصت را غنیمت دانستیم تا نگاهی مفصل به این سدان داشته باشیم و از طرفی آن را با عضلانی آمریکایی، دوج چارجر بسنجیم.

زمانی که اولین نسخه‌ی نیسان ماکسیما طی سال‌ها 1981 تا 1984 ملقب به داتسون 810 به بازار آمریکای شمالی راه یافت، همه از آن به عنوانی یک نفوذی لوکس از ژاپن یاد می‌کردند. نسل دوم نیز تنها چند سال بعد و در سال‌های 1985 الی 1988 به آمریکا روانه شدند؛ اما این بار ماکسیما با تعویض دیفرانسیل عقب به دیفرانسیل جلو چهره‌ی دیگری به خود گرفته بود؛ در تولید نسل سوم نیسان ماکسیما، خودروسازان ژاپنی دست به تغییر اساسی زدند تا نهایتا خودرو جدید به شکل چهار درب اسپورت با کد 4DSC طراحی شود. در حال حاضر نیز سدان رده متوسط ژاپنی‌ها بازطراحی شده تا به همراه فناوری‌های جدید در کنار دارایی‌های فنی قابل‌توجه، در صدر سدان‌های اسپورت چهار درب جای بگیرد.

ژاپنی‌ها همیشه یک گام از صنعت خودروسازی آسیا جلوتر بودند و با این حساب، نیسان ماکسیما جدید هم رقیبی جدی برای هم تیپ‌های آمریکایی‌تبارش خواهد بود. از طرفی هم اصلا ممکن نیست راجع به سدان اسپورت صحبت کرد و صحبتی از دوج چارجر به میان نیاورد. در ادامه به مقایسه‌ای سدان گونه میان این دو اتومبیل خواهیم پرداخت اما پیش‌ازآن، نگاهی به مشخصات فنی ماکسیما 2016 می‌اندازیم

نیسان ماکسیما

ماکسیما دیفرانسیل جلو است و بیش از یک‌تن و نیم وزن دارد اما بااین‌حال توان 300 اسب بخارش آن را در عرض 6.0 ثانیه به‌سرعت صد کیلومتر بر ساعت می‌رساند. سری هشت ظاهرا می‌تواند مسیر 400 متری را در زمان 14.5 ثانیه طی کند و با نهایت سرعت 159 کیلومتر بر ساعت به حرکت خودش ادامه دهد. مسافت موردنیاز برای توقف این خودرو نیز در سرعت 100 کیلومتر بر ساعت 38.7 متر است. این خودرو در مانور مسیر هشت شکل (8)، زمان 26.6 ثانیه‌ای به‌جای گذاشت و شتاب جی متوسط آن 0.69 به ثبت رسید.

گالری تصاویر نمای داخل نیسان ماکسیما

دوج چارجر

رقیب خشن ژاپنی‌ها، دوج چارجر SXT PLUS است که با وزن 1900 کیلوگرمی‌اش خودرو سنگین‌تری نسبت به ماکسیما محسوب می‌شود. چارجر نیز زیر کاپوت، پیشرانه‌ی 3.6 لیتری شش سیلندر دارد که به شکل V چیده شده‌‌اند تا 296 اسب بخار را به گیربکس هشت سرعتِ خودکارش منتقل کنند.

نتیجه‌ی زمان‌گیری دوج چارجر در شتاب صفرتا صد، 6.6 ثانیه بود و البته برای پیمودن مسافتی به طول 400 کیلومتر تنها به 15.1 ثانیه نیاز داشت تا درنهایت مسیر، به‌سرعت 153 کیلومتر برسد. مسافت ایست کامل نیز 36.8 متر اندازه‌گیری شده. در آزمایش مسیر 8 شکل، چارجر موفق شد زمان 26.9 ثانیه با شتاب جی متوسط 0.66 را ثبت کند. مقایسه‌ی اجمالی این آمار ارقام، گواه بر برتری ماکسیما در مسیر مستقیم و عملکرد بهتر این خودرو درحرکت 8 شکل و شتاب جی است. بااین‌وجود، می‌توان گفت مشکلات دیفرانسیل عقب چارجر برایش دردسر ساز شده.

