نت بلاکس

نت‌بلاکس: ۱۴ روز گذشت؛ ایران همچنان در «تاریکی دیجیتال» مطلق

گزارش تازه و تکان‌دهنده نت‌بلاکس (NetBlocks) نشان می‌دهد که با گذشت دقیقاً دو هفته از شروع قطع سراسری اینترنت در ایران، وضعیت شبکه نه‌تنها بهبود نیافته، بلکه به سمت تثبیت یک «اینترنت طبقاتی» و محدودتر پیش می‌رود.

به گزارش گجت نیوز، در حالی که مقامات داخلی وعده داده بودند اینترنت «تا آخر هفته» یا «تا سه‌شنبه» وصل می‌شود، دیدبان جهانی اینترنت (NetBlocks) در جدیدترین به‌روزرسانی خود (۲ بهمن ۱۴۰۴)، تصویری متفاوت و نگران‌کننده از واقعیت ارائه داده است. طبق این گزارش، ایران وارد چهاردهمین روز از قطع دسترسی به شبکه جهانی شده و سطح اتصال عمومی همچنان در محدوده بحرانی قرار دارد.

جزئیات گزارش نت‌بلاکس؛ تثبیت مدل «فیلترنت پلاس»

نت بلاکس

داده‌های فنی نت‌بلاکس که ساعاتی پیش منتشر شد، حاوی چند نکته کلیدی و هشدارآمیز برای کاربران ایرانی است:

  1. رکوردشکنی در خاموشی: این طولانی‌ترین دوره قطع مداوم اینترنت در تاریخ ایران (حتی طولانی‌تر از آبان ۹۸) است که از مرز ۳۰۰ ساعت عبور کرده است.
  2. استراتژی لیست سفید (Whitelisting): نت‌بلاکس تایید کرده که افزایش‌های جزئی ترافیک که در نمودارها دیده می‌شود، ناشی از رفع فیلتر عمومی نیست؛ بلکه نشان‌دهنده اجرای سیاست «لیست سفید» است. در این مدل، تنها نهادهای خاص، بانک‌ها و سرورهای حیاتی به شبکه جهانی متصل هستند و عموم مردم (بیش از ۹۰ میلیون نفر) همچنان قطع‌اند.
  3. تست شبکه ملی: نوسانات ترافیک در روزهای اخیر، احتمالا تست‌های فنی برای سنجش پایداری «شبکه ملی اطلاعات» تحت بار سنگین بوده است، نه مقدمه‌ای برای آزادی اینترنت.

واکنش جهانی به “دیوار دیجیتال” ایران

آلپ توکر (Alp Toker)، مدیر نت‌بلاکس، وضعیت فعلی ایران را «سقوط به نوعی تاریکی دیجیتال عمیق‌تر» توصیف کرده است. او معتقد است آنچه در حال رخ دادن است، یک قطعی موقت نیست، بلکه گذار به سیستم جدیدی است که در آن دسترسی به اینترنت جهانی به عنوان یک «امتیاز ویژه» و نه یک «حق عمومی» تعریف می‌شود.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که رادارهای ترافیک (مانند Cloudflare Radar) نیز نشان می‌دهند سهم ترافیک موبایل (که ابزار اصلی مردم برای اتصال است) همچنان ناچیز و زیر ۱۰ درصد است و عمده ترافیک مربوط به خطوط ثابت و سازمانی است.

نتیجه‌گیری: برخلاف وعده‌های خوش‌بینانه مسئولان برای وصل شدن اینترنت تا پایان هفته، داده‌های فنی نشان می‌دهند که زیرساخت فیلترینگ در حال سخت‌تر شدن است و شاید باید خودمان را برای دوران طولانی‌تری از محدودیت آماده کنیم.

همچنین بخوانید
51 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات

ما که همه چیزمونو باختیم اینم روش

خوشگل باید دنبال کفن باشیم

فکر میکنم‌ منم باید بیرون…میومدم

برو بابا

جای تأسف است واقعا

جاسوس ها را به تیر برق آویزان میکنم

من‌گوشی‌دیگه‌بدردم‌نمیخوره‌

نت نخرید بخریم ک اخبار تسنیم و فارس و چرت و پرتا و دروغای شاخدار نزدیکی ب قله و پیروزی و این شرورا رو بشنویم؟من ک دیگه نمیخرم

واقعا ایران شده یک زندان…..همه ی ایرانیان از کشورمان دارن میرن بخاطر ترس

من هم موافقم
#نه به خریدن اینترنت

امام علی : گناه ستم پذيری از ستمگری کمتر نیست.

خواهشا تا میتونید بسته های اینترنتی نخرید، از شررکت های ارائه دهنده اینترنت، خرید نکنید، شارژ نکنید، پیام رسان های داخلی رو دانلود نکنید، بذارید ضرر کنند، این نت که فقط سایت های داخلی رو باز میکنه به چه درد میخوره، بود و نبودش فرقی نداره، پس نخرید، نت های گوشی رو خاموش کنید تا نتونن دزدی کنند.

