فروش کسب‌وکارهای خانگی صفر شد

سقوط آزاد درآمدها با قطعی نت؛ فروش کسب‌وکارهای خانگی صفر شد

رئیس اتحادیه کسب‌وکارهای اینترنتی از صفر شدن فروش مشاغل خانگی و افت شدید درآمد پلتفرم‌های بزرگ خبر داد. جزئیات خسارت سنگین قطعی اینترنت را اینجا بخوانید.

محدودیت‌های اخیر شبکه ارتباطی کشور بار دیگر ضربه مهلکی بر پیکره اقتصاد دیجیتال وارد کرده و معیشت هزاران نفر را به خطر انداخته است. رضا الفت‌نسب، رئیس اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی، با ارائه آماری تکان‌دهنده اعلام کرد که در ۱۱ روز گذشته، فروش آن دسته از مشاغل خرد و خانگی که تنها بر بستر پلتفرم‌های خارجی نظیر اینستاگرام فعالیت می‌کردند، به صفر مطلق رسیده است. این در حالی است که ترکش‌های قطعی اینترنت، غول‌های فناوری و کسب‌وکارهای اینترنتی بزرگ را نیز بی‌نصیب نگذاشته و آمارهای رسمی از کاهش چشمگیر تراکنش‌ها حکایت دارد.

خاموشی مطلق در ویترین‌های مجازی

فروش کسب‌وکارهای خانگی صفر شد

وضعیت برای فروشندگان کوچک که سرمایه خود را در شبکه‌های اجتماعی متمرکز کرده بودند، بحرانی‌تر از سایر بخش‌هاست. طبق گفته‌های الفت‌نسب، این گروه از فعالان اقتصادی عملاً در یک خاموشی کامل به سر می‌برند و هیچ درآمدی ندارند. اما این تنها بخشی از ماجراست؛ گزارش‌های دریافتی از پلتفرم‌های بزرگ فروشگاهی نیز نشان می‌دهد که تا روز یکشنبه، میزان فروش این فروشگاه‌ها تا ۵۰ درصد کاهش یافته است. البته مسئولان امیدوارند با بازگشت دسترسی به موتور جستجوی گوگل، بخشی از این ضررها جبران شود و نمودار فروش شیب صعودی به خود بگیرد.

بیشتر بخوانید

زنگ خطر برای گردشگری و تاکسی‌های آنلاین

آمارها در سایر بخش‌های خدماتی نیز نگران‌کننده است. پلتفرم‌های گردشگری با کاهشی بین ۶۰ تا ۷۰ درصد، بیشترین آسیب را در میان سرویس‌های آنلاین متحمل شده‌اند. همچنین تاکسی‌های آنلاین که بخشی جدایی‌ناپذیر از حمل‌ونقل شهری هستند، با افتی بین ۲۵ تا ۴۰ درصد در درخواست سفر مواجه شده‌اند. سایت‌های نیازمندی و ثبت آگهی نیز از این گرداب در امان نمانده و کاهشی ۳۰ درصدی را تجربه کرده‌اند. این ارقام نشان می‌دهد که محدودیت‌های اینترنتی چگونه زنجیره تأمین و خدمات را در سراسر کشور مختل کرده است.

اختلال در مسیریابی و سرویس‌های بومی

فروش کسب‌وکارهای خانگی صفر شد

چالش‌ها تنها به کاهش فروش محدود نمی‌شود؛ زیرساخت‌های فنی نیز دچار مشکلاتی شده‌اند. گزارش‌ها حاکی از آن است که سیستم موقعیت‌یاب جهانی (GPS) برای رانندگان اینترنتی با اختلالاتی همراه بوده که روند خدمت‌رسانی را کند کرده است. علاوه بر این، سیستم چت در پلتفرم‌های داخلی مانند دیوار و باسلام نیز دچار قطعی‌هایی بود که با پیگیری‌های اتحادیه تا حدودی مرتفع شده است. با این حال، تداوم این اختلالات فنی می‌تواند اعتماد کاربران به سرویس‌های بومی را نیز خدشه‌دار کند.