مقایسه

بااینکه ماکسیما در تست‌های جاده‌ای عملکرد بهتری برجا گذاشت اما به‌هیچ‌وجه اختلاف چشمگیری نبود. قیمت دوج چارجر SXT دیفرانسیل عقب 2016 باارزش افزوده، 37 هزار دلار بوده که حدود 2 هزار دلار از ماکسیما نسل هشتم ارزان‌تر است. طبق گزارش منتشرشده از سازمان حفاظت محیط‌‌زیست آمریکا (Environmental Protection Agency)، چارجر در شهر 14.9 لیتر و در جاده 9.1 لیتر سوخت مصرف می‌کند اما در مقایسه با آن، نیسان ماکسیما در شهر 12.8 لیتر و در جاده 9.4 لیتر مصرف دارد.

دوج چارجر، با مدل قوی‌تری هم به بازار عرضه‌شده است؛ این خودرو در نسخه‌ی چارجر R/T توان 370 اسب بخار و 535 نیوتون‌ متر گشتاور دارد که توسط پیشرانه‌ی هشت سیلندر V شکل به حجم 5.7 لیتر تولید می‌شود. قدرتمندترین خودرو از این سری، باقیمت پایه 35 هزار دلار در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد. البته با افزایش توان خروجی و حجم موتور، مصرف سوخت نیز بالا رفته که هزینه‌ی بیش‌تری را به مصرف‌کننده تحمیل خواهد کرد. متاسفانه آزمایش مانور 8 شکل از این خودرو موجود نیست.

بدیهی است که جدا از تست سرعت و قدرت موتور، عملکرد خودرو در جاده و مسیر‌های طولانی بسیار حائز اهمیت هستند. خوشبختانه، آزمونی 28968 کیلومتری در مدت طولانی از نیسان ماکسیما SR 2016 انجام‌شده که نتایج آن جالب‌توجه است. طبق گفته‌ی صاحب ماشین تست‌شده، یکی از مزیت‌های ماکسیما برخورداری از سیستم ورود و استارت بدون نیاز به کلید است. به‌طوری‌که تنها لازم است کلید در جیب شما باشد تا درب‌ها را بازکرده و با فشردن کلید استارت، خودرو را روشن کنید.

اما متاسفانه این سیستم در عین کاربردی بودنش گاهی مشکلاتی نیز به همراه دارد؛ مثلا وقتی‌که درب خودرو با استفاده از کلید‌های موجود روی دستگیره باز می‌شدند، خودرو نمی‌توانست کلید را شناسایی کند و درنتیجه امکان روشن کردن خودرو وجود نداشت. درنهایت برای برطرف نمودن این مشکل باید یک‌بار با استفاده از دورفرمان (ریموت‌کنترل) درب‌ها را باز و بسته کرد تا خودرو مجددا فرایند شناسی سوئیچ را انجام دهد. دیگر مشکلی که مالک ماکسیما از آن گله‌مند بود، کارکرد ناهنجار کلید قفل روی درب‌ها است. به‌طوری‌که تنها راه قفل‌کردن، استفاده از دورفرمان است.

کلام آخر

نهایتا به یک جمع‌بندی از موارد ذکرشده می‌رسیم که راهی جز تحسین ماکسیما جدید برای ما نمی‌گذارد. ماکسیما توانایی‌های حرکتی بسیار مناسبی در مقابل رقیب سرسختش نشان داد و این دلیلی بود تا ما بار دیگر به قابلیت‌های خودروسازان ژاپنی ایمان آوریم. البته دوج نیز به‌هیچ‌وجه عملکرد بدی از خود نشان نداد و با محاسبه‌ی قیمت به‌صرفه‌ترش، گزینه‌ی مناسب‌تری برای خرید است. همان‌طور که در ابتدا هم گفتیم، احتمالا ماکسیما جدید به‌زودی وارد بازار ایران خواهد که از همین حالا هم می‌توان موفقیت چشمگیری برای آن پیش‌بینی کرد.