واقعا دیگه داریم میرسیم به دوره قاجار تا چند ماه آینده بعد بشینید تو خونه هاتون تا درست بشه

اره مردم هم حتمانمیخرن دادا مردم ایران عادت کردن هرچیزی که کمتر میشه بیشتر هجوم بیارن بخرم مگه ندیدی تا حالا

از اپ‌های داخلی چرت‌وپرتشون استفاده نکنید و بسته هم نخرید حداقل یکم فشار بخورن

تنها راه حل استفاده از تجهبزات استارلینک هست

نت تا شنبه کامل وصل میشه چون استرلینگ به زودی میخواد نت رایگان و بزنه رو گوشی ها اینا هم ترسیدن به زودی نت تا شنبه کامل وصل میشه بیشتر نمیتونن قطع نگه دارن امروز adsl ها وصل بودن

استرلینگ 😂😂🤣🤣

نمیدانم این ایران است یا ویران است

کلا وصل نمی کنن وایت لیست میشه

برا من قطعه همه چی

کم مسخره بازی در بیار کم دروغ بگو نت وصل کنید لطفا خسته شدیم از بیکار خواهش میکنم وصل کنی

خداوند وعده داده ظلم ظالمان پایدار نمی ماند

خداسرشاهد‌هست‌گوشی خردیدم 40میلیون‌وقتی‌اینترنت‌نباشه‌میخام‌چکار‌گوشی‌‌باضرر‌هم‌که‌شده‌میفروشم‌اما‌دیگه‌دقدقه‌اینترنت‌ندارم

وصل کنید سکسی نگاه می کنیم

دوتایی باهم مثل قدیما

پرت شدم

مجبورن وصل کنن
نمیتونن جلوی مردم مقاومت کنن

دلم میخاد دیگه واقعا خودمو بکشم 😭😭😭

تروخداا نت رو بیارین بسه دیگه ماهایی که از ۲۴ ساعت ۱۲ ساعتش رو تو گوشی هستیم و وابسته به نت شدیم داریم عذاب میکشیم من خودم دارم الان افسرده میشم این چند وقت واقعا حالم بده و عصبی شدم تروخدا نت رو بیارین مردم ایران دارن افسرده میشن

آیلین نت ها وصل میشه تو معتاد هم باز می‌شینی پای اکسپلور گردی و استوری بلاگر ها ولی فکر نکنم شعور و عقلت پیشرفتی کنه،همون ایشالا افسرده نشی

مردم رو ازچیزی که در دنیا ساده ترین و پیش پا افتاده ترین چیزه محروم میکنن و بعد همون رو با چند برابر قیمت به مردم میفروشن و برای چیزی که متعلق به مردمه بر مردم‌ منت میذارن. کشور رو در سال ۲۰۲۶ که جهان هر روز از یک تکنولوژی فوق مدرن رونمایی میکنه از لحاظ سیاسی و اجتماعی منزوی کرده و تبدیل به یک زندان بزرگ کردن و درصدد بازگرداندن کشور به ۱۴۰۰ سال پیش هستن و انواع امنیت از نوع جانی و اقتصادی و روانی رو از مردم سلب کردن و کسی نمیدونه تا حتی یه ساعت دیگه قراره چی بشه تا بر اساس اون بتونه برنامه ای نه برای زندگی بلکه برای بقا داشته باشه.وظیفه ی رشد اقتصادی و از بین بردن تورم و بیکاری داره اما نه فقط ناتوان بوده بلکه خود عامل اصلی شکست کامل اقتصاده و انزوا و فلج ملی در سطح وجودیه.

بی حس شدیم دیگه
شماها چیزی فراتر از اینترنت از ما گرفتید
اینترنت هم روش

خیلی دلم میخواد بدونم مسئولین چجوری جواب کاراشونو پس میدن😏

فط میونم بگم26

انترنت وصل شد شد ،،
نشد بعد ببین چطوری فعالش میکنیم ، ما مردم هستیم و

شما مسئولین خدمتکار مردم

جاتون رو اشتباه نگیرید

میشه اینقدر اخبار ضد و نقیض نزارید ، بیشتر روان ما رو به هم می‌ریزد با این شکل اخبار، سریع می‌نویسید چه مسخره بازیه دیگه

خودتون میدونید اگه وصل نکنید مردم نگاه نمی‌کنند

الکی دلتون خوش نکنین نتو برمیگردونن فقط دارن دس دس میکنن که چطوری خبرشو بدن….

بودن یا نبودن اینترنت برامون فرقی نداره ما باختیم بد جور هم باختیم لعنت به کسانی که مسبب این وضعیت ما شده اند. ما اسیریم. محکومیم. چون سال 57 عده ای خر مغز با انتخاب یه مسیر مسخره ما را به 100 سال عقب تر انداختند. هر کاری میکنیم میخوایم پیش بیفتیم عقب تریم همین هم مونده جانمو نو بگیرن. بیاین بگیرین راحتم ن بکنید خاک بر سر بانیان این وضعیت.

آقای باهوش ، IQ
حالا تو مسیر رو عوض کن

این مسخره بازیا چیه چرا هی ضد و نقیض حرف میزنید

یعنی چی برا چی داستان درست میکنید پس؟ زدید پس فردا وصل میشه دوباره این مقاله چیه تو دل مارو خالی میکنید؟

موافقم نهایتا تا فردا وصل نشد خودمون طوری دیگه وصل ش میکنیم

منم هستم…

منم هستم

منم هستم. …

ماهایی که کسب و کار داریم توی اینستاگرام چیکار باید کنیم

چرا هی امروز فردا میکنید بلاخره آخرش که چی اگه نمی خواهید وصلش کنید تا خودمون یه فکری براش بکنیم

این نوع بیان مطلب بیشتر نشون دهنده گرایش به جهت خاصی هست دنبال این هستید که مردم رو به هم بریزید دولت ایران نمیتونه اینترنت رو ملی کنه برای همیشه این امکان نداره

منم هستم باید خودمون کارو از ریشه حل کنیم

اگه اینترنت وصل نشه، ایران دیگه جای زندگی نیست.

51
0
در بحث شرکت کنیدx