امید به رفع محدودیت‌ها و شایعه بازار سیاه

در حالی که شایعاتی مبنی بر شکل‌گیری بازار سیاه فروش پروکسی و ابزارهای دور زدن فیلترینگ به گوش می‌رسد، رئیس اتحادیه کسب‌وکارهای اینترنتی با ابراز تردید در صحت و سقم این موضوع، بر لزوم تصمیم‌گیری سریع نهادهای امنیتی تأکید کرد. الفت‌نسب با بیان اینکه دغدغه اتصال مجدد اینترنت در بدنه دولت و شورای عالی امنیت ملی وجود دارد، ابراز امیدواری کرد که شرایط فعلی طولانی نخواهد شد و با عادی‌سازی اوضاع، شاهد بازگشت رونق به فضای کسب‌وکارهای آنلاین باشیم.

13 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات

حفظ نظام از نون شب هم واجب تره

موقعیت یاب جی پی اس از بعد از جنگ ۱۲ روزه پارازیت شد و هرگز هم درست نشد. آقایان سری به کره شمالی بزنند ببینند این کشور بدون اینترنت چگونه اداره می‌شود آنها هم همین کار را کنند سال‌های سال است با قطعی کندی عمد یا غیر عمد مواجه ایم جمع اش برگریدیم به به دهه ۶۰ و ۷۰ که بدون این صنعت زندگی می‌کردیم . برای دولتمردان هم بهتر است هر کاری دلشان بخواهد می‌کنند و هیچ کس هم خبر دار نمی‌شود.

ترسیدین

برای مادر تمام مسئولین زحمتکش دعا کنید .

بنده کل درآمد و کارم با اینترنت بوده،حاضر بودم امنیتم از بین بره ولی کارم نه،چون وقتی کار و پول نداری امنیت هم نداری،و مطمئنم برای امنیت خودشون امنیت قشر مرتبط به مشاغل اینترنتی رو به هم زدن،واقعا درست نیست بیکار کردن مردم.به جای درست کردن زخم، نمک به زخم ها میزنید.

مردم عادی که دسترسی ندارن به کانفینگای قوی چه گناهی کردن؟ الهی دودمان ظالم به مردم و عامل تداوم این بی اینترنتی با بهانه امنیت و از ترس بقا به باد بره به حق حضرت علی

بابا چرا هی امروز و فردا میکنید مسخره کردید خودتونو اعتراض بعدی حتما سر اینترنت میشه تو مردم کسب و کار خیلیا بهم ریخته ماها چکار کنیم دوهفته شده دریغ از صفر درامد خدا لعنتتون کنه انشالله بی روزی بمونید به حق علی و عدالت علی

اخبار و پیام هایی که از سایت و خبرگزاری های مختلف این روزها درباره وضعیت اینترنت در کشور خوندم علاوه بر مشکلات اقتصادی و… در صورت تداوم قطعی اینترنت بین‌المللی، در نواحی مرزی با عراق و افغانستان و… عده‌ای از مردم مجبور به استفاده از سیم کارت و اینترنت کشور همسایه شدند که خودش از نظر امنیتی اوضاع رو بدتر خواهد کرد.

ت جان موشکاتو بزن تو سرمون راحت شیم

فقط میتونیم به درد خودمون بمیریم ترامپ جان موشکاتو بزن تو سرمون راحت شیم

ما که حوصله مون تمام شد و راه هایی برای اتصال پیدا کردیم ، اما مشکل اتصال نیست مشکل اتصال پایدار هست و عمرمون رو داریم صرف چه چیزی میکنیم ، که ما دائم وصل بشیم و اون ها قطع کنن !!
البته که بالاخره این سد اینقدر ترک بر میداره که به خواست ما میشکنه ، بسیاری از کانفیگ ها پروکسی های استارلینک هست .
اون هایی که وضعیت اینترنت رو به این روز در آوردن اگر میدونستن با دست خودشون چه بلایی دارن سر خودشون میارن ۱ ثانیه هم ادامه نمیدادن ، رسما دارید هر روز بسترها و باگ های سیستم رو دو دستی تقدیم همه میکنید و به جاهای خطرناک رسیدید ، کلا امنیت شبکه در ایران داره به جاهای خطرناک میرسه و در روزهای آینده نتایج درخشان این حماقت مشخص میشه …
گفتم فقط داریم در یک جدال نابرابر عمرمون رو هدر میدیم سر هیچ

چطور متصل شدی

وصل شدین ب نت جهانی

13
0
در بحث شرکت کنیدx